• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Adıyaman'da "Ulaştırma Çalıştayı" düzenledi

22 Kasım 2024, Cuma 09:51
22 Kasım 2024, Cuma 09:51
Adıyaman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, yolcu ve yük taşımacılığında faaliyet gösteren oda üyelerinin sorunlarının görüşülmesi ve çözüm önerilerinin konuşulduğu "Ulaştırma Çalıştayı" düzenledi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasında (ATSO) yolcu ve yük taşımacılığında faaliyet gösteren 16. ve 17. meslek grubuna mensup oda üyeleriyle ulaştırma ve trafik alanında yetkilileri buluşturdu.

Toplantıda araç muayene istasyonu sıkıntısı, öğrenci servislerinin sorunları, şehir içi trafiğinde yaşanan sıkıntılar üzerine kapsamlı bir görüş alışverişi yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, "Bugün 16. ve 17. meslek grubunun temsilcileriyle bir aradayız. Bende 17. grubun bir meclis üyesiyim. Aynı zamanda da Ticaret ve Sanayi Odasının Yönetim Kurulu Başkanı ve sizlerin de meslektaşıyım. Şoförlüğün ne olduğunu biliriz. Yolcu taşımanın yük taşımanın ne kadar zor şartlarda gerçekleştiğini bilen bir kardeşiniz olarak konuşuyorum. Geçen hafta inşaat sektörünün bir toplantısını gerçekleştirdik. Bugünde yine çok kıymetli konuklarımız var. Ulaştırma Bölge Müdürümüzün burada olması hem jandarma hem trafik şube müdürümüzün yine aynı şekilde öğrenci servisleriyle ilgilenen Milli Eğitim Şube Müdürümüzün burada olması, 4 tane birbirinden kıymetli üyemiz İl Genel Meclisinde de bizleri temsil ediyor. Bunlar hepsi sizlerin meslektaşı. Bir de Cemiyet Başkanlarımız aramızdalar. Bu programın asıl amacı sizleri dinlemek. Kısa bir özet geçmek gerekirse biz ara ara üyelerimizin beklentilerini bilmek amacıyla anketler yapıyoruz. Bu süreçte gördüğümüz en büyük eksiklik kredi beklentisi oluyor." dedi.

"Adıyaman bizim için değerli"

Gaziantep 7. Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Alkış, Bölge Müdürlüğü olarak Adıyaman'a ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek, "Bizim görevimiz ufuk açmak. İnsanlara cezai müeyyide uygulayarak dizayn etmek yerine uyarmak, yön göstermek, yönlendirmek noktasında ufuk açmak taraftarıyız. Ve inanın bunu da başardık. Bunu da söylemek istiyorum. Doğrudur burada çok ciddi bir yıkım oldu. İnsanlar işlerini kaybetti, daha işyerlerini açmayan insanlar var. Biz de inanın olaylara çok farklı bakıyoruz. Kanun ve yönetmelikleri çok katı işletmiyoruz ancak artık toparlanma zamanıdır. Bu sektörün içerisindeki arkadaşlarımıza benim tavsiyem dünya dijitalleşiyor. Her geçen gün kanun ve yönetmelikler değişiyor. Dijitalleşmeye doğru gidiyor artık hiçbir şey manuel olmuyor. İsteseniz de istemeseniz de değişmek zorundasınız. Dünya dijitalleşiyor Türkiye akıllı sisteme geçiyor. Bugün değişmezseniz yarın mevcudiyetinizi koruyamazsınız. Her geçen gün kanun ve yönetmelikler değişiyor biz de buna ayak uydurmak zorundayız. Belki depremden dolayı ertelenebilir ama günün sonunda bu yapılacaktır. Bizim derdimiz insanlara ceza yazarak bir istikamet vermek değil tam tersi uyararak, arkadaşlara yol göstererek bir şeyler yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Dr. Cansever Dokuz: Tarihte dinin olmadığı toplumlar vardır ama ailenin olmadığı toplum yoktur

Balıkesir'de 5 kilogram esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü

Temmuzda Mescid-i Aksa’ya 27 baskın düzenlendi: Harem-i İbrahim’de 51 kez ezan engellendi

Gaziantep'te ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Gazze'de can kaybı 60 bin 839’a yükseldi

ABD'de devam eden orman yangınlarında 12 bin hektardan fazla alan yandı

Pakistan'da muson yağmurları sele yol açtı: 299 ölü

Van’da farklı suçlardan gözaltına alınan 11 kişi tutuklandı

Van’da bir haftada kaçakçılıktan 60 şüpheli gözaltına alındı

Şırnak’ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Kastamonu’da havai fişek ve meşale kullanımı 15 Ekim'e kadar yasaklandı

Avustralya’da on binlerce kişi Gazze’ye destek için yürüdü

Almanya'da siyonist saldırılarına karşı kitlesel yürüyüş

Tekirdağ’da fabrika kazanında patlama: 2 işçi öldü

Denizli’de yıldırım çarpan kişi hayatını kaybetti

Hindistan’da araç su kanalına düştü: 11 ölü

Trump'ın Gazze'ye yardım yalanı ifşa oldu

Bakan Uraloğlu: İstanbul ve Antalya havalimanları rekor kırdı

Bakan Yerlikaya: 2,8 milyondan fazla araç denetlendi

Diyarbakır'da sıcaklıklar döner ustalarının işini zorlaştırıyor

Batman'da hobi bahçeleri mağdurları süreci basınla paylaştı

LGS yerleştirme sonuçları yarın erişime açılacak

Gazze’de açlık felaketi büyüyor: 6 kişi daha şehit oldu

Kanada'dan işgal rejimine silah ihracatı açıklaması

Malatya'da "Parkistan Park Buluşmaları" gerçekleştiriliyor

Şırnak’ta bazı bölgeler geçici "özel güvenlik bölgesi” olarak ilan edildi

Gazze'de yardım bekleyen sivillere yönelik bir katliam daha

Rusya'da 600 yıl aradan sonra ilk Krasheninnikov Yanardağı patlaması

Çevreyi kirletenlere 6 ayda 2,6 milyar lira ceza

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dr. Cansever Dokuz: Tarihte dinin olmadığı toplumlar vardır ama ailenin olmadığı toplum yoktur

Balıkesir'de 5 kilogram esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü

Temmuzda Mescid-i Aksa’ya 27 baskın düzenlendi: Harem-i İbrahim’de 51 kez ezan engellendi

Gaziantep'te ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Gazze'de can kaybı 60 bin 839’a yükseldi

ABD'de devam eden orman yangınlarında 12 bin hektardan fazla alan yandı