• BIST 100

    11294,48%2,23
  • DOLAR

    41,33% 0,21
  • EURO

    48,56% -0,32
  • GRAM ALTIN

    4902,38% 1,34
  • Ç. ALTIN

    7989,27% 0,65

700 bin nüfuslu Batman’da sadece 95 kiralık ev bulunuyor

16 Mart 2023, Perşembe 18:35
16 Mart 2023, Perşembe 18:35
700 bin nüfuslu Batman’da sadece 95 kiralık ev bulunuyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

700 bin nüfuslu Batman’da sadece 95 kiralık ev bulunuyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedelerin akın ettiği Batman’da kiralık daire sıkıntısı başladı. 700 bin nüfuslu ilde 95 kiralık daire kaldı.
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası binlerce afetzede Batman’a geldi. Binlerce kişi Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirilirken, birçoğu da kiralık ev arayışına girdi. Şehre gelen depremzedelerin kiralık daire bulma konusunda sıkıntı yaşadığını belirten Gayrimenkul Uzmanı Alaaddin Okçu, “Depremden sonra yaşamış olduğumuz sıkıntılar dışardan şehrimize gelen misafirlerimizin ikamet etmeleri için yeterince konut bulamadık. Zaten bundan önce de yani depremden önce de yaşamış olduğumuz sıkıntılardan en büyüğü kiralık daire ile alakalıydı, çok fazla bir şey değişmedi. Tabii gelen misafirlerimizi Ticaret Odası olarak otellere, KYK yurtlarına ve devlet yurtlarına ilk başta yerleştirdik. Peyderpey kiralık daire bulup yerleştirmeye çalışıyoruz, bulamadığımız aşikardır. Bununla alakalı yardımcı olmak isteriz ama imkanlar dahilinde şu anda elimizden gelen pek fazla bir şey yok. Batman genelinde şu an 95 tane kiralık daire mevcut. Genel olarak bütün meslektaşlarımız sahibinden verenler, kendi mülklerini kiraya veren vatandaşlar dahilinde 95 tane dairemiz görünüyor. Bunlardan sadece 3 tanesi müstakil. İnsanların çoğunlukla müstakil daireye yöneldiğini görüyoruz. Müstakil daire bulamayan arkadaşlarımız, müstakil parseller ve hobi bahçelerinde tiny house tarzında yapılacak olan küçük dairelere yöneliyor. Hayatlarını müstakil olan dairede geçirmek istiyorlar. Biz bunu görüyoruz' dedi.

“Vatandaşlar müstakil ve düşük katlı binalara yöneliyor”
Yüksek katlı binalarda yaşayan vatandaşların dairelerini satılığa çıkardığını söyleyen Okçu, 'Nüfusumuzun yaklaşık 700 bin olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Tek temennimiz talebin mevcut dairelerle aynı değerde olmasıdır. Tabii bunun haricinde de insanlar yüksek katlı dairelerde oturuyorlar, yüksek katlı olanlar da tahliyeye yöneldiler. Daha fazla müstakil, zemin artı 2, zemin artı 3 ve zemin artı 4 gibi binalara yöneliyor. Bu sayede en kısa zamanda tabii dediğim gibi temenni ediyoruz. Nihayetinde Batman’da yeni açılmış olan, yavaş yavaş imarı tamamlanmaya yakın olan bölgeler bir Batman kadar, yani 40 bin dönüm kadar bir imar daha açıldı. Bu bir Batman’ın daha imara açılmasıdır. İmar ile alakalı şu an bir sıkıntımız yok. Tabii bununla beraber insanlar mevcut yerleri bulamadığı için tarım arazilerine yöneldiler, hobi bahçesi tarzında olan yerlere yöneldiler. Bununla ilgili de ciddi anlamda insanların bilmediği hususlar var. Bilmeden farklı bir şekilde piyasa değişikliği, bir değer artışına sebebiyet veriyorlar. Biz insanları bilgilendirmek isteriz ama ne kadar gücümüz yetecek onu da bilmiyorum' diye konuştu.

Fas, Moritanya, Lübnan ve Yemen'de Gazze'ye destek gösterileri

Ticari defterlerin elektronik ortamda tutulmasına yeni düzenleme

Malatya'da işyerine silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı

Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor: Kuyumculardan yıl sonu tahmini

Direniş eylemleri Batı Şeria genelinde artıyor: İki işgalci öldü, dört kişi yaralandı

Batman'da her yıl 9 bin kişi ehliyet başvurusu yapıyor

Antalya ve Muğla’daki orman yangınlarına müdahale sürüyor

Brezilya, Güney Afrika'nın siyonist rejim aleyhindeki davasına katıldı

Liman devleti denetiminin uygulanmasına ilişkin esaslar belirlendi

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan esnafa "tekstil fuarı" çağrısı

Yağlık ayçiçeği tarlasında "tarla günü etkinliği" düzenlendi

Guterres: israilden gelebilecek "misilleme" korkusu artık geçerli bir gerekçe değil

Şanlıurfa’da iş yerinde çıkan yangın kontrol altına alındı

Gazze'de 715'inci günde soykırım: Siyonist rejim saldırıları ve yıkım sürüyor

Ramazan Kayan: Ümmet Gazze'yi değil, ama Gazze ümmeti kurtardı

Ensarullah'tan siyonist rejim Savunma Bakanı Katz'e: Cehennem sizin olacak

Gazze'deki binlerce esirin akıbeti için uluslararası çağrı

Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

10 ülke pazartesi günü Filistin'i tanıyacak

Suriye bayrağı 25 yıl sonra ABD'de göndere çekildi

Pakistan: Suudi Arabistan ile savunma anlaşması nükleer kullanımını da kapsıyor

Kassam, Gazze'nin kuzeyinde işgalci araçlarına yönelik pusunun görüntülerini yayınladı

Hizbullah: Siyonist rejim vahşette zirveye ulaştı, bölge tehlikeli bir dönemeçte

Siyonist rejimin Gazze saldırılarında 54 şehit

Rusya ve Türkiye, gaz tedariki işbirliğini görüştü

Bakan Uraloğlu, yerli ve milli 6 akslı lokomotif projesini açıkladı

Doğu Akdeniz'de "Yunomia 6-2025" tatbikatı gerçekleştirildi

Muğla'da orman yangını

BM: israili derhal ek saldırılara son vermeye ve Lübnan topraklarından tamamen çekilmeye çağırıyoruz

İran: Avrupa’ya makul öneri sunduk, bahanelerle karşı karşıyayız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Fas, Moritanya, Lübnan ve Yemen'de Gazze'ye destek gösterileri

Ticari defterlerin elektronik ortamda tutulmasına yeni düzenleme

Malatya'da işyerine silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı

Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor: Kuyumculardan yıl sonu tahmini

Direniş eylemleri Batı Şeria genelinde artıyor: İki işgalci öldü, dört kişi yaralandı

Batman'da her yıl 9 bin kişi ehliyet başvurusu yapıyor

Antalya ve Muğla’daki orman yangınlarına müdahale sürüyor