• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

AB Türkiye Delegasyonu heyetinden Model Fabrika’ya ziyaret

18 Kasım 2022, Cuma 10:35
18 Kasım 2022, Cuma 10:35
AB Türkiye Delegasyonu heyetinden Model Fabrika’ya ziyaret
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

AB Türkiye Delegasyonu heyetinden Model Fabrika’ya ziyaret

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Program Yöneticisi-AB Güven Fonu Alessandro Budak ve beraberindeki heyet, Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezinde (Model Fabrika) inceleme yaptı.
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Program Yöneticisi-AB Güven Fonu Alessandro Budak ve beraberindeki heyet, Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezini (Model Fabrika) ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yerinde gördü. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu program yöneticileri Alessandro Budak, Michael Cat, Program Asistanı Güliz Özmen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Bölge Koordinatörü Hamit Doğan’dan oluşan heyet; Model Fabrika’ya yaptıkları ziyarette, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak ve Model Fabrika yöneticileri ile bir araya geldi.
Merkezde sürdürülen faaliyetler hakkında bilgi alarak saha turu yapan heyete; yalın üretim, verimlilik ve kaliteyi artırmaya yönelik hizmetler hakkında bilgi verildi. GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ziyarette yaptığı konuşmada Gaziantep Model Fabrika’nın ’Türkiye’nin en büyük model fabrikası’ olduğunu belirterek, “Burada yaptığımız çalışmalar dışında Malatya Model Fabrika’nın kuruluşuna tecrübelerimizle destek oluyoruz. Bugüne kadar 30 firmanın karbon ayak izi ölçümünü yaptık. Firmalardaki 140 elemana yeşil dönüşüm üzerine eğitimler verdik. GSO olarak mevcut OSB ve Ayakkabı İhtisas OSB’nin yeşil dönüşüm raporunu hazırladık” dedi.
Ünverdi, Model Fabrika’da yalın üretim eğitimi çerçevesinde farklı modüller ile danışmanlık hizmeti verildiğini, firmalarda yalın liderler yetiştirildiğini kaydederek, “Başta Gaziantep’te üretim faaliyetleri gerçekleştiren firmalarımız ile çevre illerde üretim faaliyetlerini sürdüren firmalarımızın mevcut kullanılabilir kapasitelerinde maksimum iyileştirme gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. AB Türkiye Delegasyonu heyetine ve UNDP Bölge Koordinatörü Sayın Hamit Doğan’a nazik ziyaretleri için teşekkür diyorum” diye konuştu.
AB Türkiye Delegasyonu Program Yöneticisi Alessandro Budak ise Gaziantep Model Fabrika’da yalın üretim, dijital dönüşüm ve verimlilik temelli önemli çalışmaların yürütüldüğü belirterek, kent ve bölge sanayisi açısından büyük önem taşıyan merkezin, sanayideki yenilikler noktasında büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.
Gaziantep Model Fabrika Direktörü Yusuf Diler de yaptığı sunumda endüstri 4.0, dijital dönüşüm, yalın üretim teknikleri, üretimde israf türleri ve üretim kapasitesini artırmanın yolları noktasında Gaziantep Model Fabrika’nın yaptığı çalışmaları ve projeleri anlattı.
Ziyaret, saha incelemeleri ve toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.
[gallery ids=',60741,60742,60743']

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

ABD Filistin delegasyonuna vize kararını düzeltmeli

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını: 48 vaka, 31 ölü

İzmir’de mobilya fabrikasında yangın

HAMAS: Gazze, ordunuz için kolay bir lokma olmayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

Fransa'daki protestolarda 110 kişi gözaltına alındı

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine uçuş başlatıyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 435'e yükseldi

YSK yarın CHP'de olağanüstü kurultay gündemiyle toplanacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

ABD Filistin delegasyonuna vize kararını düzeltmeli

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu