-
BIST 100
15959,77%-0,80
-
DOLAR
44,18% -0,08
-
EURO
50,78% 0,48
-
GRAM ALTIN
7135,37% 0,00
-
Ç. ALTIN
11505,20% -0,55
AB zirvesi toplandı; para için kavga ettiler
-
A+Buyut
-
A-Kucult
AB zirvesi toplandı; para için kavga ettiler
Üst düzey hijyen önlemlerinin devreye sokulduğu ve liderlerin, toplantı dışında maske takmak zorunda kaldıkları zirve, ‘para’ söz konusu olduğunda dayanışma göstermenin ne kadar zor olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Zirvenin ilk gününde 13 saat süren pazarlıklara rağmen 750 milyar Euro’luk toparlanma planı ve 1.1 trilyon Euro tutarındaki yedi yıllık Birlik bütçesinde anlaşma sağlanamadı. Görüşmelerin uzamasının baş aktörü ise toparlanma planında kullanılacak kaynak üzerinde ulusal kontrol talep eden Hollanda Başbakanı Mark Rutte oldu.
SIKI PAZARLIK
AB Konseyi Başkanı Charles Michel 65 sayfalık bir uzlaşı önerisi hazırlayarak arayolu bulmaya çalıştı. Toparlanma planı için öngörülen 750 milyar Euro’nun 500 milyarlık bölümü hibe olarak öngörülüyordu. Michel, bunu 450 milyara çekti, kredi oranını ise 250 milyardan 300 milyar Euro seviyesine yükseltti. Yardım alacak ülkelerin kurallara uymaması halinde acil fren mekanizması oluşturulması da yenilikler arasında yer aldı.
BİRÇOK İTİRAZ
7 yıllık bütçede kesinti, ülkelerin bütçeden aldıkları paylarda artış talep etmesi, Macaristan gibi ülkelerin yapılacak bazı ödemelerin ülkenin insan hakları performansına bağlanmasına itirazları zirvede aşılması gereken sorunlardan sadece bazılarıydı.
SAATLERCE SÜRDÜ
Avusturya, İsveç, Danimarka ve Finlandiya, Hollanda ile aynı çizgide hareket ederken Michel engelleri aşabilmek için zirve içinde mini zirveler düzenledi. Toplantının olağan akışına uzun süre ara verilmek zorunda kalındı. Rutte, Michel, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve toparlanma planından en fazla pay alacak İtalya Başbakanı Conte ve İspanya Başbakanı Sanchez diğer liderlerden ayrı olarak bir araya geldi. Pazarlıklar ikinci günde de saatlerce sürdü.
Hürriyet
Rusya’dan Telegram ve Apple’a 38,5 milyon ruble para cezası
Halepçe Katliamı’nın üzerinden 38 yıl geçti
Eczacılar: İlaç fiyat kararnamesi yetersiz, arz sorunu sürüyor
Vali Canalp: Bayramda güvenlik ve trafik denetimleri artırılacak
Avrupa Yetim Eli bayramlık kıyafetlerle yetimleri sevindirdi
Batman'da bölgesel göçebe hayvancılık çalıştayı düzenlenecek
Mısır ve Umman, bölgesel gerilimi görüştü
Memur-Sen İl Başkanı Önlü: Halepçe insanlık vicdanında silinmeyen bir yaradır
Engin: Kadir Gecesi kalplerimizi Kur'an'la yeniden diriltme fırsatıdır
Battalgazi Devlet Hastanesi otoparkı yenilendi
HÜDA PAR: Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmak İslam ümmetine karşı açık bir savaş ilanıdır
Diyarbakır’da çok sayıda silah ele geçirildi
MEB, ikinci dönem birinci ortak yazılı sınavlar için kılavuz yayımladı
Siverek'te Sakal-ı Şerif yoğun ilgiyle ziyarete açıldı
İzmir’de bayramda havalar nasıl olacak?
HÜDA PAR’ın Ramazan Bayramı programı belli oldu
Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonu
Gölete doğru yuvarlanan otomobil, kaya parçasına takılarak durdu
Buca’da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli yakalandı
Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Etiyopya’da heyelan: Ölü sayısı 125’e yükseldi
IHO EBRAR bayram öncesi yetimleri giyindirdi
Ağrı'da rahatsızlanan 66 yaşındaki hasta hastaneye yetiştirildi
Diyarbakır’da aranan şahıslara operasyon
Ağrı’da başıboş köpek sorunu hem can hem mal güvenliğini tehdit ediyor
Diyarbakır’da organize suç örgütüne operasyon: 10 tutuklama
Savaşın yeni yüzü: ABD ve işgalci siyonist rejimin yapay zekâ destekli katliamları
Gençler için yeni kariyer alanı: Gayrimenkul sektörü üniversitelere giriyor
MAZLUM-DER Malatya Şube Başkanı Anıl: Zalime karşı tek yürek olmalıyız
Yükleniyor






