• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Adıyamanlı depremzedeler yeni yıla konteynerlerde giriyor

31 Aralık 2023, Pazar 11:10
31 Aralık 2023, Pazar 11:10
Adıyamanlı depremzedeler yeni yıla konteynerlerde giriyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adıyamanlı depremzedeler yeni yıla konteynerlerde giriyor

Adıyaman’da depremzedeler, yüreklerindeki acıyla 2024 yılına konteynerlerde girecek. Depremzedeler, 2024 yılının huzur dolu, felaketsiz bir yıl olması temennisinde bulundular.
6 Şubat’taki iki büyük depremde ağır hasar alan Adıyaman’da binlerce bina yıkılmış ve binlerce kişi hayatını kaybetmişti. Depremden dolayı yine binlerce vatandaş yaralı bir şekilde enkaz altından çıkarılmıştı. Depremde iki torun ve iki çocuklarını kaybeden Hayriye ve Abuzer Akın çifti de on binlerce depremzede gibi 2024’e konteyner kentte giriyor.
Yüreklerinde taşıdıkları acıyla yeni syıla K-2 konteyner kentte girecek olan Hayriye ve Abuzer Akın, 2024 yılının depremsiz, olaysız, felaketsiz, savaşsız bir yıl olmasını diledi. Babasını henüz 3 yaşındayken, annesini ve 2 kardeşini de depremde kaybeden 12 yaşındaki torunları Muhammed Salih Akın’a da bakan Akın çifti, yüreklerindeki acının hiçbir zaman bitmeyeceğini belirterek, bu acıyı düşmanlarının dahi yaşamamasını diledi.
Yüreklerinin yandığını belirten Abuzer Akın, “Yeni yıla konteyner kentte giriyoruz. Allah inşallah bir daha böyle bir afeti devlete, millete, vatanımıza ve kimseye göstermesin. Huzurlu ve mutlu bir yıl olmasını diliyorum. Yılbaşını kutlamaya içimiz el vermiyor. Çünkü acımız büyük, 4 vefat var bizde” dedi.
Hayriye Akın ise, “Mutluluklar olsun, hayırlı şeyler olsun inşallah. Yeni yıla konteyner kentte giriyoruz, hayırlısı olsun inşallah. Allah bir daha böyle acılar göstermesin bize” ifadelerini kullandı.
Depremde 3 gün boyunca enkaz altında kalan Beyzanur Akın, “6 Şubat’tan sonra bütün hayatımız değişti. Geçen sene bu zamanlar evimizdeyken şu an bu konteynere hepimiz sığmaya çalışıyoruz. Çok şükür yine hep beraberiz ama bir tarafımız hep yarım, buruk. Bu acı hiçbir zaman geçmeyecek. Ben de artık sakat bir insanım yani. Evet 3 gün boyunca enkaz altındaydım. Yine de Allah devletimizden, milletimizden razı olsun. Çok şükür ilgilendiler, bugünlere geldik. Daha da iyi olacağız inşallah” ifadelerini kullandı.
Depremde annesini ve 2 kardeşini kaybeden, enkazdan 3 gün sonra çıkarılan Muhammed Salih Akın ise, “Daha önceden yeni yıla evde girmiştim, şimdi ise konteyner kentte gireceğiz. Zor bir durum. Anneannem, dedem ve teyzemle birlikteyim. Ben de enkaz altında kaldım 3 gün boyunca. Allah böyle bir şeyi düşmanımızın başına dahi vermesin, çok kötü bir durum. Depremde annemi, ağabeyimi ve ablamı kaybettim” diye konuştu.

İtalya'dan Gazze'ye havadan yardım kararı

Siyonist esir ailelerinden Netanyahu'ya tepki

DMM: “Usulsüz atama” iddiaları asılsız

İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı

Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinlikleri devam ediyor

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İtalya'dan Gazze'ye havadan yardım kararı

Siyonist esir ailelerinden Netanyahu'ya tepki

DMM: “Usulsüz atama” iddiaları asılsız

İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde