• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Adana Peygamber Sevdalıları: Çifte vatandaşlık yasası kanunu ivedilikle yasallaşmalıdır

08 Kasım 2024, Cuma 15:10
08 Kasım 2024, Cuma 15:10
Adana Peygamber Sevdalıları: Çifte vatandaşlık yasası kanunu ivedilikle yasallaşmalıdır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Peygamber Sevdalıları Adana Derneği tarafından Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla düzenlenen basın açıklamasında, çifte vatandaşlık yasası kanunu yasalaşması çağrısında bulunuldu.

Adana'da Peygamber Sevdalıları tarafından Kemeraltı Camii önü 5 Ocak Meydanı'nda Gazze ve İslam coğrafyalarında gerçekleştirilen zulümler protesto edilerek, cuma namazı çıkışında basın açıklaması düzenlendi.

Program, Nusreddin Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Peygamber Sevdalıları adına Adana Koordinatörlerinden Orhan Erkuş, basın açıklamasını okudu.

Basın açıklamasına "Sakın zâlimlere meyletmeyin; yoksa onları saracak ateş size de dokunur" ayeti kerimesiyle başlayan Peygamber Sevdalıları Adana Koordinatörlerinden Orhan Erkuş, “Ümmetin ve insanlığın kanayan yarası Gazze’de soykırım devam etmektedir. Bir yıldan fazladır yaşanan mezalime karşı tüm insanlık alemi suskun ve seyirci kalmaktadır. Siyonist soykırımı durduracak hiçbir somut adım atılmamaktadır. siyonist şer ittifakına karşı devlet idarecilerinin sessizliği vicdanları yaralamaktadır.” dedi.

“Uzaktan seyrettiğimiz bu zulümler gün gelir bizi de bulur.”

“Gazze'nin çığlığına, çocukların haykırışına, annelerin feryadına, masumların imdadına kulak verin” diyen Erkuş, “Artık çocuklar toprağın kara bağrına bırakılmasın, annelerin gözyaşları dinsin, masumların ahı yerde kalmasın. siyonist işgal rejiminin soykırımını durduracak somut adımlar atınız. Zulmü ve soykırımı durduracak somut adım atılmaz ise bugün uzaktan seyrettiğimiz bu zulümler gün gelir bizi de bulur. Zulümle abat olunmaz.” diye konuştu.

“Bu savaş hak ile batılın, korkaklar ile cesurların savaşı olarak devam etmektedir”

Erkuş, basın açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

“Zulmün topu, güllesi, kalesi varsa hakkın da dönmez yüzü, bükülmez kolu vardır. İman varsa imkanda vardır. Direnişin kahraman mücahitleri iman gücüyle, siyonist işgal rejiminin şahsından ABD’ye ve Avrupa ülkelerine ve daha ismini saymakla bitiremeyeceğimiz birçok devletle sahada savaşmaktadır. Bu savaş hak ile batılın, zalim ile mazlumun, korkaklar ile cesurların savaşı olarak devam etmektedir. Yüz yüze savaşmaktan aciz, korkak, rezil ve zelil olan siyonistler, hava saldırılarıyla her gün onlarca masum çocuğu, kadını ve sivili katletmektedir.”

Dünya istikbarı, emperyalist devletler, siyonist köleler, satılık liderler ve kukla yöneticiler de en az siyonistler kadar soykırım suçuna ortak olduğunu dile getiren Erkuş, “En az siyonistler kadar katildirler. siyonist işgal rejiminin suç ortaklarının eli Gazze’nin masumlarının kanına bulaşmıştır. siyonistlere mal göndermek, siyonistlerin işlemiş olduğu soykırıma ortak olmak anlamına gelmektedir. Bir masumun kanı tüm dünya menfaatlerinden daha değerli olması lazım iken, tam tersine iki milyon Gazzeli masumun kanı, üç beş kuruş kadar değerli değilmiş.” ifadelerine yer verdi.

“siyonistlerin soykırımcı zulümlerine karşı dur demek için daha neyi bekliyorsunuz”

siyonistlerin bölgeyi ateş çemberine dönüştürmesine ve bu ateşin gittikçe bu coğrafyalara yaklaşmasına seyirci kalınmaması gerektiğini vurgulayan Erkuş, “Bugün uzaktan izlediğimiz bu zulümler, yarın kapımıza kadar dayanacaktır. siyonistlerin yayılmacı, istilacı, katliamcı ve soykırımcı zulümlerine karşı dur demek için daha neyi bekliyorsunuz. Devlet idarecilerinin ve İslam âleminin sessizliği Selahaddin-i Eyyubi'nin ve Sultan Abdülhamit Han'ın kemiklerini sızlatmaktadır.” açıklamalarında bulundu.

“Birlik ve beraberliğe yönelik bölgesel güç oluşturulmalıdır”

Sadece kınama mesajlarının bu zulmü ve soykırımı durdurmaya yetmeyeceğini söyleyen Erkuş, “Uluslararası hukuku ve uluslararası kararları ayaklar altına alan siyonistleri durdurmanın tek yolu başka seçeneklerde aranmalıdır. Uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler, Uluslararası Adalet Divanı, insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlar inandırıcılığın yitirmiştir. Adaleti tesis edecek, insanlık ailesini zalimlerin zulmünden kurtaracak, ümmeti birlik, beraberlik ve kardeşlik ikliminde buluşturacak bölgesel ittifaklar kurulmalıdır. Mazlumların ahının yerde kalmayacağı, soykırımı sona erdirecek somut adımlar atılmalıdır. İnsanlık ailesini modern çağın karanlığından kurtaracak adalet, kardeşlik, birlik ve beraberliğe yönelik bölgesel güç oluşturulmalıdır.” diye ifade etti.

Türkiye başta olmak üzere 57 İslam ülkesi aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakıp, bölgesel ittifakların kurmalısı gerektiğini ifade eden Erkuş, “siyonist şer ittifakına karşı cesur adımlar atılmalıdır. ‘Nice az topluluklar, Allah'ın izni ile nice çok topluluklara galip gelmiştir. Allah, sabredenlerle beraberdir.’" dedi.

“siyonistlere yönelik çifte vatandaşlık yasası kanunu ivedilikle yasallaşmalıdır”

Dünyanın özgür halklarından ve mazlumların safında yer alan devlet liderlerine yönelik taleplerini sıralayan Erkuş, son olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Gazze'deki soykırımı durdurmak için İslam ülkeleri ve vicdan sahibi devletler, acil harekete geçmeli, İslami, siyasi, askeri ve insani sorumluluklarını yerine getirmelidir. Uluslararası toplum ve devletler, tüm baskı araçlarını kullanarak siyonist rejimin katliamlarını durdurmalıdır. siyonistlerin yayılmacı ve işgalci politikalarına karşı bölgesel ittifaklar kurulmalı, fiili adımlar atılmalıdır. Direnişe askeri, lojistik ve teknolojik destek verilmelidir. HAMAS'ın Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması yönündeki şartları desteklenmelidir. Uluslararası kararlar neticesinde, Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması, işgalcilerin Gazze'den çekilmesi, Gazze'nin yeniden imar edilmesi, insani yardımların ulaştırılmasına yönelik söz konusu kararların pratikte yerine getirilmesi için siyonist şer ittifakına karşı baskı yapılmalıdır. Lübnan halkına yapılan saldırı ve katliamları durduracak somut adımlar atılmalıdır. siyonist işgal rejimine karşılık veren Yemen, Irak, İran ve Lübnan desteklenmelidir. siyonist soykırımcılara destek sağlayan ürünlerin boykot edilmesine devam edilmelidir. Üçüncü ülkeler üzerinden siyonist işgal rejimine petrol sevkiyatı başta olmak üzere ticaretin her türlüsünden vazgeçilmelidir. Meclis'e sunulmuş olup uzun süredir bekletilen, Gazze’de soykırım suçunu işleyen Türkiye vatandaşı siyonistlere yönelik çifte vatandaşlık yasası kanunu ivedilikle yasallaşmalıdır. siyonist işgal rejimi, denize dökülüp haritadan silinene kadar azim ve kararlılıkla Kudüs davasını savunmaya devam edeceğiz.”

Basın açıklamasına; HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, Mustazaflar Cemiyeti, Umut Kervanı Derneği, MEKTEB, Peygamber Sevdalıları Derneği ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

Meteoroloji’den 13 il için fırtına ve sağanak uyarısı

Bingöl İslami Kardeşlik Platformu’ndan festival ve konserlerin iptali çağrısı

Solhan yatılı bölge okulunda yangın eğitimi

Araç sahiplerine kötü haber: Benzine zam geliyor

İstanbul'da otomobil takla attı: 5 yaralı

Yangın evlere sıçradı

Suudi Arabistan ve ABD, karşı insansız hava aracı tatbikatını gerçekleştirdi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

ABD Filistin delegasyonuna vize kararını düzeltmeli

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını: 48 vaka, 31 ölü

İzmir’de mobilya fabrikasında yangın

HAMAS: Gazze, ordunuz için kolay bir lokma olmayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji’den 13 il için fırtına ve sağanak uyarısı

Bingöl İslami Kardeşlik Platformu’ndan festival ve konserlerin iptali çağrısı

Solhan yatılı bölge okulunda yangın eğitimi

Araç sahiplerine kötü haber: Benzine zam geliyor

İstanbul'da otomobil takla attı: 5 yaralı

Yangın evlere sıçradı

Suudi Arabistan ve ABD, karşı insansız hava aracı tatbikatını gerçekleştirdi