• BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,26% -0,07
  • EURO

    48,99% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4899,19% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

Abdülhamid Han’ın kurduğu Hamidiye Tarım Lisesi 130 yıldır tarıma katkı sağlıyor

29 Ocak 2025, Çarşamba 14:06
29 Ocak 2025, Çarşamba 14:06
Abdülhamid Han’ın kurduğu Hamidiye Tarım Lisesi 130 yıldır tarıma katkı sağlıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hamidiye Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 1891'de Abdülhamid Han tarafından kuruldu. Türkiye'nin tarım sektörüne önemli katkılar sağlayan okul, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katıldığı programda, tarım, inovasyon ve girişimcilik alanlarında

Bursa Ticaret Borsası’nın düzenlediği etkinlik kapsamında Hamidiye Ziraat Mektebi’nde düzenlenen programa, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Bursa Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu, Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kahya, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Sezer, çevre ilerden gelen oda-borsa başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri,  eski mezunlar, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılışında konuşan Hamidiye Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Cihan, okulun kurulduğu günden bu yana ülke tarımına ve çiftçisine hizmet etmeyi sürdüğünü ifade etti.

"Tarımın geleceği Bursa’da şekilleniyor"

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Hamidiye Ziraat Mektebi’nin tarım, hayvancılık ve gıda teknolojisi gibi alanlarda yetiştirdiği nitelikli bireyler sayesinde Bursa'nın, gıda sanayisinde Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biri haline geldiğini belirtti.

Bugün birçok başarılı Bursalı gıda markasının temellerinin bu okulda atıldığını kaydeden Matlı, "Hamidiye Ziraat Mektebi, yalnızca bir okul değil, Bursa’nın geleceğe açılan kapılarından biridir. İnanıyoruz ki buradan mezun olan her genç, Türkiye tarımının, sanayisinin ve ticaretinin birer yıldızı olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Hamidiye Ziraat Mektebi örnek bir eğitim yuvasıdır"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, okulun yalnızca tarım eğitimiyle değil, aynı zamanda Türkiye’nin tarımsal geleceğine şekil veren, örnek gösterilen bir eğitim yuvası olduğunu söyledi.

Hamidiye Ziraat Mektebi’nin, geniş bir yelpazeye yayılan eğitim programları ile öğrencileri geleceğe hazırladığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Bu köklü okul sadece eğitim alanında değil, inovasyon ve AR-GE faaliyetlerinde de öncü rol oynamaktadır. 9 faydalı model, 6 patent, 2 marka ve 2 tasarımla Türkiye'nin tarımsal ve teknolojik gelişimine önemli katkılar sunmaktadır. Bu okul aynı zamanda, girişimci bireyler yetiştirerek ülkemizin geleceğine büyük katkı sağlıyor. TOBB olarak bizim demisyonumuz yeni girişimciler yetiştirmek ve bu okulda bunu görmekten büyük gurur duyuyorum." dedi.

Konuşmaların ardından program TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve protokol üyelerinin, okulun eski mezunlarına anı belgesi ve hediye takdimiyle sonra erdi. (İLKHA)

 

Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem

Kürdistan Sosyalist Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret

İşgalin başlattığı kara saldırısında sabahtan bu yana 100'den fazla şehit

Balıkçılara 4,7 milyar TL ÖTV'si sıfıra indirilmiş yakıt desteği

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Batman'da eğitim yılı kaynak kitap kriziyle başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantıları sona erdi

UNICEF: Gazze'de yarım milyon çocuk psikolojik travma yaşıyor

Batman'da mucur yüklü tır iki otomobile çarptı

Şanlıurfa’da kayıp genç sulama kanalında ölü bulundu

Dışişleri'nden işgalci rejimin Gazze şehrinde başlattığı kara saldırısına tepki

Bakan Kurum: Deprem bölgesine ekstra konut kontenjanı ayıracağız

İLKHA muhabiri Küresel Sumud Filosu'nun Tunus sürecini anlattı

Malatya'da kırsal mahalleye yeni yol

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız