• BIST 100

    11294,48%2,23
  • DOLAR

    41,33% 0,21
  • EURO

    48,56% -0,32
  • GRAM ALTIN

    4902,38% 1,34
  • Ç. ALTIN

    7989,27% 0,65

Adıyaman Üniversitesinde öğretmenlere panel düzenlendi

15 Ocak 2024, Pazartesi 16:10
15 Ocak 2024, Pazartesi 16:10
Adıyaman Üniversitesinde öğretmenlere panel düzenlendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adıyaman Üniversitesinde öğretmenlere panel düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi “Toplum 5.0 Çerçevesinde Etkili Öğretmen Olmak” adlı panele ev sahipliği yaptı.
Moderatörlüğünü Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esen Turan Özpolat’ın üstlendiği panele; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Duman ve Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Bay konuşmacı olarak katıldı.
Eğitim Fakültesi Mustafa Vehbi Koç Konferans Salonu’nda geniş bir katılıma sahne olan panele Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Aydın, Prof. Dr. Özgür Özdemir, Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Adıyaman’da görev yapan öğretmenler, üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde başlayan panelin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aydın yaptı. Prof. Dr. Aydın konuşmasında Toplum 5.0, teknolojik gelişmeler ve öğretmenlik mesleğinin getirdiği sorumluluğa değindi.
Prof. Dr. Aydın, “Teknolojik alanda meydana gelen değişim ve gelişim bilgiye erişim yönetimini ve bilgiye erişim hızını değiştirerek, dinamik bir yapıya sahip olan eğitim ve öğretim sürecini de etkilemektedir. Dolayısıyla teknolojinin öğretim amaçlı kullanılması kaçınılmaz hale gelmiştir. Eğitimde dijital dönüşüm kavramı dikkate alınıp incelenmesi gereken konulardan biridir. Bugünkü panelde ‘Toplum 5.0 Çerçevesinde Etkili Öğretmen Olmak’ konusunda çok kıymetli hocalarımız bizleri bilgilendirecektir. Panelimizin muhatapları yani değerli öğretmenlerimiz için yol göstericilik anlamında önemli bir rol üstleneceği kanaatindeyim. Siz değerli misafirlerimize ve hocalarımıza panelimize teşriflerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Bay, insanların 21. yüzyılda çok hızlı bir gelişim sürecine tanıklık ettiğini belirterek, sürekli öğrenen ve gelişime ayak uyduran bireyler olmanın ve bu bireyleri yetiştirmenin önemine vurgu yaptı.
Teknolojinin önemi, yeni eğitim paradigmalarına duyulan ihtiyaç ve toplum 5.0 kapsamında bazı geleneklerin değişmesi hususunda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Erdal Bay, iyi öğretmen olmanın araştırma, kendini yenileme, teknolojik değişime ayak uydurma ve öğrencileri yönlendirebilme ile mümkün olabileceğinin altını çizdi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Duman ise, “Toplum 5.0 ya da bir başka söyleyişle ‘süper akıllı toplum’ kavramı, dijitalleşme ve yapay zekanın toplumsal yaşamdaki etkilerinin her yönüyle değerlendirildiği, büyüme ve kalkınmayı amaçlayan bir toplum modelidir. Temel paradigmamız düşünmek olmalıdır. Özellikle beyin hakkında düşünmeliyiz. İki günümüz birbiriyle aynı olmamalıdır. Her geçen gün bilgi dağarcığımızın üzerine koyarak ilerlemeliyiz. Etkili öğretmen işin uygulama kısmını yapar. Sadece anlatmakla kalmaz ilham kaynağı olur. Öğretmenlerimizin 21. yüzyılda özellikle öğrencinin duygu durumunu ve ödül sistemini bilmesi gerekir. Ödülsüz başarı elde edilmez. İnsan kendisini keşfetmek zorundadır. Sunuş teknikleri, anlatım yöntemleri ve soru-cevap tekniği etkili öğretmen olma yolunda önemli eşiklerdir. Son olarak şunu belirtmek isterim ki; öğretmenlerimiz araştırmacı, inceleyen, proje yönetimini ve laboratuvar tekniklerine hâkim olan bireyler olmalıdır” şeklinde konuştu.
Panelin sonunda Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Aydın, Prof. Dr. Özgür Özdemir ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun tarafından panelistlere, üniversite kampüsünde adlarına dikilmiş olan fidanların sertifikası takdim edildi.

İstanbul'da 442 kilo metamfetamin ele geçirildi

Gazze’de kuşatma altında yoğun saldırılar

Siyonist rejim Gazze'de yerel milisler kuruyor

Portekiz’den Filistin’i tanıma kararı

"Hediyem Kitap Olsun" projesiyle 500 bin kitap dağıtıldı

İslami STK’lardan Global Sumud Filosu'na destek

Milletvekili Ramanlı: Halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, Yamaç ve Lotan köylerini ziyaret etti

Müftü Kazcı: Gazze'de tertemiz bir cephe ve cennetin kokusu var ama maalesef Müslümanlardan yeteri desteği görmüyor!

Gazze'de yeni katliam: 44 şehit

Trump yönetimi Harvard'a yeni kısıtlamalar getirdi

The Guardian: Gazze'de israil tarafından öldürülen her 16 Filistinliden 15'i sivildi

Restoran denetiminde rüşvet

Şanlıurfa’da küçük yüreklerden Gazze’ye anlamlı bağış

Hekimler, MHRS üzerinden Sağlıklı Hayat Merkezlerine yönlendirme yapabilecek

Batı Şeria’da siyonist rejimden geniş çaplı baskın ve alıkoymalar

Silvan'ın 133 yıllık tarihi camisi yıllardır ibadete açılmayı bekliyor

Trump, Afganistan'daki emellerini kusmaya başladı

Uludere Heftborî Vadisi’nde çevre temizliği seferberliği

Siyonist rejim hapishanelerinde sistematik işkence artıyor

Verilen sözler tutulmadı: Mersin’de "İlk Evim Projesi" halen başlamadı

Gazze'de sabah saatlerinden bu yana 31 şehit, çok sayıda yaralı

Beyaz Saray’dan Kongre’ye işgal rejimi için 6 milyar dolarlık yeni silah talebi

Moskova, Estonya hava sahası ihlalini reddetti

Fas, Moritanya, Lübnan ve Yemen'de Gazze'ye destek gösterileri

Ticari defterlerin elektronik ortamda tutulmasına yeni düzenleme

Malatya'da işyerine silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı

Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor: Kuyumculardan yıl sonu tahmini

Direniş eylemleri Batı Şeria genelinde artıyor: İki işgalci öldü, dört kişi yaralandı

Batman'da her yıl 9 bin kişi ehliyet başvurusu yapıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul'da 442 kilo metamfetamin ele geçirildi

Gazze’de kuşatma altında yoğun saldırılar

Siyonist rejim Gazze'de yerel milisler kuruyor

Portekiz’den Filistin’i tanıma kararı

"Hediyem Kitap Olsun" projesiyle 500 bin kitap dağıtıldı

İslami STK’lardan Global Sumud Filosu'na destek

Milletvekili Ramanlı: Halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz