• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,25% 0,24
  • EURO

    48,39% 0,66
  • GRAM ALTIN

    4769,81% 1,67
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

8 yaşındaki Poyraz bisiklet parasını deprem bölgesine yolladı

11 Şubat 2023, Cumartesi 14:45
11 Şubat 2023, Cumartesi 14:45
8 yaşındaki Poyraz bisiklet parasını deprem bölgesine yolladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

8 yaşındaki Poyraz bisiklet parasını deprem bölgesine yolladı

Eskişehir’de, Kahramanmaraş merkezli depremi yaşayan vatandaşlar için yardım toplayan bir okulda okuyan 8 yaşındaki öğrenci, biriktirdiği bisiklet parasını kumbarasını ile birlikte deprem bölgesine gönderilmesi için öğretmelerine verdi. Üzerinde ‘Bu para benim bisiklet için biriktirdiğim param. Kumbarayı oradaki kardeşlerime gönderiyorum. Allah sizi korusun, ben sizin için dua edeceğim’ yazılı kumbarayı teslim alan okul yönetimi, minik öğrencilerine bisiklet hediye etti.
Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler de yaraları sarmak için ülkeden yardımlar, afet bölgesine aktarıyor. Büyük bir özveriyle yapılan yardımlarda vatandaşlar, oradaki depremzedelere bir nebze de olsa destek olmaya çalışıyor. Eskişehir’de de binlerce insan afet bölgesine ihtiyaç malzemesi ve maddi yardımlar yapıyor. Odunpazarı ilçesi Vadişehir Mahallesi’nde bulunan bir özel okul da yardım çalışmalarına katıldı. Okul çalışanlarından velilere kadar herkesin katıldığı yardımlarda 8 yaşındaki bir çocuğun biriktirdiği bisiklet parasını okul yönetimine teslim etmesi duygulandırdı. Aziz Poyraz Kaya ismindeki minik, üzerinde ‘Bu para benim bisiklet için biriktirdiğim param. Kumbarayı oradaki kardeşlerime gönderiyorum. Allah sizi korusun, ben sizin için dua edeceğim’ yazılı kumbarasını okul yönetimine teslim etti. Öğrencinin özverili davranışını gören okul yönetimi, kumbara içindeki paraları yardımların içine katarken, minik Poyraz’a da bir bisiklet hediye etti. 8 yaşındaki Poyraz Kaya hem yardımları bölgeye ulaştığı için hem de bisikleti için çok mutlu oldu.

“Mont almıştım onu bile deprem bölgesine yollamak istedi”
Aziz Poyraz’ın annesi olan Özlem Kaya, çocuğunun oradaki özelikle çocuklar için çok üzüldüğünü belirtti. Çocuğunun montunu bile yollamak istediğini söyleyen anne Kaya, “Haberleri izleyip bizim üzüldüğümüz gördü ve ‘Ben kumbaramı vermek istiyorum’ dedi. Ben ilk başta kabul etmedim, ama ısrar edip ‘Ben yine biriktirip bisiklet alırım’ dedi. Sonra okulumuza getirdik topladığımız parayı. Daha sonra öğretmenlerimiz durumu öğrendikten sonra ikinci sevinci yaşattılar. Çocuğuma bisiklet almışlar. Oğlum çok sevindi. Kumbarasında harçlığından artan, bayramdaki harçlıklarını biriktirdiği bir miktar para vardı. İki gün önce mont almıştım onu bile deprem bölgesine yollamak istedi. Daha sonra kumbarandaki paralarla mont alırlar diyerek teselli ettik” dedi.

“Bisiklet almak için biriktirdiği kumbarasındaki parayı biz teslim etmek istedi”
Özel Okul Müdürü Şükrü Erkoca ise böyle ince düşünceli bir öğrencinin okullarında eğitim aldığı için çok mutlu olduğunun altını çizdi. Konuyla ilgili konuşan Erkoca, “Poyraz öğrencimiz kumbarasında bisiklet biriktirmek için para biriktiriyormuş. Daha sonra okulumuzda depremzedeler için para toplandığını duyunca bisiklet almak için biriktirdiği kumbarasındaki bir miktar parayı biz teslim etmek istedi. Bu durumu okul kurucularımız ve öğretmen arkadaşlarımız duyunca hedefi olan bisikleti hediye ettiler. Duyarlı bir davranış, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.
[gallery ids=',105802,105803,105804,105805']

DSÖ: Gazze'deki durum böyle devam ederse daha da kötü bir insani felakete yaşanabilir

ABD'de küçük uçak düştü: 2 ölü

İran'dan siyonist rejimin nükleer cephaneliğine sessiz kalan Batı'ya tepki

Batman’ın Raylı Geleceği: BatRay Tanıtıldı, Hızlı Tren Umudu Devam Ediyor

Şanlıurfa'da trafik kazası: 4 yaralı

Motosiklet kazası yapan genç hayatını kaybetti

ABD'den İran'a yönelik yeni petrol yaptırımı

Bursa’da orman yangını kontrol altına alındı

Bahattin Temel: Şehit Selahaddin, zamanını asla boşa harcamaz, topluma yol gösterirdi

Yoldan çıkan minibüs şarampole devrildi: 7 yaralı

Meteorolojiden 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Azerbaycan ve Ermenistan, sınır ve mayın konularını görüştü

Rutte: Ukrayna'ya asker konuşlandırma kararı Kiev'indir

Rutte: Ukrayna'ya asker konuşlandırma kararı Kiev'indir

Kahire, Filistinlilerin Mısır topraklarına tehcir edilmesine karşıtlığını yeniden vurguladı

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İHO Ebrar’dan yetim öğrencilere kırtasiye desteği

Sivil Savunma: Yüksek binaların bombalanması sivillerin zorla göç ettirilmesi politikasıdır

Battalgazi Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere 70 milyon liralık destek

Gaziantep'ten Küresel Sumud Filosu'na destek çağrısı

Elazığ'da ormanlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

HAKSİAD bölgesel sektör buluşmalarının ilki Adıyaman’da gerçekleştirildi

​Filistin Büyükelçisinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’na ziyaret

Bakan Kurum: Depremzede kardeşlerimizin yüzde 70'i yeni yuvasına kavuşuyor

DSÖ maymun çiçeğine ilişkin uluslararası acil durumu kaldırdı

Batman'da kazada motokurye yaralandı

Japonya'yı Peipah Tayfunu vurdu

KPSS süreci 7 Eylül’de Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuyla başlayacak

Tayland'ın yeni başbakanı Anutin Charnvirakul oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DSÖ: Gazze'deki durum böyle devam ederse daha da kötü bir insani felakete yaşanabilir

ABD'de küçük uçak düştü: 2 ölü

İran'dan siyonist rejimin nükleer cephaneliğine sessiz kalan Batı'ya tepki

Batman’ın Raylı Geleceği: BatRay Tanıtıldı, Hızlı Tren Umudu Devam Ediyor

Şanlıurfa'da trafik kazası: 4 yaralı

Motosiklet kazası yapan genç hayatını kaybetti

ABD'den İran'a yönelik yeni petrol yaptırımı