• BIST 100

    10208,76%-1,56
  • DOLAR

    41,79% 0,15
  • EURO

    48,73% -0,27
  • GRAM ALTIN

    5724,11% -1,68
  • Ç. ALTIN

    9886,33% 1,99

81 İl'e 5 Milyon 640 Bin adet dağıtıldı!

26 Ekim 2020, Pazartesi 17:28
26 Ekim 2020, Pazartesi 17:28
81 İl
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

81 İl'e 5 Milyon 640 Bin adet dağıtıldı!

Türkiye genelinde 65, Muğla ili özelinde 85 çeşit yerel tohumun vatandaşlara ulaştırıldığı, tohumculuk kanunu gereği her aileye ihtiyaç miktarı kadar tohum verildiği Yerel tohum dağıtımında her geçen yıl başvurularda artış oluyor. Geçtiğimiz 2019 yılında ülke çapında 28 Bin 600 paket tohum dağıtılırken, 2020 yılı içerisinde 81 ile 32 Bin 500 paket yerel tohum dağıtıldı.

2021 yerel tohumları hazırlanıyor

Kurulduğu 2016 yılından bu yana vatandaşlara ve tarıma hizmet veren Yerel Tohum Merkezi’nde yeni dönem tohumlar Tohum Odası’ndaki yerlerini almaya devam ediyor. Bahar ve yaz sezonu yetiştirilen sebze ve meyvelerden tohum alınma işlemi sürerken, elde edilen yerel tohumlar Tohum Test Laboratuvarında hastalık analizlerinin ardından 2021 yılının Şubat ayında dağıtıma çıkacak. 2021 yılı Şubat ayında başlayacak olan yerel tohum dağıtımlarında tohum almak isteyen vatandaşlar yereltohum.mugla.bel.tr adresindeki Tohum Talep Formunu doldurarak tohum talebi oluşturabilecek.

Tarımın, yerel tohumun öneminin her geçen gün arttığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Büyükşehir ailesi olarak üreticinin her zaman yanında olduklarını, Türkiye’nin 81 iline yerel tohum gönderen bir yerel tohum merkezine sahip olmaktan da gurur duyduklarını belirtti.

Başkan Gürün; “Yerel Tohum ulusal güç sloganı ile çıktık yola. Gerçekten çok büyük bir ilgi ile bize tohum gönderdiler. Bu tohumları üreterek şu anda 81 ile Muğla dahil olmak üzere tohumlarımızı talep eden üreticilerimize gönderiyoruz. Ayrıca Muğla merkezde kendimizi ve gönüllü çiftçiler ile tohumları Esenyurt escort üreterek hem kendi ihtiyaçlarını karşılıyorlar, geri kalan tohumları alıyoruz onu yine Türkiye’ye göndermeye devam ediyoruz. Şu ana kadar 3 milyon liraya karşılık bedeli olan tohumu talep eden vatandaşlarımıza ücretsiz dağıttık. Ulusal olarak eğer bir güç olmak istiyorsak, kendi yiyeceğimizi üretecek bir kapasiteye tekrar kavuşmamız lazım. Bizim bankada muhafaza ettiğimiz tohumlarımız geleceğe sağlıklı bir şekilde taşınacak” dedi.

Pandemi nedeni ile dünya genelinde üretimin durma noktasına gelmesi, üretici ülkelerin ürünlerini satmak istememesi, vatandaşların birçok ürünü stok yapması nedeni ile tarımın önemi bir kez daha Diyarbakır escort net şekilde ortaya çıktığını belirten Başkan Gürün, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; “Milli ekonominin temeli tarımdır.” Özellikle yerel tohum konusu bizim için hassas çizgimiz. Ata tohumlarımız, sandıklarda bekleyen, bu toprakların has Denizli escort tohumlarını merkezimizde topluyor, çoğaltıyor, testlerden geçirerek dikimini yapıyor ve vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz” dedi.

Şanlıurfa’da Şehid Abdusselam İrdem dualarla anıldı

Mossad casusu İran'da idam edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tufan Erhürman’a tebrik mesajı

KKTC’de resmi olmayan sonuçlara göre seçimi CTP Genel Başkanı kazandı

Bakan Fidan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha ile görüştü

HÜDA PAR “Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı”nın ikincisini Van’da düzenleyecek

UNICEF: Gazze'de insani durum felaket boyutta

Ergene Havzası’nda çevre kirliliği yapan tesislere 106 milyon lira ceza

Bakan Kurum, İran, Somali ve BM temsilcileri ile görüştü

Gazze'de çöp krizi büyük bir çevre ve halk sağlığı sorununa yol açıyor

Midibüs şarampole devrildi: 1 ölü, 32 yaralı

Nijerya'da silahlı saldırı: 7 asker hayatını kaybetti

İşgalin bugünkü ihlallerinde 10 Gazzeli şehit oldu

Rusya: Donbass ve Zaporojye’de iki yerleşim kontrol altına alındı

Bakan Şimşek: ABD’de son derece verimli temaslarda bulunduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bilge lider Aliya'yı hasretle yâd ediyorum

Ağrı’da zihinsel engelli kadının yuttuğu ceviz endoskopiyle çıkarıldı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani: Rusya ile bütün anlaşmalar askıya alındı

Kassam: Bir cesedi daha bugün teslim edebiliriz

Sumud Filosu katılımcıları İstanbul'da buluştu

ABD'de üniversiteye silahlı saldırı: 3 yaralı

KKTC’de cumhurbaşkanlığı seçiminde oy sayımı başladı

Ambulans ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lüksemburg'a gidiyor

Meta, genç ve çocuk güvenliği eleştirileri sonrası AI sohbetlerine sınırlama getiriyor

Çelik'ten 'terörsüz Türkiye' açıklaması: Sürece sabotaj düzenleyenlerin tasallutunu reddediyoruz

Petro: ABD, Venezuela ve Guyana'nın petrolünü istiyor, saldırılarının arkasında petrol hırsı yatıyor

Batman'da beton mikseri devrildi: Bir yaralı

Kocaeli’de freni boşalan tanker 8 araca çarptı

Araştırmaya göre Yapay zekâ, sağlıksal sorularda hatalı çıkarımlar yapabiliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da Şehid Abdusselam İrdem dualarla anıldı

Mossad casusu İran'da idam edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tufan Erhürman’a tebrik mesajı

KKTC’de resmi olmayan sonuçlara göre seçimi CTP Genel Başkanı kazandı

Bakan Fidan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha ile görüştü

HÜDA PAR “Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı”nın ikincisini Van’da düzenleyecek

UNICEF: Gazze'de insani durum felaket boyutta