GÜNDEM 8.11.2024 16:42:56 0

Adanalılar: Çifte vatandaşlıkların sona erdirilmesini istiyoruz

Adanalılar: Çifte vatandaşlıkların sona erdirilmesini istiyoruz
Haberi Sesli Oku

Peygamber Sevdalıları Adana Derneği tarafından Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla düzenlenen basın açıklamasına katılan Adanalılar, HÜDA PAR’ın meclise sunmuş olduğu çifte vatandaşlık yasasının bir an önce yasalaşması gerektiğini ifade ett

Adana'da Peygamber Sevdalıları tarafından Kemeraltı Camii önü 5 Ocak Meydanı'nda Gazze ve İslam coğrafyalarında gerçekleştirilen zulümler protesto edilerek, cuma namazı çıkışında basın açıklaması düzenlendi.

Düzenlenen basın açıklamasına iştirak eden Adanalılar, İLKHA mikrofonuna konuşarak HÜDA PAR’ ın çifte vatandaşlara yönelik meclise sunmuş olduğu yasa teklifinin bir an önce meclisten geçmesi gerektiğini söylediler.

“HÜDA PAR'ın kararına sonuna kadar katılıyorum”

Mehmet Kocabey

HÜDA PAR'ın çifte vatandaşlara yönelik meclise sunmuş olduğu kanun teklifini sonuna kadar desteklediğini ifade eden Mehmet Kocabey, “Bugün mazlum ve mustazaf HAMASlı kardeşlerimizi katleden bu insanları kendi içimizde barındırmamamız lazım. Onları beslemememiz lazım. Bu çifte vatandaşlık mevzusunda HÜDA PAR' ın kararına sonuna kadar katılıyorum. Diğer vicdan ehli milletvekillerinin de bu karara destek vermelerini bekliyorum.” dedi.

“Hükümetin bunun üzerinde hala düşünmesi bile abestir”

Hükümetin HÜDA PAR’ın sunmuş olduğu yasa teklifine destek vermesini beklediklerini dile getiren Kocabey, “Bunun üzerinde düşünmesi bile abestir. Bugün hükümet kendisini Müslüman olarak addederken yapılan katliamları görüp kendi diliyle ifade ederken ve israile katil derken bununla birlikte oraya katliama giden siyonistlere el avuç açıp onlara vatandaşlık vermesi hiçbir şekilde izah edilebilecek bir mevzu değildir. Bu durum aklın hiçbir şekilde kabul etmeyeceği bir meseledir." diye konuştu.

“Çifte vatandaşlıkların sona erdirilmesini istiyoruz”

Yaman Demir

HÜDA PAR’ ın meclise sunmuş olduğu yasa teklifini yakından takip ettiklerini dile getiren Yaman Demir ise, “HÜDA PAR'ın yaptıklarını destekliyoruz. Bir an önce bu kanun teklifinin yasalaşmasını ve çifte vatandaşlıkların sona erdirilmesini istiyoruz. Türk geleneğinde zulme hiçbir zaman sessiz kalınmadı. Osmanlı'da da böyleydi Osmanlı'dan sonra da böyle olması gerekiyor. Biz hiçbir zaman zulme uğrayanların karşısında durmadık yanında durduk. TBMM'nin de bunu göreceğini ve bu kanunun da bir an önce yasalaştıracağına inanıyoruz. Hükümetten somut adımlar atmasını istiyoruz. Limanlarımızdan israile ait gemilerin değil de Gazze'ye gidecek olan yardım gemilerini görmek istiyoruz. Onlar için yapılacak en güzel şeylerin bir an önce somut olarak gerçekleşmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

“Artık somut adımlar atılmasını istiyoruz

İnan Yiğit

Bir diğer vatandaş İnan Yiğit ise şu açıklamalara yer verdi:

“Öncelikle İslam beldesi üzerinde yaşadığımızı varsayarak sözlerime başlamak istiyorum. Müslüman olarak oradaki kardeşlerimizin Türkiye'de yaşayan siyonist Yahudilerin katliamlarına maruz kaldıktan sonra o katillerin aynı şekilde Türk vatandaşlığı adı altında bu ülkede hayatlarına devam etmeleri kanımıza dokunuyor. Burada malum iktidarın bir şeyler yapması gerektiği noktasında imkânının olduğuna inanıyoruz ve onun elinde bu tür yetkiler de mevcut. Artık somut adımlar atılmasını istiyoruz HÜDA PAR’ı destekliyoruz."  (İLKHA)

Döviz kurlarında son durum

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Doğu ve Güneydoğu için toz taşınımı ve fırtına uyarısı

Meteorolojiden sel ve su baskını uyarısı

Abdulmelik el-Husi: ABD uçak gemileri Yemen direnişinden kaçıyor

UNRWA: 3 bin yardım tırı Gazze sınırında bekletiliyor

HAMAS'tan ABD'ye tepki: UNRWA'nın yasaklanmasına verilen destek, siyonist soykırıma ortaklıktır

Kassam Tugayları'ndan Refah'ta siyonistlere pusu

Siyonist rejim Şam'da başkanlık sarayı yakınına hava saldırısı düzenledi

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Yükleniyor