• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Adıyaman’da Balıkesir Çarşısı dualarla açıldı

25 Mayıs 2023, Perşembe 04:20
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Adıyaman’da Balıkesir Çarşısı dualarla açıldı
Tarih: 04:20 - 25 Mayıs 2023
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Adıyaman’da Balıkesir Çarşısı dualarla açıldı

Adıyaman’da kurulan Balıkesir Çarşısı dualarla açıldı.
Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem bölgesi Adıyaman’da depremzede esnaflar için çarşı kuruldu. Gölbaşı Caddesi’nde Adıyaman Lisesi’nin bulunduğu alanda yapılan betonarme 86 iş yeri, 6 Şubat depreminde iş yerleri ağır hasar alan ya da yıkılan esnaflara teslim edildi. İş yerlerinin anahtarları, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı tarafından alınan talepler çerçevesinde noter huzurunda çekilen kura ile teslim edildi. Anahtarların teslim edilmesi sonrası çarşının açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, “Acımız büyük, üzüntümüz büyük, kederliyiz, üzüntülüyüz. Ama diğer taraftan da yaşamın devamı için bu tür ticari alanlara ihtiyaç var. Bu manada Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ve Balıkesir Valiliğimize çok teşekkür ediyoruz. En zor zamanda yanımızda oldular. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise, “Biz, 6 Şubat’ta valimizle beraber buradaki yaraları sarmak ve yardımcı olmak için ilk önce Osmaniye’ye geldik. İkinci günden sonra Adıyaman’a geldik. Allah nasip etti, birçok arkadaşımızla Besni’de arama ve kurtarma çalışmaları yaptık. Valimiz bir gün telefon açıp Adıyaman’a çarşı yapalım dedi ve esnaf arkadaşlarımıza duyurduk ve el birliğiyle buraya bir çarşı yapmaya karar verdik. Bizlere yer gösterdiler, bizler de o gün buradaki arkadaşlarımızla birlikte yer tespitini yaptık. Buradaki esnafımıza biran önce eski ticaretlerini yapabilecekleri, biz Balıkesirlerin de bir mekanı olsun, hatırası olsun istedik. Güzel bir çalışma oldu. İnşallah burada ticaret yapacak olan arkadaşlarımız güzel ve bereketli işler yaparlar” diye konuştu.
Başkan Yılmaz, Adıyaman ile Balıkesir’in artık kardeş olduğunu ve bundan sonraki süreçte her türlü desteği vereceklerini vurguladı.
Koordinatör Vali Ali Mantı ve Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ise, yaraları sarmak için birçok çalışma içerisinde olduklarını ve esnafları yeniden ayağa kaldırmak, onların yeniden ticaretlerini sağlamaları için çarşı kurduklarını dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
Yapılan konuşmaların ardından Balıkesir Çarşısı dualarla açıldı. Protokol üyeleri, açılış sonrası çarşı esnafıyla bir araya geldi. Açılışa Koordinatör Vali Ali Mantı, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman ve Balıkesir kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu