• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,46% -0,07
  • EURO

    43,64% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4000,36% -1,71
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00

Adanalı üreticiye 654 ton hibeli tohum desteği

EKONOMİ 14.04.2025 15:11:04 0
Adanalı üreticiye 654 ton hibeli tohum desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında Adana’daki üreticilere 654 ton hibeli tohum dağıtıldı.

Tarım arazilerinin etkin kullanımını teşvik etmek amacıyla yürütülen proje çerçevesinde boş, nadasa bırakılan ya da atıl durumdaki alanların üretime kazandırılması hedefleniyor.

Bu kapsamda Adanalı çiftçilere soya, ayçiçeği, nohut ve sorgum sudan otu tohumları verildi.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleştirilen destekleme kapsamında soya ve ayçiçek tohumları yüzde 50, nohut ve sorgum sudan otu tohumları ise yüzde 75 hibeyle üreticilere ulaştırıldı.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde düzenlenen programda üreticilere soya tohumları dağıtıldı. Programa katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, üreticilerin omuzlarında büyük bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

"Bu bir gıda savaşı, mühimmatımız tohum"

Üretimin önemine dikkat çeken Kökçüoğlu, “Adana’da 2024 yılında soya, ayçiçek, nohut, fasulye tohumları dağıtarak üreticimize destek olduk. 2025 yılında yem bitkileri ekilişimini artırmak amacıyla buna sorgumu da ekledik. Ahırlarımızdan hayvan, tarlalarımızdan traktör sesi eksik olmamalı. Kendi kendimize yeten bir ülkeyiz ve bu yolda devam etmenin tek yolu üretmektir. Tarım Bakanlığı olarak sizlere bu gıda savaşında cephane olarak tohumları veriyoruz, sizler de toprakla buluşturuyorsunuz” şeklinde konuştu.

"Adana’ya geleceğe dönük yatırım yapıyoruz"

Programda konuşan TBMM Tarım ve Orman Komisyonu üyesi, Adana Milletvekili Abdullah Doğru ise Adana'nın tarım potansiyeline dikkat çekti.

Bakanlığın üreticinin her zaman yanında olduğunu belirten Doğru, “Tarım bizim için, Adana için önemli. Şubat ayında yaşadığımız don olayını bugün iç bölgeler yaşıyor. Bu zor şartlara rağmen geçen yıla kıyasla daha fazla tohum desteği sağlıyoruz. Su tasarrufu için Aşağı Seyhan Ovası’nda basınçlı sulama sistemine geçiş için de çalışma yürütüyoruz. Ayrıca mazot ve gübre desteklerini üreticilerimizin hesaplarına tek seferde ve kimlik numarasına bakılmaksızın yatırdık” dedi.

Konuşmaların ardından soya tohumları, Adana Milletvekili Abdullah Doğru, AK Parti İl Başkanı Tamer Dağlı ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu tarafından çiftçilere teslim edildi.

TAKE Projesi kapsamında 2025 yılı üretim sezonunda 577 ton soya, 39 ton ayçiçek, 31 ton nohut ve 7 ton sorgum sudan otu olmak üzere toplam 654 ton tohum desteği sağlandı. 4 bin 178 üreticinin faydalandığı destekle, 138 bin dekarlık alan üretime kazandırılmış oldu. (İLKHA)

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Meclis'te boykot ürünleri satılıyorsa derhal kaldırılmalı

İşgal rejimi, orman yangınlarını kontrol altına alamıyor

Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Erdoğan: Yetkisiz ve denetimsiz ortamlardan gözlük almayın

Pakistan, istihbarat şefini ulusal güvenlik danışmanı olarak atadı

Çiftçiler: Toprak bereketli ama üretim maliyetleri çok yüksek

Çocuklarda primer immün yetersizlik nedir?

İşgal çetesinin Gazze’deki saldırılarında 8 Filistinli şehid oldu

Hafızlık Yarışmasında bölgenin en iyileri belli oldu

Çukobirlik Batman Şube Başkanı Kağba: Pamuk üreticiliğini artırmak zorundayız

İşgalciler Mescid-i Aksa avlularını kirletiyor

HÜDA PAR Bingöl il teşkilatından STK’lara ziyaret

Güney Kore'nin geçici cumhurbaşkanı istifa etti

Mısır ithalatında 1 milyon tonluk tarife kontenjanı açıldı​

Batman’ın geleceği için Ankara’da tarihi buluşma

Bakan Tekin: Erken tatil gündemimizde yok, zorunlu eğitim süresi değişmiyor​

Molla Altun: İşveren de işçi de birbirinin hakkına sahip çıkmalı

Onlarca suçtan araması bulunan şahıs yakalandı

Şanlıurfa merkezli sağlık raporu soruşturmasında 11 kişi tutuklandı

İran Uzay Ajansı Başkanı Salariye: 20 İran uydusu yapım aşamasında

1 Mayıs’ta altın fiyatlarında sert düşüş

Kentsel dönüşüm desteğinde artış! Yeni tutarlar Resmi Gazete'de

Dünya genelinde askeri harcamalar 40 yılın zirvesinde

Meteoroloji'den 28 il için 'sarı' kodlu uyarı

İstanbul'da bazı metro ve metrobüs durakları kapatıldı

Van'da yolcu otobüsü devrildi: 28 yaralı

Kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımına dikkat!

Muğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Kayseri'de maden ocağında yaşanan göçük

Dışişleri Bakanlığı: israil, Suriye'ye yönelik saldırılara son vermeli

Rize'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ