16407,98%-1,86
43,53% 0,04
51,40% 0,02
6732,10% -2,56
11644,36% -3,02
Küresel Direniş Filosu, Gazze'ye yönelik ablukanın kırılması için şimdiye kadarki en büyük uluslararası insani yardım hareketini hayata geçireceğini açıkladı. Mart ayında başlatılması planlanan girişim kapsamında, deniz yoluyla ilerleyecek bir filo ile karadan hareket edecek geniş kapsamlı bir insani yardım konvoyu eş zamanlı olarak yola çıkacak.
Açıklamada, siyonist rejimin yürürlükteki ateşkes anlaşmasının insani protokolünü sistematik biçimde ihlal ettiği, özellikle yakıt, yardım malzemeleri ve enkaz kaldırma ekipmanlarının Gazze'ye girişinin engellendiği vurgulandı. Bu nedenle söz konusu girişimin, Gazze'de derinleşen insani felakete karşı zorunlu bir adım olduğu ifade edildi.
Direniş Filosu, harekete 100'den fazla ülkeden binlerce gönüllünün katılacağını bildirirken, bu adımın yalnızca sembolik bir deniz yolculuğu olmadığının altını çizdi. Açıklamaya göre seferberlik, kuşatmayı fiilen kırmayı ve Gazze halkının yaşadığı insani dramı dünya gündeminin merkezine taşımayı hedefleyen küresel bir duruş niteliği taşıyor.
Hareket kapsamında binin üzerinde doktor, hemşire ve sağlık çalışanının yanı sıra öğretmenler, mühendisler, yeniden inşa ekipleri ve savaş suçlarını belgelemekle görevli uzmanların da yer alacağı belirtildi. Bu çok yönlü katılımın, Gazze'ye yalnızca acil yardım ulaştırmayı değil, aynı zamanda işgalcilerin yol açtığı yıkımın belgelenmesini de amaçladığı kaydedildi.
7 Ekim 2023'ten bu yana ABD ve Avrupa desteğiyle Gazze'de soykırım saldırılarını sürdüren siyonist rejimin, uluslararası çağrıları ve mahkeme kararlarını hiçe saydığı vurgulandı. Direniş Filosu ise bu küresel seferberlikle, sessiz kalan dünyaya karşı Gazze için somut ve fiili bir dayanışma hattı oluşturmayı hedeflediğini ilan etti. (İLKHA)