• BIST 100

    10853,49%0,99
  • DOLAR

    40,68% 0,07
  • EURO

    47,07% -0,18
  • GRAM ALTIN

    4415,04% 0,46
  • Ç. ALTIN

    7061,38% 0,32

669 gündür süren soykırım: Gazze'de yeni katliamlar

05 Ağustos 2025, Salı 06:54
05 Ağustos 2025, Salı 06:54
669 gündür süren soykırım: Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siyonist rejim, ABD'nin tam desteğiyle Gazze'deki soykırımını 669'uncu günde de sürdürüyor. Son saldırılarda aralarında sağlık çalışanlarının ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli şehit oldu.

Siyonist rejim, Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım savaşını 669'uncu günde de aralıksız sürdürdü. ABD'nin siyasi ve askeri desteğini arkasına alan işgalciler, hava ve kara saldırılarıyla açlıkla boğuşan ve zorla yerinden edilen sivilleri hedef aldı.

Sağlık kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, salı sabahının ilk saatlerinden itibaren Gazze'nin farklı bölgelerinde gerçekleştirilen saldırılarda çok sayıda Filistinli şehit oldu.

Gazze kentinde, işgalcilerin El-Saidy ailesine ait Şehitler Caddesi üzerindeki bir daireye düzenlediği saldırıda iki kişi şehit oldu. El-Yazıcı ailesinin Şehitler Tüneli Caddesi'ndeki evi ile Mekusi Kuleleri'ndeki bir daire de hedef alınarak yaralanmalara neden olundu.

Han Yunus'un batısındaki Atiyaf Kampı'nda bir çadıra yapılan hava saldırısında ise 5 Filistinli şehit oldu. Şehitler arasında Nasser Tıp Kompleksi Dahiliye Servisi'nde hemşirelik şefi olarak görev yapan Rəcəb Abdulqadir Abu'l-Aneyn ve kızı Rəzan, Akram Muhammed el-Ruqab ve oğlu Ömer ile kız kardeşi Yusra yer aldı.

Orta Gazze'deki Nusayrat Mülteci Kampı'nda, İman ve Abdulmelik İbrahim Ebu Ma'la kardeşler, topçu saldırısında şehit oldu.

Şeyh Rıdvan bölgesinde Müşteha ailesine ait bir evin bombalanması sonucu da çok sayıda sivil yaralandı.

Ağır bilanço

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de şehit sayısı 60 bin 933'e, yaralı sayısı 150 bin 27'ye ulaştı. En az 10 bin kişi kayıp durumda. Açlık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 180'e yükselirken, bunların 93'ü çocuklardan oluşuyor.

Saldırılarda 1.590 sağlık çalışanı, 115 sivil savunma personeli ve 754 polis ile yardım güvenlik görevlisi şehit oldu.

669 gün boyunca 15 binden fazla katliam gerçekleştiren işgalciler, 14 binden fazla aileyi hedef aldı; 2 bin 500 aile tamamen yok oldu. BM ve yerel kaynaklara göre, Gazze'deki binaların yüzde 88'i yıkıldı veya ağır hasar aldı; maddi kayıp 62 milyar doları aştı.

Saldırılarda 149 okul, üniversite ve eğitim kurumu tamamen, 369'u ise kısmen yıkıldı. Ayrıca 828 cami tamamen, 167 cami kısmen tahrip edildi; 19 mezarlık yok edildi. (İLKHA)

Kuzey ve iç kesimlerde yerel sağanak bekleniyor

HAMAS: Gazze'deki sivillerin yaşadığı açlık ve insani felaketin sorumlusu siyonist rejimdir

UNICEF: Gazze'de her gün 28 çocuk ölüyor

Siyonist rejim basını: Gazze'nin tamamını işgal planı masada

Meclis'te "Terörsüz Türkiye" komisyonu ilk toplantısını yapıyor

23 ilde sahte diploma operasyonu: 197 şüpheli yakalandı

669 gündür süren soykırım: Gazze'de yeni katliamlar

Floris Kasırgası İngiltere'de etkili oluyor

Küresel Kararlılık Filosu ablukayı kırmak için Gazze'ye doğru yola çıkacak

Rusya: Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'na artık bağlı değiliz

Kluçevski Yanardağı’nda volkanik hareketlilik yeniden arttı

Ukrayna, Kırım'daki Rus savaş uçaklarına İHA saldırısı düzenledi

Dengesini kaybeden yaşlı kadın inşaat alanına düşerek yaralandı

Gümüşhane'de zincirleme kaza: 7 yaralı

BM: Gazze'de özellikle çocuklar arasında açlık korkunç boyutlara ulaştı

Bakan Yerlikaya: 57 adet sahte diploma tespit edildi, 37 kişi tutuklandı

Yüksek Askeri Şura yarın toplanıyor

Kars ve Ardahan'da şap hastalığı alarmı

Somali'de Afrika Birliği'ne bağlı güçlere çifte bombalı saldırı

Balıkesir'de arazi yangınına müdahale ediliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü

Park halindeki otomobilin sürücü koltuğunda ölü olarak bulundu

Servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 1’i ağır 4 yaralı

İLKHA'nın haberi sonrası Bedri Nas onkoloji hastanesine sevk edildi

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 93'ü çocuk 180'e yükseldi

Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Rusya: Ukrayna'nın askeri havaalanı altyapısı hedef alındı

İçişleri Bakanı Yerlikaya Ağrı'da çeşitli temaslarda bulundu

HÜDA PAR’dan ‘sahte diploma skandalı’ hakkında açıklama

Japonya'da sıcak çarpması nedeniyle 56 kişi öldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kuzey ve iç kesimlerde yerel sağanak bekleniyor

HAMAS: Gazze'deki sivillerin yaşadığı açlık ve insani felaketin sorumlusu siyonist rejimdir

UNICEF: Gazze'de her gün 28 çocuk ölüyor

Siyonist rejim basını: Gazze'nin tamamını işgal planı masada

Meclis'te "Terörsüz Türkiye" komisyonu ilk toplantısını yapıyor

23 ilde sahte diploma operasyonu: 197 şüpheli yakalandı

669 gündür süren soykırım: Gazze'de yeni katliamlar