• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,42% 0,00
  • EURO

    49,14% 0,48
  • GRAM ALTIN

    5625,62% -0,18
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,68

Adıyaman’daki rezerv alanında kent dokusuna uygun yapılar yapılıyor

13 Aralık 2023, Çarşamba 12:45
13 Aralık 2023, Çarşamba 12:45
Adıyaman’daki rezerv alanında kent dokusuna uygun yapılar yapılıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adıyaman’daki rezerv alanında kent dokusuna uygun yapılar yapılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca Adıyaman’da ‘rezerv’ alan olarak belirlenen 60 bin metrekare alan içerisinde kentin dokusuna uygun 2 bin adet konut ve işyeri yapılıyor.
Adıyaman Atatürk Bulvarı üzerinde belirlenen rezerv alanlarına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca konut ve işyeri yapımı sürüyor. Kentin siluetini güzelleştirecek, ticari hayatı canlandıracak, şehirleri eski güzelliğine kavuşturacak ‘kent meydanları’ projesi içerisinde yerinde inşaat çalışmaları devam ediyor. Adıyaman’da 60 bin metrekare alanın dahil edildiği rezerv alanda şuan için 67 bin metrekare inşaat alanı yer alıyor. Adıyaman’da 2 bine yakın konut ve işyeri Bakanlık tarafından yapılarak, hak sahiplerine teslim edilecek. Hak sahipleri ise 2 yıl ödemesiz 18 yıl faizsiz bir şekilde geri ödeme yapacak.
Adıyaman’da ‘yerinde dönüşüm’ çerçevesinde ise 21 bin başvuru olduğu ve bunlar içerisinde 100’e yakının projesini teslim ettiği öğrenildi.
“Komşularıyla yine komşu olacaklar”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faysal Ergezen, Adıyaman’da kent meydanları oluşturduklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımız himayelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız öncülüğünde yürütülen bu proje ile Adıyaman’ın Kent meydanları oluşturuluyor. Vatandaşların deprem öncesinde bulundukları yerlerde, bulundukları muhitlerde, eski komşularıyla bir arada bulunmaları için Bakanlığımız 60 bin metrekarede, Atatürk bulvarı üzerinde rezerv alanları oluşturarak kent meydanları yapmayı planladı. Bu alanlarla ilgili inşa faaliyetleri de hızlı bir şekilde yürüyor. Bu alanlarda yaklaşık 2 bin konut, işyeri, bağımsız bölüm inşa ediliyor. Vatandaşlarda bu süreçten çok memnunlar. En azından hızlı bir şekilde de yapılaşmalar devam ediyor. Vatandaşların bağımsız bölümüne bağımsız bölüm verilecek. 2 yıl ödemesiz, 18 yıl sabit bir şekilde, faizsiz bir şekilde ödeme işlemi gerçekleştirilecek. Adıyaman’da yaklaşık olarak 21 bin yerinde dönüşüm müracaatı oldu. Yerinde dönüşüme Adıyaman’da gerçekten de çok ciddi sayıda müracaat oldu. Adıyaman’da 100’e yakın yerinde dönüşüm projesi var. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla yerinde dönüşüm projesiyle kendi evlerini de yapmaya gayret gösteriyor” dedi.
İşyeri depremde yıkılan ve rezerv alanda hak sahibi olan İpek Özdemir ise açıklamasında, “Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim. Bizler o depremi yaşadıktan sonra bir daha hiçbir şey düzelmez diye düşündük. Burada komşularımız, apartmanda herkes nasıl yaptırabiliriz kaygısı içerisindeydik. Anlaşmazlıklar olur, herkes birbiriyle anlaşamayabilir derken, burasının pilot bölge seçildiğini ve yapıp teslim edeceklerini söylediklerinde çok mutlu olduk. Bu bizim için bulunmaz bir şey” dedi.

Meteoroloji’den çok sayıda il için yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Brezilya’da vinç kazası: 1 işçi öldü

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

BM: ABD ile Venezuela arasındaki gelişmeler endişe verici

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rigas Türkiye'ye gelecek

Malatya'da çıkan yangında bir ev küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’ne Katıldı

Mısır'da üçlü Gazze zirvesi

Kongo’da 25 üst düzey subay gözaltına alındı

Evde ölü bulunan ailenin babası defnedildi, anne ve çocuk memleketine gönderildi

Antalya’da 25 ton tarihi geçmiş tavuk ele geçirildi

Romanya ve Moldova hava sahasında drone alarmı

HAMAS 1 siyonist esirin daha cesedini teslim etti

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonu: 75 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te 230 tarihi eser ele geçirildi

Şiddetli yağış sonrası Gazze Şeridi'nde çadırlar su altında kaldı

Avrupa'nın ilk savunma sanayi programı onaylandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Fransa’yı ziyaret edecek

DMM'den "Ulusal Afet Tatbikatı iptal edildi" iddialarına yalanlama

Şanlıurfa’da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlenecek

ASTP'den Sudan'a destek çağrısı: Sudan için acil insani yardım vakti

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri geçen yıla göre 12 puan iyileşti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: Çok sayıda madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji’den çok sayıda il için yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu