GÜNDEM 8.10.2024 01:31:22 0

Adana’da ‘Aksa Tufanı ve 6-8 Ekim Şehitleri’ konferansı düzenlendi

Adana’da ‘Aksa Tufanı ve 6-8 Ekim Şehitleri’ konferansı düzenlendi
Haberi Sesli Oku

Peygamber Sevdalıları tarafından Adana Mekteb Eğitim ve Kültür Derneği’nin konferans salonunda düzenlenen “Aksa Tufanı ve 6-8 Ekim” başlıklı konferansta, Gazze’de yaşanan zulüm ile PKK’nın 6-8 Ekim olaylarındaki vahşeti ve özellikle Yasin Börü’nün katled

Adana’da Peygamber Sevdalıları tarafından “Aksa Tufanı ve 6-8 Ekim Şehitleri” başlıklı bir konferans düzenlendi. 

Etkinlik, Adana Mekteb Eğitim ve Kültür Derneği’nin konferans salonunda gerçekleşti. Sunuculuğunu Yunus Emre'nin yaptığı etkinlik, Yunus Orhan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, konferansın ana temasına ilişkin bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Bu gösterim, katılımcılara 6-8 Ekim olaylarının ve Gazze ile Kudüs'teki gelişmelerin derin etkilerini gözler önüne serdi.

Program boyunca, Özlem Ajans sanatçıları tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Selamlama ve konferans konuşmasını ise Mehmet Emre Hoca gerçekleştirdi.

Konuşmasına, 6-8 Ekim olaylarında yaşanan vahşeti hatırlatarak başlayan Mehmet Emre Hoca, “Katledildiler, binalardan atıldılar, yakıldılar, üzerlerinden arabalarla geçildi, zılgıt çektiler, sevindiler. Allah-u Teâlâ o şehitlerin şehadetini kabul eylesin” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Gazze’de yaşanan zulümlere de değinen Emre, “Bir yıldan beridir Gazze'de 50 bine yakın mümin; içinde kadın, çocuk, bebek, ihtiyar her türlü insan vahşice katledildi. Allah-u Teâlâ onlardan da kabul eylesin, zafere vesile kılsın inşallah.” dedi.

“Bütün bu düşmanlıkların sebebi nedir?”

Emre, “Bütün bu düşmanlıkların sebebi nedir? Hangi saik bu kadar vahşice, gaddarca insanları katledebilir?” diyerek, görünüşte insan olan bu canavarların nasıl ortaya çıktığını sorarak, “Görünümü insan olanlardan nasıl böyle canavarlar çıkabilir, bunun altındaki sebep nedir, buna değineceğiz inşallah” diye ekledi.

Emre, devletlerarası savaşlar ve gerginliklerin genellikle maddi çıkarlara dayalı olsa da, Gazze’de yaşananların farklı bir nedeni olduğunu belirterek, bu olayların, tarihsel olarak da Allah’a iman edenlere karşı bir mücadele olduğunu vurgulayarak, “Acaba Gazze'de yaşanan bu olaylar ve vahşet, toprağa dayalı bir mesele midir? Yahut başka metalara mı dayalıdır?” sorusunu yöneltti.

“Onun tek yaptığı şey, 'Ey kavmim, sadece Allah'a itaat edin' demesiydi.”

Tarihten örnekler vererek, Nuh Aleyhisselam ve İbrahim Aleyhisselam'ın da benzer şekilde inançları nedeniyle zulme uğradığını belirten Emre, “Meselenin özünde, daha yolun başında iken insanlık, Nuh Aleyhisselam'ı taşlayacaklarını söylediler... Onun tek yaptığı şey, 'Ey kavmim, sadece Allah'a ibadet edin, ondan korkup sakının ve ona itaat edin' demesiydi." diye belirtti.

Bugün Gazze’de ve 6-8 Ekim olaylarında yaşananların bu tarihsel zulümlerin devamı olduğunu söyleyen Emre Hoca, “Bugün Gazze'de yaşananlar yahut 6-8 Ekim'de Güneydoğu'da yaşanan olaylar aynı sebeptir, farklı hiçbir şey yok” ifadeleriyle bu bağlantıya dikkat çekti.

“Allah'ın katındakilere talip olalım”

Konuşmasını sonlandırırken, bu dünyanın geçici olduğuna dikkat çeken Emre, “Burası dünya, kalmaya değil göçmeye geldik. Kimse kalmıyor burada; Allah'ın katındakilere talip olalım” diyerek şehadetin önemine vurgu yaptı ve Ebu Ubeyde’nin sözüyle bitirdi: “Muhakkak bu bir cihattır, sonu ya zafer ya da şehadettir.” ifadelerine yer verdi.

Program, sanatçıların seslendirdikleri ezgilerle sona erdi. (İLKHA)

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Yükleniyor