• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
5 günlük yavru kedi enkaz altından sağ olarak kurtarıldı
GÜNDEM
Tarih: 24.02.2023 16:10
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
5 günlük yavru kedi enkaz altından sağ olarak kurtarıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

5 günlük yavru kedi enkaz altından sağ olarak kurtarıldı

Osmaniye’de meydana gelen depremin ardından kontrollü olarak yıkılan bir binanın enkazından kurtarılan 5 günlük 5 yavru kedi kurtarıldı.
Esenevler Mahallesi’nde bulunan Yonca Sitesi C Blok’ta kontrollü yıkım yapıldı. Yıkım öncesi içeride hayvan olup olmadığı ekipler tarafından kontrol edilen bir binanın enkazından kedi sesi duyuldu. Bunun üzerine Osmaniye Belediyesi’ne bağlı Veteriner İşler Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere Amasya ve Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ) ekiplerinin destekleriyle kontrollü yıkımı yapılan binanın enkaz alanında çalışma başlatıldı. Çalışmalar çerçevesinde yavru kedilerin annesinin bulunacağı ihtimali üzerinde yıkım durdurularak kedi sesi ve mama kullanılarak anne kedinin çıkması beklenildi. Anne kedinin bulunması için çalışmaların sonuçsuz kaldığı anda enkaz üzerinde arama çalışmalarına devam edildi. Enkaz üzerinde süren çalışmalarda Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Geçici Hayvan Bakım Rehabilitasyon Merkezi ekipleri tarafından bir yavru kedi bulundu. Umutların yeşerdiği anda başka yavru olacağını üzerine çalışmalarına devam eden ekipler saatler süren çalışma sonunda enkaz altında başka bir kedi yavrusuna rastlamadı.
Geçici Hayvan Bakım Rehabilitasyon Merkezi ekiplerince kafese alınan yavru kedi Veteriner Hekim Salih Parlakkılıç’a götürüldü. Veteriner Hekim tarafından ilk kontrolleri yapılan yavru kedinin kontrollü yıkım esnasında herhangi bir yara almadığı tespit edildi. Veteriner Parlakkılıç tarafından yaklaşık 5 gün önce doğduğu belirlenen yavru kedinin yapılan tahlil ve çekilen röntgenin de olumsuz bir sonuç çıkmadı. Aç kaldığı değerlendirilen yavru kediye Veteriner Hekim Salih Parlakkılıç tarafından anne sütü içiren özel mama verildi.
Öte yandan gün içerisinde devam eden çalışmalarda enkaz altından çıkarılan 5 günlük yavru kedinin kardeşleri olan diğer 4 yavru kedi de Osmaniye Belediyesi’ne bağlı Veteriner İşler Müdürlüğü ekipleri ile Amasya ve Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı HAYDİ ekipleri tarafından beton yığınlarının içerisinden çıkarıldı.
Yavru kedinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Veteriner Hekim Salih Parlakkılıç, “Osmaniye’de yaşanan depremin ardından yıkılan binaların altından halen canlarımız çıkmaya devam ediyor. Bunlarda bize umut oluyor. Bugün de Osmaniye Belediyesi ekipleri tarafından enkaz altından kurtulan yavru kedi var. Yaklaşık 5 günlük bir yavrumuz. Yapılan ilk kontrollerinde fiziki bir yaralanması yok. Ama üzerinde yoğun şekilde enkaz kalıntıları var. Daha sonra yaptığımız tahliller de ve çektiğimiz röntgenler de herhangi bir sağlık sorununa rastlamadık. Aç kalmıştı, anne sütü destekli özel mama ile yavrumuzun karnını doyurduk” diye konuştu.

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!