ABD'de Trump'a "Elini Çek" protestoları

ABD
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
DÜNYA 6.04.2025 13:17:05 0

Binlerce kişi, Trump'ın politikalarına karşı ülke çapındaki "Elini Çek" kampanyası sırasında Los Angeles'ta toplandı.

ABD Başkanı Donald Trump ve Elon Musk'ın federal hükümette yaptığı kapsamlı değişiklikleri protesto etmek için binlerce kişi Los Angeles şehir merkezinde toplandı.

Protesto, ABD'nin 50 eyaletinde ve aralarında Kanada, Meksika ve Avrupa'nın bazı bölgelerinin de bulunduğu yurt dışındaki şehirlerde 1.200'den fazla miting düzenleyen " Elini Çek" kampanyasının bir parçasıydı.

Trump yönetimi ve Musk'ın federal kurumları küçültmeyi amaçlayan yeni oluşturduğu Hükümet Verimliliği Bakanlığı'nın "ailelere, işlere, sağlık hizmetlerine ve sosyal güvenliğe yönelik saldırısını" kınayan protestocular Pershing Meydanı'nda toplandı.

Protestoculardan bazıları yabancı medya kuruluşlarına yaptıkları açıklamada, "Onları artık yalnızca halk gücü durdurabilir. Kitlesel bir ayaklanma zamanı! Yalnızca kitlesel protestolarla sokaklara çıkarak hırsızlığı durdurabilir ve Sosyal Güvenlik, azınlık programları, gaziler ve yaşlıları kurtarabiliriz." dedi.

Göstericiler ayrıca Trump ve Musk'ı eleştiren prtlar taşıdı ve sloganlar attı, onları demokrasi ve toplumsal refahı baltalamakla suçladı.

Bazı protestocular "Faşizme karşı direnin! Trump bizim kralımız değil! Açgözlü zenginler fakirlerden ve orta sınıftan çalıyor!" sloganları attı.

Los Angeles'taki gösteri, Pasadena, Torrance, Santa Ana ve Riverside gibi Güney Kaliforniya'nın onlarca şehrinde düzenlenen benzer protesto gösterileriyle benzerlik taşıyordu.

Ülke çapındaki bu çaba, şu anda çok sayıda eyaleti kapsayan "Oligarşiyle Mücadele" turunda olan Senatör Bernie Sanders ve Temsilci Alexandria Ocasio-Cortez'den de destek gördü.

Kampanyaları yedi eyalette düzenlenen mitinglerle ve milyonlarca kişinin çevrimiçi olarak katılımıyla mesajlarını güçlendirdi; 12 Nisan'da Los Angeles'ta düzenlenecek etkinliğin büyük kalabalıklar çekmesi bekleniyor. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: abd'de trump'a "elini çek" protestoları

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Yükleniyor