• BIST 100

    17113,65%2,49
  • DOLAR

    43,64% 0,00
  • EURO

    51,92% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6905,71% 0,11
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00

6 günde 124 tır gönderildi

12 Şubat 2023, Pazar 17:20
12 Şubat 2023, Pazar 17:20
6 günde 124 tır gönderildi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

6 günde 124 tır gönderildi

Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Kilis, Malatya, Adana, Gaziantep, Adıyaman, Antakya ve Diyarbakır’da etkili olan deprem sonrası, Bodrum Kaymakamlığı koordinesinde Bodrum halkının el birliğiyle deprem bölgesine gerçekleştirdiği yardımlarla ilgili Bodrum Belediyesi tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bodrum Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Bodrum Belediye Başkan Vekili İbrahim Akbaş ile Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz ve birim müdürleri katıldı.

Açıklamada yapılan yardımlar ve çalışmalar ile ilgili son durum aktarıldı.

Başkan Vekili İbrahim Akbaş, “Başkanımızın bölgeye intikali sonucunda, buradaki gerekli tüm hazırlıkları yapıp Bodrumlu vatandaşlarımızın önderliğinde burayı topladık. Malzemelerimizi bu bölgeye sevk ettik. Deprem bölgesinde de gerekli yaşam merkezlerini, sağlık ünitelerini, yemekhanelerimizi kurduk. Bodrum olarak çok kuvvetliyiz, huzurunuzda destek veren herkese, gece gündüz burada çalışan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu yardımların süreç boyunca devam etmesini diliyoruz. Bodrum’a gelen depremzedelerimizin konaklaması ve barınması ile ilgili yardımların devam etmesi için elimizden ne gerekiyorsa yapacağız. Hepimizin başı sağ olsun, Allah kimseye bir daha böyle bir şey yaşatmasın.” dedi.

Şehirlerimize yardımlarımız ulaştırılıyor
Toplanan ve bölgeye sevki gerçekleştirilen yardımlarla ilgili bilgiler veren Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, şunları söyledi:
“Deprem sabahı Bodrum Belediye Başkanımız Ahmet Aras’ın başkanlığında belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile yapılan toplantı sonucunda aynı gün Herodot Kültür Merkezi’nde afet bölgesine sevk edilmek üzere yardımlarımızı toplamaya başladık. Bugün itibariyle sadece Herodot Kültür Merkezi’ndeki toplama alanına, 20 bin 942 vatandaşımızın yardımlarıyla 10 şehrimize malzemelerimiz ulaştırıldı. Vatandaşımızın müsterih olması gereken bir konu var. Afet bölgelerimize birer irtibat personeli görevlendirerek tüm yardım araçlarını ilgili personele ulaştırdık ve personelimiz de doğru noktalara yardımları ulaştırdı. Bu noktada Bodrum halkının hiçbir tereddüdü olmasın”

Bölge halkı için yapılan yardımlar ile ilgili sayısal bilgiler veren Başkan Yardımcısı Yılmaz, şöyle devam etti:
“20 bin 942 vatandaşımızın yardımlarıyla; 2 bin 5 adet ısıtıcı, 125 bin 431 koli, 14 bin 622 paket bebek bezi, 637 çuval un, 4 bin 425 adet bebek maması, 19 bin 897 paket battaniye şeklinde toplam 34 kalem malzeme tek tek kayıt altına alınarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bölgede 7 şubat itibariyle Bodrum Belediyesi tarafından İskenderun ve Arsuz arasında bulunan Expo merkezinin yanındaki otopark alanında yaklaşık bin kişiye hizmet verecek çadır kent ve aş evinin kurulumu tamamlanmak üzere. Buranın koordinasyonunu Bodrum Belediye Başkanımız Ahmet Aras yürütmektedir. Belediye personeli olarak bölgede toplamda 42 araç, 96 personelimizle 120 gönüllü görev yapmaktadır”

Afet bölgesinde kente intikaller sağlanması noktasında Bodrum Belediyesi’nin araçlarla vatandaşlara yardım ettiğini söyleyen Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, “Şu an sadece Bodrum Belediyesi’nin kontrolündeki otellerde konaklayan 150 afetzede, muhtelif Bodrumlu vatandaşlarımızın da evlerinde misafir etmek istediği 22 ailemiz Bodrum sınırları içerisinde misafir edilmektedir. Ayrıca Bodrum Kaymakamlığı ile koordineli bir şekilde çalışarak TÜRSAB ve BODER üzerinden de bölgeye kurumlar aracılığı veya kendi imkanlarıyla gelmiş olan afetzedeleri de konaklatmaya devam ediyoruz. En son yaptığımız toplantıda TÜRSAB ve BODER’in ifadeleriyle 2 bin 500 kişinin otellerde konaklatılabilme noktasında hazır olduklarını belirtmişlerdir” şeklinde konuştu.

Bölgeye okul öncesi tesisi kuruluyor
Yılmaz, bir özel okulun yardımlarıyla, bölgeye bir okul öncesi eğitim kurumu yerleştireceklerini söylerken, “Bugün kurulumuna başlandı. Bahçesinde oyun parkı olan, okul öncesi eğitime uygun olan ekipmanları da beraberinde içeren bir tesisin bugün kurulumu akşam saatlerinde tamamlanmış olacak. Bölgeden ayrılmak istemeyen, acısını bölgede yaşamak isteyen ve beraberinde de bizim bulunduğumuz bölgede okul öncesi çağında çocukları olan aileler var. Onlar için bu yönde çalışmalarımız da devam edecektir” dedi.

184 Palet Yardım Malzemesi Kruvaziyer Gemisine yüklendi
Bölgeye 6 günlük süre içerisinde Bodrum halkı tarafından toplamda 124 tırın ulaştırıldığını ve tüm Bodrum halkına belediye olarak teşekkür ettiklerini ifade eden Yılmaz, İstanbul Pendik’ten kalkan ve Bodrum Kruvaziyer Limanı’na yanaşan 178 metrelik kargo gemisine de 184 palet yardım malzemesinin teslim edildiğini söyledi.
[gallery ids=',109723,109724,109725,109726,109727,109728']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Siyonist rejim ateşkesi yine çiğnedi: Gazze'de 2 şehit, çok sayıda yaralı

Balıkesir açıklarında 36 düzensiz göçmen kurtarıldı

Meteorolojiden 49 il için sarı kodlu uyarı

Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle eğitime ara

Kayseri-Kahramanmaraş kara yolu ağır taşıt trafiğine kapatıldı

Çanakkale'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Şanlıurfa’da ‘Şehadet Gecesi’ programı düzenlendi

Irak’ta petrol rafinerisinde yangın: 1 ölü, 13 yaralı

Ukrayna: Rus petrolünün Doğu Avrupa'ya transit geçişi durduruldu

Türkiye ile Sırbistan arasında ortak bildiri

Diyarbakır'da zihinsel engelli yaşlı adamı arama çalışmaları sürüyor

Japonya'da kar felaketi: 46 ölü, 558 yaralı

Meksika'da kızamık salgında ölü sayısı artıyor

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yaşanan çığda mahsur kalan 4 personeli kurtardı

Bulgaristan'da seçim hükümeti kuruluyor

Meteorolojiden bazı bölgeler için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 20 zam

Konya ve ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısı

MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile Ramazan genelgesi gönderdi

Mersin'de Sarısu Deresi’nde taşkın incelemesi

Şırnak'ta 1 kilo 431 gram Skunk ele geçirildi: 2 kişi tutuklandı

Mersin genelinde sağanak etkili oluyor

Siirt’te kontrolden çıkarak devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı

Pakistan uzaya gözlem uydusu gönderdi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan seçmeli ana dil dersi çağrısı

Demir: Çifte vatandaş olup siyonist işgal güçlerine katılanlar Türkiye’de yargılanmalı

Arjantin'de hükümetin iş yasasını değiştirme planına karşı protesto

Hindistan'da maden kazasında ölü sayısı 32'ye yükseldi

Eskişehir'de uyuşturucu operasyonu: 10 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist rejim ateşkesi yine çiğnedi: Gazze'de 2 şehit, çok sayıda yaralı

Balıkesir açıklarında 36 düzensiz göçmen kurtarıldı

Meteorolojiden 49 il için sarı kodlu uyarı

Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle eğitime ara

Kayseri-Kahramanmaraş kara yolu ağır taşıt trafiğine kapatıldı

Çanakkale'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Şanlıurfa’da ‘Şehadet Gecesi’ programı düzenlendi