• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

6’ncı GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması başvuruları başladı

08 Ekim 2023, Pazar 13:30
08 Ekim 2023, Pazar 13:30
6’ncı GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması başvuruları başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

6’ncı GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması başvuruları başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi destekleriyle gerçekleştirilen, Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen, Genç STEM Eğitim ve Araştırma Derneği ve Şanlıurfa TEKNOKENT katkılarıyla 6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması başvuru süreci 1 Ekim 2023 tarihi itibariyle başlayarak 15 Aralık’a kadar devam edecek.
Yarışma, gençlerin bilim ve teknoloji alanlarındaki bilgi ve becerilerini artırmayı ve çevre ile ilgili sorunlara çözüm üretmeyi teşvik etmeyi hedefliyor. Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa, Kilis, Siirt ve Şırnak illerinde öğrenim gören İlkokul 3 ve 4’üncü sınıflar, ortaokul ve lise öğrencilerinin www.gapyesil.org adresi üzerinden online olarak başvurabilecekleri belirtilirken seçilen takımlara 25 bin liraya kadar malzeme desteği verilerek uzman mentor rehberliğinde projelerini geliştirebilme imkanı elde edecekleri açıklandı.
Hackathon sürecinde, alanlarında uzman kişiler tarafından girişimcilik üzerine keynote konuşmaları gerçekleştirilecek. Bu konuşmalar, gençlerin girişimcilik ruhlarını keşfetmelerine ve geliştirmelerine yardımcı olacak.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral, projenin bölge gençlerine büyük bir fırsat sunduğuna dikkat çekerek, ' GAP Bölge Kalkınma İdaresi olarak, bölge gençlerimizin yeteneklerini ve potansiyellerini ortaya çıkararak sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmalarını teşvik etmekten gurur duyuyoruz. 6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması, gençlerimizin çevre konularına duyarlılıklarını artırarak yeşil teknoloji ve inovasyon alanlarında büyümelerine imkan sağlayacak bir platform sunuyor. Bölgemizin bu genç yetenekleri, hem kendi bölgesel kalkınmamıza hem de ülkemizin genel ilerlemesine katkı sağlayacak projeler geliştirecektir. Bu yarışma, gençlerimizin bilgi birikimlerini ve girişimcilik ruhlarını ön plana çıkarmak için bir fırsat sunuyor. Hep birlikte, bu gençlerimizi destekleyerek ve onların inovasyon yolculuklarını güçlendirerek daha yeşil ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru adım atmalarına yardımcı olacağız ' dedi.
Yakın zamanda bölgede yaşanan deprem ve sel felaketleriyle etkilenen gençlere de motivasyon sağlamayı hedefleyen proje, Harran Üniversitesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde gençlerin projelerini sunmalarını ve bölgeyi temsil etmelerini sağlayarak onları teşvik etmeyi planlıyor.
GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması, gençleri yeşil teknoloji ve inovasyonla buluşturarak, sürdürülebilir bir gelecek için beceri kazandırmayı hedefliyor. Bu yarışmanın gençlerin bilgi birikimlerini ve girişimcilik ruhlarını ön plana çıkararak, Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak yenilikçi projelere ev sahipliği yapacağı dile getirildi.

Altın fiyatları hafif satıcılı seyirde

5 ilde mali müşavirlere yönelik sahte fatura operasyonu: 43 gözaltı

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

32 ilde DAİŞ operasyonu: 170 gözaltı

Ülke genelinde yağış beklenmiyor

Gazze'de patlamamış mühimmat can almaya devam ediyor

Sudan'da katliam sürüyor: Delenc'te siviller öldürüldü, mültecilere yönelik ihlaller belgelendi

Aksa Tufanı bahanesiyle idama giden yol: Filistinli esirler için özel mahkeme hazırlığı

Trump'tan Kiev'e çağrı: Planı değerlendirin, zaman daralıyor

Batı Şeria'da tarıma ağır darbe: Yahudi çeteler 3 binden fazla ağaca zarar verdi

Gazze için ABD, Katar, Mısır ve Türkiye cuma günü masada

Antalya’da yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi

Almanya’da 50 milyar euroluk silah alımı paketi Meclis’ten geçti

İzmir açıklarında 79 düzensiz göçmen yakalandı

Afyonkarahisar’da araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Zeytinburnu'nda bir bina kısmen çöktü: 3 araç kullanılamaz hale geldi

HÜDA PAR heyetinden Gökçeli (Talwarı) Köyü Derneğine ziyaret

AB’den Rusya’nın gölge filo tankerlerine yaptırım

Bingöl’de camiler çocuk sesleriyle şenlendi

Bingöl Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Filistin için anlamlı bağış

Kahramanmaraş’ta 1288 sentetik ecza hapı ele geçirildi

BMGK, Venezuela'nn talebi üzerine acil toplantı kararı aldı

Ramanlı: Bütçe açığı borçlanmayı, borçlanma faizi, faiz ise yoksulluğu büyütmektedir

Posta ve hızlı kargo taşımacılığında gümrük işlemlerine yeni düzenleme

Trump, Senegal ve Fildişi Sahili vatandaşlarının ABD'ye girişini yasakladı

Hakkında 90 yıl hapis cezası bulunan hükümlü İstanbul’da yakalandı

ABD’de özel bir jet piste çakıldı: 5 ölü

Rusya: Sözde barış güçleri, Rusya Silahlı Kuvvetleri için meşru hedef haline gelecek

Kurtulmuş’tan Güney Kore’ye Filistin çağrısı: Tarihin doğru tarafında yer alın

Konya-İstanbul YHT Hattı 11 yılda 13 milyon yolcuya hizmet verdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Altın fiyatları hafif satıcılı seyirde

5 ilde mali müşavirlere yönelik sahte fatura operasyonu: 43 gözaltı

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

32 ilde DAİŞ operasyonu: 170 gözaltı

Ülke genelinde yağış beklenmiyor

Gazze'de patlamamış mühimmat can almaya devam ediyor

Sudan'da katliam sürüyor: Delenc'te siviller öldürüldü, mültecilere yönelik ihlaller belgelendi