• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Adana Peygamber Sevdalıları: HAMAS'ın öne sürdüğü kalıcı ateşkes şartları desteklenmelidir
GÜNDEM
Tarih: 29.11.2024 16:56
Güncelleme: 29.11.2024 16:56
Kaynak: ILKHA
Adana Peygamber Sevdalıları: HAMAS
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adana Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenen basın açıklamasında HAMAS'ın Gazze'deki kalıcı ateşkesin sağlanması yönündeki şartlarının bir an önce desteklenmesi çağrısı yapıldı.

Adana Peygamber Sevdalıları tarafından merkez Seyhan ilçesi Kızılay Caddesi, tarihi Ulu Camii yanında, Gazze'de yaşanan soykırım  ve katliamlara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenlendi.

Nusreddin Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, Özgür-Der Adana temsilcisi Recai Ağuş bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Yapılan selamlama konuşmasının ardından kitlesel basın açıklamasını topluluk adına Peygamber Sevdalıları Adana Koordinatörü Orhan Erkuş okudu.

Programa HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek ve teşkilatı da iştirak etti.

"Dünyanın suskunluğu, yüzyılımızın en kara tarihi olarak kayıtlara geçmiştir"

Gazze’de yaşanan zulmün kadın ve çocuklar üzerindeki yıkıcı etkilerine vurgu yaparak, savaşın insanlık üzerindeki tahribatına dikkat çeken Peygamber Sevdalıları Adana Koordinatörü Orhan Erkuş, "25 binden fazla çocuk, toprağın kara bağrına bırakılarak annelerinin gözü yaşlı kalmıştır. Kadın ve çocuk mezarlığına dönüşen Gazze, insanlığın utancı olarak tarihteki yerini almıştır. Gazze'de yaşananlara karşı dünyanın suskunluğu, yüzyılımızın en kara tarihi olarak kayıtlara geçmiştir. Gazze'de katledilenlerin yüzde70'i kadın ve çocuklardan oluşmaktadır. 11 bin insan, yıkılan ve bombalanan binaların enkazında kayboldu. 105 bin insan ağır yaralandı. Tedavi olacak hastaneleri bile yok, ilaç yok, gıda yok, temel yaşam malzemeleri yok. Tüm bu yoksulluk ve yokluk içinde asıl yok olan insanlık oldu." dedi.

"Çadır kentlerdeki çadırlarının yüzde 90'ı kullanılmaz hale gelmiştir"

Uluslararası toplumun sessizliğine tepki göstererek, insanlığın öldüğünü ve vicdanların köreldiğini dile getiren Erkuş, "Bugün insanlık olsaydı ve insanlık ölmeseydi, bu zulme devletler seyirci kalır mıydı hiç? Gazze'nin yüzde 90'ı tahrip edildi. Hastaneler, okullar, kamu kuruluşları, sivil yerleşim yerleri, camiler, sokaklar ve caddeler tahrip edildi. İşgal rejimi, çadır kentlere saldırarak oradakilere bile yaşam hakkı bırakmamaktadır. Gazzeli kardeşlerimizin çadır kentlerdeki çadırlarının yüzde 90'ı kullanılmaz hale gelmiştir. 135 bin çadırdan 110 bin'i yıpranmıştır. Gazze'de zorla yerinden edilen insanlar bir yıl içerisinde en az 7 defa yer değiştirmek zorunda kalmıştır. Yoğun yağışlarla birlikte çadırlar kullanılamaz hale gelmiştir. Zalim Siyonistler, Gazze'ye 250 bin çadır ve karavanın girişine engel olmuştur. Bir halk, zorlu kış şartlarında yok edilmek istenmektedir." diye konuştu.

"Siyonist zindanlarda işkencenin her türlüsü yapılmaktadır"

Basın açıklamasında işgal rejiminin insanlık dışı uygulamalarına da değinen Erkuş, "Siyonist işgal ordusu, Gazze'de işlemiş olduğu soykırım suçu kapsamında toplu mezarlar ortaya çıkarmıştır. Siyonist zindanlarda işkencenin her türlüsü yapılmaktadır. İşkenceler altında mazlumların çığlıklarını devlet liderleri duymamaktadır. Siyonist zindanlarda işkence ve infazın haddi ve sınırı yoktur. 10 bin'den fazla insandan haber alınamamaktadır. Kadın haklarını sözde savunan, kadını bir meta olarak gören alçaklar Gazze'nin bağrıyanık annelerini görmek istememektedirler. Gazze'de kadınların katledilmesine seyirci kalan sözde kadın hakları savunucularının yüzü kara olsun." ifadelerini kullandı.

"HAMAS'ın Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması yönündeki şartları bir an önce desteklenmeli"

"Ey iman edenler, düşmana karşı korunma tedbirinizi alın, duruma göre bölükler halinde sefere çıkın ve gerektiğinde topyekûn Allah yolunda savaşın." Nisa suresi, 71'inci ayetini aktaran Erkuş, açıklamasında uluslararası topluma ve İslam ülkelerine çağrıda bulunarak şu taleplerde bulundu:

"Gazze'deki  soykırımı durdurmak için İslam ülkeleri ve vicdan sahibi devletler acil harekete geçmeli.

İslami, siyasi, askeri ve insani sorumluluklarını yerine getirmelidirler bir an önce.

Uluslararası toplum ve devletler tüm baskı araçlarını kullanarak siyonist rejimi katliamlarını bir an önce durdurmalıdırlar.

Siyonistlerin yayılmacı ve işgalci politikalarına karşı bölgesel ittifaklar kurulmalı fiili adımlar atılmalı.

Direnişe askeri lojistik ve teknolojik destek bir an önce verilmelidir.

Seçimle iş başına gelmiş olan HAMAS Filistin halkının meşru temsilcisidir. HAMAS'ın onayından geçmeyen her türlü karar gayrimeşru olup hiçbir geçerliliği yoktur.

HAMAS'ın Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması yönündeki şartları bir an önce desteklenmeli.

Lübnan halkına yapılan saldırı ve katliamları durduracak somut adımlar atılmalıdır bir an önce.

Siyonist soykırımlarına destek sağlayan ürünlerin boykot edilmesine devam edilmeli.

Üçüncü ülkeler üzerinden siyonist işgal rejimine petrol sevkiyatı başta olmak üzere ticaretin her türlüsüne bir an önce son verilmelidir.

Meclise sunulmuş olup uzun süredir bekletilen Gazze de soykırım suçu işleyen Türkiye vatandaşı siyonistlere yönelik çifte vatandaşlık yasası kanunu ivedilikle yasalaşmalıdır.

Uluslararası ceza mahkemesinin soykırımcı netenyahu başta olmak üzere siyonist çeteler hakkında alınmış olan tutuklama kararı pratikte yerine getirilmeli katiller en ağır ceza ile cezalandırılmalıdır."

Program, "Siyonist işgal rejimi haritadan silinene kadar azim ve kararlılıkla Kudüs davasını savunmaya devam edeceğiz." çağrısıyla son buldu. (İLKHA)

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret