ABD'den alınacak 20 bin piyade tüfeği Yahudi çetelere dağıtılacak

DÜNYA 5.04.2025 10:50:38 0
ABD
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Trump yönetimi, siyonist rejime 20 bin piyade tüfeği satışını onayladı. Bu silahlar, özellikle Batı Şeria’da Yahudi çeteler tarafından kullanılmak üzere dağıtılacak.

İşgalci ABD yönetimi, Biden yönetimi zamanında ertelenen 20 binin üzerinde ABD yapımı saldırı tüfeğini geçtiğimiz ay siyonist rejime satışa sundu. Biden yönetimi, bu silahların Yahudi çeteler tarafından kullanılma ihtimalini göz önünde bulundurarak satışları durdurmuştu. Ancak Trump yönetimi, bu silahları satışa çıkarmış ve silahların alıcı olarak "israil Ulusal Polisi"ni belirlemişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Kongre'ye yaptığı bildirimde, bu silahların Yahudi çetelerin kontrolündeki bölgelerde kullanılabileceğine dair kaygılar olsa da satışın onaylandığı belirtildi. Satışın toplam bedeli 24 milyon dolar olarak açıklanırken, silahların, Batı Şeria’daki çeteler tarafından kullanılacağına dair eleştiriler yükseliyor.

Biden yönetimi, Yahudi çetelerin Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerini artırması ve Batı Şeria'da saldırılarının artması sebebiyle bu silahların kullanımına dair endişeler taşımıştı. Trump ise bu endişelere rağmen silah satışını hızlandırarak, siyonist rejime büyük miktarda askeri yardım sağladı.

Trump yönetiminin siyonist rejime sağladığı bu silahlar, son dönemde Yahudi çetelerin şiddet eylemlerinin daha da arttığı Batı Şeria'da, özellikle saldırılarının daha da yoğunlaşabileceği bir dönemde satıldı. Bu satış, ABD'nin bölgedeki askeri ve siyasi etkisini daha da pekiştirmeyi amaçlıyor.

Trump’ın göreve gelmesinden sonra, Yahudi çetelere yönelik yaptırımların kaldırılmasının ardından, ABD, siyonist rejime milyarlarca dolar değerinde silah satışı gerçekleştirdi. (İLKHA)

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Yükleniyor