Acısını yüreğine gömdü görevinin başına döndü

Tarih: 12.02.2023 16:55
Acısını yüreğine gömdü görevinin başına döndü
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Acısını yüreğine gömdü görevinin başına döndü

Depremin hemen ardından ablası ve ailesinin yaşadığı Kahramanmaraş’a hareket eden Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye personeli Harun Kayışlı, Kahramanmaraş’ta enkaz altından eniştesi ve yeğenini kurtarırken, ablasının ise cansız bedenine ulaştı. Kayışlı, defin işlemlerinin ardından yaşadığı acıyla birlikte görevinin başına dönerek, kurtarma çalışmalarına devam etti.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesine hareket eden Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekibinde yer alan Harun Kayışlı’nın hikayesi yürekleri sızlattı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, tüm Türkiye’yi derin yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hızla bölgeye ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü tüm gücünü bölgeye aktarırken, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri de Osmaniye’de cansiperane çalışmalarını sürdürüyordu. İtfaiye Dairesi Başkanlığı personellerinden Harun Kayışlı, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta ikamet eden ablası Fatma Karaokur’dan haber alamayınca, Kahramanmaraş’a geçti. Kayışlı, ablası, eniştesi ve yeğeninin enkaz altında kaldıklarını öğrenince, hızla arama-kurtarma çalışmasına dahil oldu. Burada kurtarma ekipleriyle birlikte eniştesini ve yeğenini sağ bir şekilde enkazdan çıkaran Kayışlı, ablasının ise cansız bedenine ulaştı. Depremde hayatını kaybeden Fatma Karaokur’u enkazdan çıkaran itfaiye personeli Harun Kayışlı, Kahramanmaraş’ta ailesiyle birlikte defin işlemlerini gerçekleştirdi.

Büyükşehirden başsağlığı ziyareti
Defin işlemlerini tamamladığı ablasının acısını kalbine gömen ve başka canlar yitip gitmesin diye deprem bölgesinde bir can daha kurtarabilmek için yeniden arama kurtarma faaliyetlerine katılan Harun Kayışlı’ya Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Memiş, çalıştığı bölgede taziye ziyareti gerçekleştirdi. Harun Kayışlı, babası Mehmet ve annesi Güldane Kayışlı’ya başsağlığı dileyen Genel Sekreter Yardımcısı Memiş, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, başsağlığı ve sabır dileklerini iletti. Bu acının tarifi yok. Hepimizin yüreği sızlıyor. Rabbimden dileğim, Fatma ablamız gibi tüm hayatını kaybedenlerin mekanı cennet olsun. Harun kardeşime de sabırlar diliyorum. Böyle zorlu şartlarda yeniden görevine devam ettiği için de Allah razı olsun diyorum” diye konuştu.
[gallery ids=',109598,109599,109600,109601']

İŞKUR’dan Bingöl’e yeni istihdam programı: 20 kişi alınacak

Siirt İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Besim Hacıoğlu göreve başladı

İran'dan 475 milyar dolarlık siyonist piyasaya darbe: Tel Aviv ekonomisi şokta

Siyonist rejim, açlıkla boğuşan Filistinlileri hedef aldı: 23 şehit

BESO'dan esnafın taleplerine destek: Esnafımız desteklenmelidir

Yalçıntaş: Günlük su tüketimi 2,5 litrenin altında olmamalı

İslam İşbirliği Teşkilatı dışişleri bakanları İstanbul'da buluşuyor

5 milyondan fazla Afgan mülteci yaklaşık 4 yılda evlerine döndü

Mayıs ayında Gazze'de 12 gazeteci katledildi, 9'u yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 250 bin konut ve işyeri tamamlandı

İran füzesi, Tel Aviv'de eski bir işgalci bakanın evine isabet etti

Konya'da hafızlık merasimi: Bin 255 öğrenci icazet aldı

Enkaz altındakilere ulaşım için "deprem kolyesi" geliştirildi

Merkez Bsı'nın haziran ayı faiz kararı bekleniyor

Şanlıurfa'da 5 yaşındaki çocuğun ayağı oturağa sıkıştı

Yaklaşık 20 milyon öğrenci karnesini alarak tatile çıkıyor

İran'ın hedef aldığı hastane bitişiğindeki tesis, siyonist karargah olarak kullanılıyordu

Antalya'da Narkokapan operasyonu: 104 tutuklama

Sanayide klima yoğunluğu başladı: Uzmanlardan hastalık ve masraf uyarısı

Brent petrol 77,44 dolara yükseldi

Malatya'da tarıma can suyu: Çayırköy’de sulama kanalı yapılıyor

İşgal ordusu Lübnan'da Hizbullah komutanını öldürdüğünü ileri sürdü

Siyonist rejim, Arak reaktörü ve Khondab tesisine saldırdı

Gazze'de bir işgal askeri keskin nişancı atışıyla öldürüldü

Japonya'nın kuzeyinde 6,1 büyüklüğünde deprem

İşgalciler, 7 gündür kapalı olan Mescid-i Aksa'ya Yahudileştirme çabaları kapsamında baskın düzenliyor

Dicle Fest Batman’da kapılarını açtı

İran'ın son füze operasyonunda onlarca siyonist öldü ve yaralandı

Altın fiyatları Fed kararı sonrası geriliyor

Döviz fiyatları ne kadar oldu?

Yükleniyor