• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

64 yaşındaki depremzede kadın, depremin acısını resimle aşıyor

GÜNDEM 7.08.2024 09:29:45 0
64 yaşındaki depremzede kadın, depremin acısını resimle aşıyor

64 yaşındaki depremzede kadın, depremin acısını resimle aşıyor

Gaziantep’te, 6 Şubat depremlerinde evini, iş yerini ve iş yeri personelini kaybeden 64 yaşındaki Suzan Doğan Yılmaz, yaşadığı zorlu süreci resim yaparak atlatıyor.
Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Özgecan Hanımlar Kültür ve Spor Merkezi’nde resim kursuna katılan Yılmaz, depremin oluşturduğu korkuyu ve travmayı resim sanatı ile hafifletmeye çalışıyor. Yılmaz, kursa katıldığı süre boyunca çeşitli eserler ortaya koyarak hem kendini ifade etme hem de acısını hafifletme fırsatı buldu. Şahinbey Belediyesi’nin sağladığı bu destek, Yılmaz ve diğer depremzedeler için büyük bir moral kaynağı oldu.
Yılmaz, son dönemde yaptığı tabloları satışa sunmaya başladı. Bu, hem onun için yeni bir gelir kapısı oluşturdu hem de sanatının geniş kitlelere ulaşmasını sağladı.

“Depremden sonra kendimi hiçbir yere ait hissetmiyordum”
Depremden sonra psikolojik olarak çok yıprandığını ve zorlu süreci resim yaparak atlattığını söyleyen Yılmaz, “İslahiye’de oğlum ve eşimle bir restoran işletiyorduk. Depremde evimiz ve iş yerimiz yıkıldı. Biz evin içindeyken evde yıkımlar başladı. Evden o gece zor çıktık. Bizim yanımızda çalışan personelimizin bir kısmı depremde hayatını kaybetti. O gece sokak korkunç haldeydi. Depremden sonra kendimi hiçbir yere ait hissetmiyordum. Boşluktaydım. Eski sağlığıma kavuşabilmek için psikoloğa gidip yardım alacaktım. Daha sonra bu kursu keşf ettim. Buraya ilk geldiğimde hiçbir şey bilmiyordum. Sonrasında hocamızın öğrettikleriyle resim yapmaya başladım. Tablolarım talep görüyor. Siparişlerim var onları yapıyorum. Resim yapmak bana çok şey katıyor. Resim yaparken her şeyi unutuyorum. Bir şeyler yapabilmek beni mutlu ediyor” dedi.

“İlk yaptığım resim benim deprem gecesi olan hislerimi anlatıyor”
Deprem gecesinde hissettiklerini resmettiğini ifade eden Yılmaz, “İlk yaptığım resim benim deprem gecesi olan hislerimi anlatıyor. O gece yaşadığımız zorlukları. Duygularını denize aktarmak isteyen bir kadın. Deprem gecesi çocuklarımı kaybetmekten korktum. Yere çöküp Allah’a dua ettim. Ben ölmekten çok çocuklarıma bir şey olmasından korktum. Beni deprem çok sarstı. Fakat resim hayatımda yepyeni bir sayfa açtı. Tüm herkesin bu tarz kurslara gitmesi gerektiğini öneriyorum” diye konuştu.

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Hindistan'da dini festival sırasında izdiham: 6 ölü, 30 yaralı

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu

Pakistan'da maymun çiçeği vakalarında artış

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

İran’da kum fırtınası

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Gaziantep'te suç örgütüne operasyon: 50 gözaltı

Dünya birincisi hafızlardan Diyarbakır Ulu Camii’nde Kur’an ziyafeti

Bingöl’de ters laleler görsel şölen sunuyor

Gaziantepliler: Muhtaç insanlara katkı sunan etkinlikleri sahiplenmek gerekiyor

Şanlıurfa'da yakıt tankeri alev aldı

Fırıncıların sıcak havalarla imtihanı başladı

Siyonist işgalciler 97 gündür Tulkerem’i kuşatmış durumda: Binlerce aile göç etti, yüzlerce ev yıkıldı

Batman'da 52 yıllık husumet barışla sona erdi

Gazze’de ekmek değil, toprak yiyoruz

Bingöl'e 19 doktor ataması yapıldı

Siirt Belediyesi, Mahalle Buluşmaları'nda vatandaşın taleplerine çözüm üretiyor

Gazze'de bir bebek daha açlıktan dolayı şehid oldu

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Gazze’de katliam sürüyor: 48 saatte 77 şehit

Bingöl’de süt toplama merkezi inşaatı sürüyor: Vali Usta incelemelerde bulundu

Ensarullah'tan siyonist rejime hipersonik füze darbesi: "Filistin-2" Yafa'yı vurdu

LPG’ye 1 lira 20 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor

Şanlıurfa’da elektrik kesintisi: Elektronik cihazlara dikkat

Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölü

İkinci dönem hakim ve savcı yardımcılarının atamaları tamamlandı

Mardin’de 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın firarisi yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ