GÜNDEM 22.09.2023 20:30:14 0

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’da “13. Karpuz Festivali”ne katıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’da “13. Karpuz Festivali”ne katıldı
Haberi Sesli Oku

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’da “13. Karpuz Festivali”ne katıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin coğrafi tescil işaretli Diyarbakır karpuzunun tanıtılması amacıyla ortaklaşa düzenlediği “13. Karpuz Festivali”ne katıldı.

Festival, Keçi Burcu’ndan Dağkapı Meydanı’na kadar karpuz yüklü deve, bando takımı, erbane grubu ve folklor ekiplerinin yer aldığı kortejle başladı. Korteje Adalet Bakanı Tunç, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Sait Yaz, Galip Ensarioğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, ilçe belediye başkanları ve kaymakamlar, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kortejin Dağkapı Meydanı’na ulaşmasıyla Bakan Tunç ve beraberindekiler, el emeği ürünlerinin sergilendiği stantları ziyaret etti. Halk oyunları ve bando gösterilerinin gerçekleştirildiği festivalde, çocuklar arasında karpuz yeme ve yuvarlama yarışması yapıldı.

Adalet Bakanı Tunç, burada yaptığı konuşmasında, Diyarbakır’ın artık huzur şehri olarak anıldığını dile getirdi. Kente 21 yıldan bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok önemli hizmetlerin yapıldığını dile söyleyen Bakan Tunç, “Diyarbakır artık huzurun kenti. Diyarbakır o eski sıkıntılı günleri aştı. Diyarbakırlılar sayesinde bu sıkıntıları aştı. Kortej yürüyüşünde hep beraberdik. Cadde boyunca insanların gözlerindeki ışıltı ve yüzlerindeki huzur artık Diyarbakır’daki birlik ve beraberliğin şefkatin ifadesidir. Diyarbakırlı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Diyarbakır’ımız binlerce yıldır çok sayıda medeniyete beşiklik yapmış bölgemizin lider şehridir. Bu coğrafyanın en önemli kentidir. Türkiye’mizin göz bebeğidir. Diyarbakır’ımıza 21 yıldan bu yana Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok önemli hizmetler yapıldı. Bu süre içerisinde Diyarbakır terör nedeniyle sıkıntılı günler yaşadı. Ama artık o günler geride kaldı. Bundan sonra Diyarbakır medeniyetlere beşiklik yapmış, peygamberlere, sahabelere, evliyalara ev sahipliği yapmış Diyarbakır’ımız, bundan sonra gelişmenin, turizmin, tarihin, kalkınmanın şehri olmaya devam edecek. Bölgenin bir lokomotifi olarak yürümeye devam edecek” dedi.

“Türkiye yüzyılının inşasında Diyarbakır’ın rolü çok önemli olacak”
Temel hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri birer birer kaldırdıklarını ifade eden Tunç, “Bugüne kadar temel hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri birer birer kaldırdık. Bir Diyarbakırlı annemiz cezaevine gittiği zaman çocuğuyla kendi dilinde konuşamazdı. Bunun yolunu Recep Tayyip Erdoğan açtı. Bir Diyarbakırlı siyasetçimiz kendi dilinde vatandaşlarına hitap edemezdi. Bunun yolunu Recep Tayyip Erdoğan açtı. Bir Kürtçe şarkı söylemek yasaktı. O günleri yaşadı bu Türkiye. Tüm bu yasakları kiminle aştı Türkiye? İşte Recep Tayyip Erdoğan’la ve AK Parti iktidarıyla Türkiye yüzyılının inşasında Diyarbakır’ın rolü çok önemli olacak” diye konuştu.

Diyarbakır karpuzunun festivalini gerçekleştirdiklerini söyleyen Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, “Bugün hakikatten Diyarbakır’ımızın da özel günüdür. Diyarbakır’ımız özel ve güzel bir şehir. Tarihi 12 bin 500 yıl geriye giden, o tarihten bugüne de 33 medeniyete ev sahipliği yapmış, 33 medeniyetin de izlerini gördüğümüz, yaşadığımız bir şehir. İlimiz, 48 adet coğrafi tescilli ürünüyle de ortaya çıkmış bir şehir. Bu 48 üründen bir tanesi olan Diyarbakır karpuzumuzu da burada bugün festivalini hep birlikte gerçekleştiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Festivale katılım sağlayan Rojbin Baran ise şunları söyledi:
“Geçen sene Sur Kültür Yolu Festivali düzenlenmişti. Bu yıl düzenlenen festival geçen senekinden daha güzel. Büyüklerimiz bizlerin mutluluğu için uğraşıyorlar. Aynı zamanda milletvekillerimiz, bakanımızı burada görünce çok mutlu olduk.”

Halktan yetkililere çağrı: Gençler evlenemiyor, destekler arttırılmalı

Ormanların korunması amacıyla "Orman Benim" etkinlikleri yapıldı

Yeşilyurt Belediye Meclisi, mayıs ayı toplantılarını tamamladı

Eğitim- Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın: Birleşmiş Milletler’in istatistik kurumundan bir farkı yok

Mardin’de “Kolluk Gözetim Komisyonu Toplantısı” gerçekleştirildi

Umut Kervanı Tarsus'ta mağdur ailelere gıda yardımında bulundu

Meteorolojiden bazı bölgeler için fırtına uyarısı

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 52 bin 787'ye yükseldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Engelleri birlikte aşıyoruz

On binlerce kişi Mescid-i Aksa'da cuma namazını kıldı

HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatından tabutlu eylem

Üniversite öğrencilerinden Gazze ve Yemen için vicdan çağrısı

Aile Danışmanı Terzi: Gençlerin dijital çağda kimlik inşasında aile bağları çok önemli

Mardin’de öğretmeni öldüren zanlı yakalandı

Malatya'da taziye evi temeli dualarla atıldı

Prof. Dr. Tarhan: Yediğimiz şeyler kişiliğimizi, davranışlarımızı da etkiliyor

Gazze için okullarda yardım seferberliği devam ediyor

HÜDA PAR GSM operatörlerinin altyapısındaki aksaklıkları Meclis’e taşıdı

Siirt Umut Kervanı Derneği'den yetim ve muhtaçlar yararına kermes

Semerkant'ta gaz patlaması: altı kişi öldü

BM'den Güney Sudan'a çağrı: Çatışmaları durdurun, siyasi diyaloğa dönün

Anneliğin duygusal yönü destek ister!

Elazığ'da Siyer Yarışmasının ödülleri teslim edildi

Bingöl Umut Kervanı Derneği’nden engelli bireylere tekerlekli sandalye desteği

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışması düzenlendi

ABD'nin "ilhak" tehdidi altındaki Kanada ve Danimarka ortak savunmayı güçlendiriyor

Bingöl'de kurbanlık hayvan sevkleri başladı

İran, ABD medyasının "gizli nükleer tesis" iddiasını yalanladı

Siirt’te "Sağlık İçin Hareket Günü" yürüyüşü gerçekleştirildi

Yükleniyor