• BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

81 İl'e 5 Milyon 640 Bin adet dağıtıldı!

26 Ekim 2020, Pazartesi 17:28
26 Ekim 2020, Pazartesi 17:28
81 İl
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

81 İl'e 5 Milyon 640 Bin adet dağıtıldı!

Türkiye genelinde 65, Muğla ili özelinde 85 çeşit yerel tohumun vatandaşlara ulaştırıldığı, tohumculuk kanunu gereği her aileye ihtiyaç miktarı kadar tohum verildiği Yerel tohum dağıtımında her geçen yıl başvurularda artış oluyor. Geçtiğimiz 2019 yılında ülke çapında 28 Bin 600 paket tohum dağıtılırken, 2020 yılı içerisinde 81 ile 32 Bin 500 paket yerel tohum dağıtıldı.

2021 yerel tohumları hazırlanıyor

Kurulduğu 2016 yılından bu yana vatandaşlara ve tarıma hizmet veren Yerel Tohum Merkezi’nde yeni dönem tohumlar Tohum Odası’ndaki yerlerini almaya devam ediyor. Bahar ve yaz sezonu yetiştirilen sebze ve meyvelerden tohum alınma işlemi sürerken, elde edilen yerel tohumlar Tohum Test Laboratuvarında hastalık analizlerinin ardından 2021 yılının Şubat ayında dağıtıma çıkacak. 2021 yılı Şubat ayında başlayacak olan yerel tohum dağıtımlarında tohum almak isteyen vatandaşlar yereltohum.mugla.bel.tr adresindeki Tohum Talep Formunu doldurarak tohum talebi oluşturabilecek.

Tarımın, yerel tohumun öneminin her geçen gün arttığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Büyükşehir ailesi olarak üreticinin her zaman yanında olduklarını, Türkiye’nin 81 iline yerel tohum gönderen bir yerel tohum merkezine sahip olmaktan da gurur duyduklarını belirtti.

Başkan Gürün; “Yerel Tohum ulusal güç sloganı ile çıktık yola. Gerçekten çok büyük bir ilgi ile bize tohum gönderdiler. Bu tohumları üreterek şu anda 81 ile Muğla dahil olmak üzere tohumlarımızı talep eden üreticilerimize gönderiyoruz. Ayrıca Muğla merkezde kendimizi ve gönüllü çiftçiler ile tohumları Esenyurt escort üreterek hem kendi ihtiyaçlarını karşılıyorlar, geri kalan tohumları alıyoruz onu yine Türkiye’ye göndermeye devam ediyoruz. Şu ana kadar 3 milyon liraya karşılık bedeli olan tohumu talep eden vatandaşlarımıza ücretsiz dağıttık. Ulusal olarak eğer bir güç olmak istiyorsak, kendi yiyeceğimizi üretecek bir kapasiteye tekrar kavuşmamız lazım. Bizim bankada muhafaza ettiğimiz tohumlarımız geleceğe sağlıklı bir şekilde taşınacak” dedi.

Pandemi nedeni ile dünya genelinde üretimin durma noktasına gelmesi, üretici ülkelerin ürünlerini satmak istememesi, vatandaşların birçok ürünü stok yapması nedeni ile tarımın önemi bir kez daha Diyarbakır escort net şekilde ortaya çıktığını belirten Başkan Gürün, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; “Milli ekonominin temeli tarımdır.” Özellikle yerel tohum konusu bizim için hassas çizgimiz. Ata tohumlarımız, sandıklarda bekleyen, bu toprakların has Denizli escort tohumlarını merkezimizde topluyor, çoğaltıyor, testlerden geçirerek dikimini yapıyor ve vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz” dedi.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Beslenme Uzmanı Çelik: Kısa sürede hızlı kilo kaybı çoğu zaman bir sağlık değil, bir risktir

Yeşilyurt Belediyesi ekiplerine AFAD'dan kapsamlı eğitim

Müslümanlar 8 gündür Mescid-i Aksa'ya giremiyor

Batman'da otomobil takla atıp yandı, 2 ağır yaralı

Gaziantep'te bağımlılığa karşı yürüyüş düzenlendi

Axios: Kürtler İran savaşında tarafsız kalma kararı aldı, yarı yolda bırakılma endişeleri var

Malatya'da restorasyonu yapılan tarihi camide çökme: Bir yaralı

Mil-Diyanet-Sen’den CHP’li vekilin sözlerine tepki: Türkiye’nin İslam kimliğine müdahale edilemez

Şanlıurfa’da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan 3 kişi tutuklandı

Rize’de karbonmonoksit zehirlenmesi: 1 ölü, 1 yaralı

Tarihe tanıklık eden çınarlar: Nerede o eski Ramazanlar

Madde bağımlılığında yaş düşüyor, satıcılara ağır ceza çağrısı

İran Devrim Muhafızları ABD gemilerine Hürmüz Boğazı uyarısı yaptı

Tekirdağ’da sokak satıcısına operasyon: 81 binin üzerinde sentetik ecza ele geçirildi

Batman–Hasankeyf Yolunda Araç Takla Attı, Alev Aldı

Söz ve Kalem "Hayatın Ruhuna bağlanılamıyor" dosyasıyla çıktı

Tahran’da acil durum üssü hava saldırısına hedef oldu

Diyarbakır Valisi iftarda liseli öğrencilerle buluştu

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Komşularımızdan özür diliyorum

Batman'da "siyonizme ve uyuşturucuya karşı tek yumruk" basın açıklaması

Batman'da TIR'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, sürücü tutuklandı

Bitlis’te mart ayında 288 köy yolu ulaşıma kapandı

ABD'nin en büyük uçak gemisi "USS Gerald R. Ford" Kızıldeniz'de

Diyarbakır'da trafik ihlali yapanlara cezai işlem

İran Devrim Muhafızları: Uyarıyı dikkate almayan petrol tankeri İHA ile hedef alındı

İşgal rejimi ve ABD Mehrabad Uluslararası Havalimanı’nı vurdu

İran'ın füzeleri siyonist rejimde işgücü piyasasını sarstı

16 bakanlığa atama: Acil durumlar ve savunma planlaması daire başkanı göreve getirildi

Karadeniz gazında yeni aşama: Osman Gazi platformuna kritik modül entegre edildi

Küba’da elektrik krizi derinleşiyor: Halkın yüzde 68’i elektriksiz

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Beslenme Uzmanı Çelik: Kısa sürede hızlı kilo kaybı çoğu zaman bir sağlık değil, bir risktir

Yeşilyurt Belediyesi ekiplerine AFAD'dan kapsamlı eğitim

Müslümanlar 8 gündür Mescid-i Aksa'ya giremiyor

Batman'da otomobil takla atıp yandı, 2 ağır yaralı

Gaziantep'te bağımlılığa karşı yürüyüş düzenlendi

Axios: Kürtler İran savaşında tarafsız kalma kararı aldı, yarı yolda bırakılma endişeleri var

Malatya'da restorasyonu yapılan tarihi camide çökme: Bir yaralı