• BIST 100

    10871,08%0,16
  • DOLAR

    41,94% 0,04
  • EURO

    48,88% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5416,92% 1,68
  • Ç. ALTIN

    8944,84% 0,00

ABD Büyükelçiliği önünde protesto: Ateşkesi ihlal eden katiller hesap vermeli

29 Ekim 2025, Çarşamba 18:23
29 Ekim 2025, Çarşamba 18:23
ABD Büyükelçiliği önünde protesto: Ateşkesi ihlal eden katiller hesap vermeli
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’de ateşkese rağmen saldırılarını sürdüren siyonist işgal rejimini protesto etti.

ABD Büyükelçiliği önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan ANFİDAP adına Kudüs ve Hukuk Derneği Başkanı Av. Mustafa Eminoğlu, “Arabulucu ülkeler göreve, israili durduracak caydırıcı adımlar atılmalı” çağrısında bulundu.

Eminoğlu, "Geçtiğimiz iki yılda, insanlığın göreceği her türlü işkence ve zulüm canlı yayında hepimizin gözleri önünde Gazzeli masumlara yaşatıldı. Katil israil kana doymak bilmedi. 365 Kilometre karelik Gazze toprağının her karışı kanla sulandı. Ancak Gazzeli yiğitler teslim olmadı. Merhum Akif’in şiirinde dediği gibi tüm batılı ülkelere akvamı beşer’e karşı yapayalnız direndiler. Aksa tufanının hemen akabinde birkaç ay içinde Gazze’ye diz çöktüreceğini açıklayan katil israil, Gazze topraklarında acziyet içinde kaldı, esirlerini kurtaramadı, hedeflerine ulaşamadı. Tüm asimetrik kuvvetine rağmen Gazzeli yiğitler karşısında aciz kalan israilin imdadına 79 yaşındaki sarışın bunak Trump’ın oyunları yetişti." dedi.

"15 gün önce Mısır’da Şarm El Şeyh’te bir tiyatro sergilendi"

Açıklamanın devamında Eminoğlu, şunları aktardı: "Hepimizin bildiği üzere 15 gün önce Mısır’da Şarm El Şeyh’te bir tiyatro sergilendi. Her fırsatta israilin en büyük destekçisi olduğunu beyan eden Trump, tüm ülkeleri arkasına toplayarak güya 'barış adamı' ilan edildi. Sanki her 12 saatte bir israile askeri sevkiyat yaparak soykırımın ortağı olmamış gibi, sanki milyarlarca dolar hibeleriyle yıkılmakta olan israili ayakta tutmamış gibi, sanki ABD’nin göstermelik başkanı olarak göreve gelir gelmez siyonist lobiye biat ederken Gazzelileri sürgün edeceğini ilan etmemiş gibi soykırım ortağı Trump’ın barış adamı olduğu dünyaya ilan edildi. Gazzeliler soykırımı durdurmak ve sürgünü reddetmek için ellerindeki tek kozu esirleri de 'barış' sözlerine mecbur kalarak verdiler. Aziz Gazze halkı soykırım altındaki bir halk o kadar nefessiz kaldı ki bu tiyatroya ve esasında arabulucu ülkelere ve özellikle Türkiye’ye güvenerek inandılar."

"Katil israilin çocuk öldürmesine karşı herhangi bir tedbiriniz var mı?"

"Mutlak kötülük israil yalanlar üzerine kuruludur."diyen Eminoğlu, "77 yıllık kanlı tarihinde katil israil verdiği tüm sözleri, tüm anlaşmaları istisnasız bir şekilde çiğnemiştir. Bu ateşkesi de daha önce ilan edilen ateşkesler gibi ihlal edeceği en başından belliydi. Zira ateşkesin uygulanmasına yönelik koruyucu, etkili hiçbir önlem alınmamıştı. Mısır’daki tiyatroda insanlıkla alay ederek soykırım sonrasında barış ilan edenlere soruyoruz. Katil israilin çocuk öldürmesine karşı herhangi bir tedbiriniz var mıdır? Kendisini dünyadan ve tüm normlardan üstün gören israili durduracak denklemlerin kurulması gerekmektedir. Yoksa israil, ne Gazze’lileri katletmekle ne Batı Şeria’yı ilhak etmekle ne Lübnanı ne Suriye’yi ne de Anadolu’yu işgal etmekle durmayacaktır. Varlığını öldürmeye borçlu olan Siyonizme karşı insanlık ittifakının kurulması elzemdir." ifadelerine yer verdi.

Eminoğlu, "Mısır’daki anlaşmayı imzalayarak kalıcı barışın koruyucusu olacağını tüm dünyaya deklare eden ülkeler, ateşkes sürecinin devamını bile temin edememektedirler. Bu durum, 2 yıldır soykırımı durdurmakta aciz kalan arabulucu ülkelerin itibarını da yerle yeksan etmiştir. Artık kabul edilmelidir ki; azgın siyonistlerin anlaşma yoluyla durdurulması mümkün değildir. Ancak etkin ve caydırıcı güç yoluyla terbiye edilmesi zarurettir. Başta bu sürecin mimarı olmaya tek aday olan Türkiye olmak üzere soykırıma karşı duran tüm ülkeler ateşkesin sürmesi, akan kanın durması için aşağıdaki tedbirleri ivedilikle alması gerekmektedir." şeklinde belirtti.

"Terör saldırılarının durdurulmasını sağlamak için israile ait deniz, kara ve hava araçlarına ambargo konulmalı"

Alınması gereken tedbirlerle ilgili açıklamasının devamında Eminoğlu, şu maddeleri açıkladı:

"1-Uluslararası hukukun en temel ilkesi ve hayduttan farklı olarak devlet olabilmenin ön koşulu 'ahde vefa' ilkesidir. Bu temel ilkeyi her fırsatta çiğneyen soykırımcı İsrail'e devlet muamelesi yapılmamalıdır. israil adlı çeteyi devlet olarak tanıma kararları derhal ve kesin bir şekilde geri alınmalıdır.

2- Gazze soykırımının doğrudan suç ortağı olan ABD'nin ateşkes sürecinde ve sonrasında açıkça israil lehine sergilediği tarafgir tutumlar ve diğer devletlere karşı sergilediği yanıltıcı ve sorumsuz politikalar, sürece dahil olan tüm devletlerce sürekli olarak gündeme getirilmelidir.

3- İnsani yardımların girişine engel olan terör saldırılarını durdurmasını sağlamak için israile ait deniz, kara ve hava araçlarına ambargo konulmalıdır. israile karşı hava ve deniz sahalarının kapatılması gerekmektedir. Ablukaya karşı abluka uygulanmalıdır.

4- Tüm dünya genelinde israil elçiliklerinin kapatılmasına yönelik adımlar atılmalı, israille tüm ilişkiler amasız ve fakatsız sıfırlanmalıdır. Bizler biliyor ve inanıyoruz ki Gazzeli bir bebeğin kanı, katil israille ilişkilerden edilen menfaatlerden daha önemlidir.

5- Kadın- erkek askerlik yapmanın zorunlu olduğu israilli çifte vatandaşlar veya Türkiye kökenli israilliler hakkında yargısal süreçlere artık başlanmalıdır. Zira israili durdurmak israili oluşturan bu kişilerin cezalandırılmalarıyla mümkün olacaktır.

6- israili ne soykırım ortağı Trump’ın süslü yalanları, ne kınamalar ne de diplomatik temaslar durdurabilir. israili durduracak olan yegane şey Gazze’de bir barış gücü oluşturulmasıdır. Gazze’de Mehmetçik başta olmak üzere bölge ülkelerinin ve soykırıma karşı onurlu bir duruş gösteren ülkelerin askeri kuvvetlerinden teşkil eden barış gücünün hemen oluşturulması gerekmektedir."

"Ateşkesi ihlal ederek çocukları katleden soykırımcı israil kendi sonunu hazırlamaktadır"

Son olarak Eminoğlu, "Tüm dünyada süren milyonları bulan kitlesel eylemler ve son olarak Sumud filosu dayanışması göstermektedir ki; Dünya’da büyük bir tufan kopacaktır. Siyonist ablukaya ve zihin işgallerine karşı başta avrupa başkentleri olmak üzere israile öfke her yerde hızla büyümektedir. Ateşkesi ihlal ederek çocukları katleden soykırımcı israil kendi sonunu hazırlamaktadır. israil yıkıldığında onu destekleyenlerde o yıkıntının altında kalacaktır. ANFİDAP olarak başta ülkemiz Türkiye olmak üzere tüm dünyaya şu çağrıyı yapıyoruz. Tarihin akışında doğru yerde konumlanmalı, amasız ve fakatsız mutlak kötülük israili durdurmaya yönelik etkin ve caydırıcı tüm hamleler yerine getirilmelidir." şeklinde belirtti.

Basın açıklamasının ardından Filistin Diplomasi Derneği (FİDE) Ankara Temsilcisi Dr. Zahir Beyoğlu da kısa bir konuşma yaparak Gazze halkına desteklerini yineledi. (İLKHA)

Vietnam'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 10 ölü, 4 kayıp

Rusya'dan bir haftada iki nükleer deneme

Almanya ile Bulgaristan savunma sanayinde iş birliği anlaşması imzaladı

Sivas’ta 14’üncü hava kampüsü kuruluyor

Trump-Şi yarın Güney Kore’de bir araya gelecek

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı İmir: Gazze için bahaneler üretenler Sudan’daki vahşete sessiz kalmamalı

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç’ten Gülnar’daki kazaya tepki: İhmali olanlardan hesap sorulmalı

Melissa Kasırgası, Küba'ya ulaştı

HÜDA PAR'dan Bursa'daki su kesintilerine sert tepki

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Kürdistan Adalet Topluluğu Partisi Genel Başkanı Bapir’i ağırladı

ABD Büyükelçiliği önünde protesto: Ateşkesi ihlal eden katiller hesap vermeli

Bolu'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Elazığ’da ani dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi

Gaziantep'te uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı

Almanya’da kuş gribi salgınına karşı yeni önlem

Kuzey Kore'den yeni füze denemesi

İktisatçı Özçelik: SMS veya mail yoluyla gelen sahte linklere ve kredi kartı dolandırıcılığına dikkat edilmeli

Elazığ'da dolu yağışı etkili oldu

Soykırımda şehit sayısı 68 bin 643’e yaralı sayısı 170 bin 655’e çıktı

Malatya'da aracın çarptığı yaya ağır yaralandı

Hollanda Veri Koruma Kurumu’ndan uyarı: Yapay zekâ oy tercihlerine müdahale ediyor

Avukat Güneş: Tüketici hakları yasal güvence altında, vatandaş şikâyet etmekten çekinmemeli

Yaldız: Camiyi yeniden hayatın kalbine yerleştirmeliyiz

Polonya savaş uçakları, Rus keşif uçağını engelledi

Dağlardan tezgahlara şifa geldi: Adana’da alıç sezonu başladı

Yeni konut müjdesi Batman'ı rahatlatacak mı?

Malatya'da "Çilesiz Kütüphanesi" 30 Ekim'de açılıyor

BM: Soykırımı belgeleyen 16 binden fazla belge var

Kocaeli’de çöken binada 2 kişinin cenazesine ulaşıldı

Uzmanlar teknoloji bağımlılığına karşı uyarıyor: Nöropsikolojik sorunlara yol açabilir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Vietnam'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 10 ölü, 4 kayıp

Rusya'dan bir haftada iki nükleer deneme

Almanya ile Bulgaristan savunma sanayinde iş birliği anlaşması imzaladı

Sivas’ta 14’üncü hava kampüsü kuruluyor

Trump-Şi yarın Güney Kore’de bir araya gelecek

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı İmir: Gazze için bahaneler üretenler Sudan’daki vahşete sessiz kalmamalı

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç’ten Gülnar’daki kazaya tepki: İhmali olanlardan hesap sorulmalı