-
BIST 100
16000,19%-1,77
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,70% -0,44
-
GRAM ALTIN
7236,19% 0,43
-
Ç. ALTIN
11627,35% -1,17
87 yaşındaki hastadan 4,5 kiloluk tümör alındı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde 87 yaşındaki bir kadın hastanın vücudundan 4,5 kilogram ağırlığındaki tümör, başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
Bulantı, kusma, kabızlık ve nefes darlığı şikayetleriyle hastaneye başvuran 87 yaşındaki kadın hastanın tetkiklerinde, karın boşluğunda 4,5 kilogram ağırlığında ve 30 çarpı 25 çarpı 15 santimetre boyutlarında tümör tespit edildi.
Tümörün oluşturduğu ciddi bası nedeniyle hastanın solunumu belirgin şekilde zorlaşırken, yeme ve içme fonksiyonları neredeyse tamamen kaybolduğu gözlemlendi.
Hastanın durumu Gaziantep Şehir Hastanesi Onkoloji Konseyi’nde değerlendirilerek cerrahi müdahale kararı alındı.
Genel Cerrahi Kliniği’nden Doç. Dr. Yücel Yüksel, Doç. Dr. Mehmet Onur Gül, Doç. Dr. Ercan Korkut ve Op. Dr. Kerem Özgü’nün yer aldığı ekip tarafından yaklaşık 2,5 saat süren operasyonla tümör tamamen çıkarıldı.
Ameliyatın ardından hastanın solunumu rahatladı, beslenme problemi ortadan kalktı ve genel sağlık durumu iyileşti.
Operasyonu gerçekleştiren hekimlerden Doç. Dr. Yücel Yüksel, "Hastamız karın ağrısı, şişkinlik ve yemek yiyememe şikâyetleriyle başvurdu. Bu yaş grubunda genellikle hastalar ameliyattan çekinirken, hastamız aksine ameliyat olmak istediğini ısrarla ifade etti. Şükürler olsun ki 4,5 kilogramlık kitleyi başarıyla çıkardık. Hastamız şu an yürüyebiliyor ve genel durumu oldukça iyi." dedi.
Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Halil Kalkan, "Hastanın yaşı ve kitlenin büyüklüğü göz önüne alındığında son derece özellikli ve riskli bir operasyondu. Genel Cerrahi Kliniğimiz bu tür büyük ameliyatları başarıyla gerçekleştirebilecek deneyime sahip. 87 yaşındaki bir hastaya bu denli büyük bir ameliyatın başarıyla uygulanması hepimiz için gurur kaynağı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Sağlığına kavuşan Safiye ismindeki hasta, "Şu an durumum çok iyi. Doktorlarım çok ilgiliydi, hastane çok temiz ve güzel. Herkesin eline sağlık." şeklinde konuştu. (İLKHA)
MSB: Türkiye hava sahasına giren balistik mühimmat imha edildi
Karapınar’da anaokulu için protokol imzalandı
Gaziantep'te halı fabrikası işçilerinden ücret tepkisi: Hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz
Mersin’de trafik güvenliği denetimi
Ağrı'da sismik izolatörlerin kullanıldığı 270 yataklı hastanenin inşası sürüyor
Elazığ Umut Kervanından onlarca aileye nakdi yardım
Akademisyen Ceylan: İran-ABD ve israil savaşı başka ülkelere yayılırsa üçüncü dünya savaşı olur
Vergiler konut satışlarını durma noktasına getirdi!
Beyaz Saray'da İran savaşı çatlağı: Trump'ın ekibi arasında görüş ayrılığı
Müftü Çiçek: Ramazan fırsat ayıdır, gafletle geçirilmemeli
Diyarbakır'da konut satışları bir ayda yüzde 31 arttı
Batman'da aranan 4 şüpheli operasyonla yakalandı
Gaziantep’te itikaf bereketi: İnsan hem huzur hem de rahatlama buluyor
Ramazanda tandır mesaisinde kadınlar hem çalışıyor hem evine destek oluyor
Gaziantep'te konut satışlarında artış yaşandı
Özer: Müslümanlar, Kudüs'ün hürmetinin ihlal edilmesine karşı mutlaka ses vermeli
İşgal altındaki toprakların kuzeyi füzelerle vuruldu: En az 80 siyonist yaralandı, yüzlerce ev yıkıldı
Şanlıurfa’da ‘Huzur-63’ uygulamasında 78 aranan şahıs yakalandı
Ara tatil ve bayram trafiği için uyarı: Uykusuz ve bakımsız araçla yola çıkmayı!
Mersin’de uyuşturucu operasyonlarında 351 kişi yakalandı
Hükümlü ve tutuklulara bayram nedeniyle açık görüş izni
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ve kaçak ürün operasyonu: Bir kişi tutuklandı
HAMAS, Hollanda ve İzlanda'nın siyonist rejim aleyhindeki davaya katılımını memnuniyetle karşıladı
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz’dan Dünya Kudüs Günü’ne katılım çağrısı
2026 YDUS başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan TDV’nin 51'inci kuruluş yıl dönümü mesajı
Olayların başlangıcından bu yana Rusya ile ABD arasında ilk kritik görüşme
Öğrenciler için hazırlanan ara tatil etkinlik kitapları erişime açıldı
HÜDA PAR'lı Başkan Özhan, öğrencileri iftar sofrasında buluşturdu
SGK’dan "650 bin kişinin emekliliği iptal edildi" iddialarına yanıt
Yükleniyor






