• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Adıyaman’da ’Cennet Hurması’ hasadı başladı
GÜNDEM
Tarih: 23.11.2022 17:10
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Adıyaman’da ’Cennet Hurması’ hasadı başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adıyaman’da ’Cennet Hurması’ hasadı başladı

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde Trabzon Hurması olarak da bilinen Cennet Hurmasının hasadına başlandı.
Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan ve birçok hastalığa karşı koruyucu ve tedavi edici özellikleri olduğu bilinen ’Trabzon Hurması’ hasadına Gölbaşı ilçesine bağlı Bağlarbaşı Köyü’nde başlandı.
Her geçen yıl üretim alanı artırılarak yakın bir gelecekte Gölbaşı ilçesinin popüler tarım ürünleri arasında yerini alacak olan hurma hasadına Vali Mahmut Çuhadar, Gölbaşı Kaymakamı İhsan Ayrancı, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas, Belde Belediye Başkanları ve çiftçiler katıldı. Hurma bahçesini gezerek, hurma hurmaları dalından koparan Vali Mahmut Çuhadar, hurmanın üretimi ile hasat, tasnif, paketleme ve sevk işlemleri hakkında bilgi alıp, çalışanlara kolaylıklar diledi.

Hurma üretiminin her geçen yıl artırılarak Gölbaşı ilçesinin tarımı başta olmak üzere sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağladığını belirten Vali Mahmut Çuhadar, “Gölbaşı ilçemizde bu yıl hasadı başlatmış bulunuyoruz. Hasadın bereketli olmasını diliyorum. Gölbaşı ilçemiz ürün çeşitliliği bakımından zengin ve hurma üretimi için her yönüyle elverişli bir iklime sahiptir. Gölbaşı ilçemiz Cennet Meyvesi olarak bilinen Hurma ile anılan bir ilçemiz. Hurma üretiminde Türkiye’de de iddialıyız. Hurma üretiminde Adana’nın Kozan ilçesinden sonra Gölbaşı ilçemiz üretimde ikinci sırada yer almaktadır. Ekili alanda da yine Adana ve Denizli’den sonra üçüncü sırada yer almaktadır. Verdiğimiz desteklerle bundan sonra bu alanların daha da genişleyeceğini düşünüyoruz. Hurma da rekolte her geçen yıl biraz daha artıyor. Bu yıl 5 bin dekarlık alanda yaklaşık 7 ile 8 bin ton hurma hasadı bekleniyor. Hasadın üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Çiftçilerimizin tarımsal gelirini yükseltmek ve meyveciliğin gelişmesini sağlayarak ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla 2020 yılında 35 bin, 2021 yılında 50 bin ve bu yıl da 25 bin olmak üzere toplamda 100 binin üzerinde hurma fidanı dağıttık. Çiftçilerimize yönelik desteklerimiz gelecek yıllarda da devam edecektir. Hurma fidanlarının ve hasadının çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum' diye konuştu.
Hasat sonrası Vali Mahmut Çuhadar ve beraberindeki heyet, Meyveciliği Geliştirme Projesi çerçevesinde çiftçilerin gelirlerinin artırılması amacıyla İl Özel İdaresinin desteği ile Gölbaşılı çiftçilere 25 bin Trabzon Hurması fidanı dağıtıldı.
[gallery ids=',62432,62433,62434']

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya