• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

AFAD Başkanı Memiş: 'Yıl sonuna kadar 41 bin konutun inşasını tamamlamayı hedefliyoruz'

14 Kasım 2023, Salı 03:05
14 Kasım 2023, Salı 03:05
AFAD Başkanı Memiş:
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

AFAD Başkanı Memiş: 'Yıl sonuna kadar 41 bin konutun inşasını tamamlamayı hedefliyoruz'

AFAD Başkanı Oktay Memiş, Adıyaman’da yaptığı incelemelerin ardından yıl sonuna kadar 41 bin kalıcı deprem konutunun inşasını tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Memiş, Gazze’ye yönelik yapılan insani yardımlarla ilgili de açıklamalarda bulundu.
Bir takım incelemelerde bulunmak üzere deprem bölgesi Adıyaman’a gelen AFAD Başkanı Oktay Memiş, ilk olarak Adıyaman Valiliğine geçerek Vali Osman Varol’dan ilin durumu ve deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. AFAD Başkanı Oktay Memiş, Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ile beraberindeki ilgili kurumların yetkilileri, İndere (Zey) Köyü kalıcı köy evlerini ziyaret ederek son durum ile ilgili de incelemelerde bulundu.

Yıl sonuna kadar 41 bin konutun inşası tamamlanacak
AFAD Başkanı Oktay Memiş, köy evleriyle ilgili firma yetkililerinden aldığı bilgiler sonrası köy evleri inşaatını gezdi. Başkan Memiş ile beraberindeki heyet daha sonra İndire bölgesine geçerek buradaki kalıcı deprem konutlarında inceleme yaptı. İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Oktay Memiş, yılsonuna kadar Adıyaman’da 41 bin konutun inşasını tamamlamayı hedeflediklerini dile getirdi. AFAD Başkanı Oktay Memiş, “Geçtiğimiz hafta yine bu bölgedeydik, bugün memnuniyetle görüyoruz ki bazı blokların tamamıyla çatısına varana kadar inşaatı bitme aşamasına gelmiş. Yılsonuna kadar Adıyaman’da inşallah bine yakın konut hak sahiplerine teslim edilecek. Toplamdaysa yaklaşık 41 bin konutunun inşasını tamamlanması hedefleniyor” dedi.

'Gazze’ye yönelik insani yardımlarımız devam ediyor'
İsrail’in saldırıları altında olan Gazze’ye yönelik insani yardımlara devam ettiklerini de belirten Başkan Oktay Memiş, “AFAD olarak tıpkı deprem bölgesinde olduğu gibi uluslararası insani yardımların organizasyonu, koordinasyonu ve ulaştırılmasından sorumlu bir kamu kuruluşuyuz. Bu noktada Afganistan’dayız, Libya’dayız, bütün gönül coğrafyamızdaki insanlarımızın yanındayız. Onların zor zamanlarında onların karşılaşmış oldukları afetlerde AFAD, Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsilen Türk Kızılay’ımızla beraber, diğer sivil toplum kuruluşlarımızla beraber her zaman onların yanında ve onların emrindeyiz. Aynı şekilde Gazze’de yaşanan bu insanlık dramı için de büyük bir çaba sarf ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatları üzerine göndermiş olduğumuz 10 uçak dolusu insani yardım malzemesiyle birlikte dün ulaşan bir sivil gemimizdeki insani yardımları El-Ariş’teki Mısır Kızılay’ı depolarını bizzat gördük orayı bir lojistik merkez olarak planladık. O planlama çerçevesinde insani yardımlarımız düzenli bir şekilde inşallah devam edecek. Refah Sınır Kapısından da tırların içeriye girdiğini biliyoruz. Mısır Kızılay’ının ve Mısır Hükumetinin gözetimi altında bizim göndermiş olduğumuz insani yardımlarında Gazze’ye ulaştığını biliyoruz. Bununla birlikte bunu yeterli görmüyoruz. Yani günde en az 400 tır insani yardım malzemesinin Gazze’ye ulaşması gerekirken 20-30 tır insani yardım malzemesi ancak girebiliyor” diye konuştu.

Dr. Başak: Sıcak havalarda çocuklar ciddi risk altında

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi: ABD yönetimini Gazze’deki açlıktan tam sorumlu tutuyoruz

Gazze'de abluka devam ediyor: Hükümetten acil ve yeterli gıda ile bebek maması talebi

İşgalciler 3 Suriyeliyi alıkoydu, tarım traktörüne el konuldu

Türkiye'den Suriye'ye ilk gaz akışı sağlandı

BM: Gazze'de 10 bin aileye nakdi yardım yapıldı, ama gıda bulunamıyor

Gazze'de kıtlık nedeniyle bir çocuk daha hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın kavurucu sıcaklığında kurutma mesaisi

"Soykırıma suçuna karışan çifte vatandaşlar tespit edilip yargılanmalı"

UNICEF: Gazze'de çocuklar eşi görülmemiş bir hızla ölüyor

Kanada'nın ABD ile göçmenlerin sınır dışı edilmesinde iş birliği yaptığı ortaya çıktı

ABD ve NATO'dan Ukrayna'ya silah için yeni finansman mekanizması

Şanlıurfa’da fıstık üretimi düştü, fiyatlar rekor seviyeye ulaştı

Hasankeyf'te Arkeopark ve Şaab Vadisi Işıklandırıldı

Rus vekilden Trump’a denizaltı yanıtı: Uzun süredir kontrol altındalar

Bursa'da aylar sonra yağan yağmur serinletti

İstanbul genelinde huzur denetimi: 830 gözaltı

Hatay'ın Dörtyol ve Payas ilçeleri için yerel kuvvetli yağış uyarısı

Kız Kur'an kursundaki başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Temmuz enflasyonu pazartesi açıklanacak

"Biz bir aileyiz, ailece camideyiz" projesi Batman'da hayata geçti

14 ilde DAİŞ operasyonu: 26 şüpheli yakalandı

YKS tercih süreci 13 Ağustos'a kadar sürecek

Gazze'de 22 şehit: Yardım bekleyenler ve sığınmacı çadırları hedef alındı

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Gazze'de soykırımın 666'ncı günü: Açlık can almaya devam ediyor

Siyonist zindanlarda 75 Filistinli esir şehit oldu

Meydanlar Gazze için ayaklandı: Siyonist rejimin aç bırakma politikası derhal durdurulsun

İşgalciler, Filistinli aileyi kendi evini yıkmaya mecbur etti

ABD'li Demokratlardan Trump'a çağrı: Gazze'de savaşı bitirin

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dr. Başak: Sıcak havalarda çocuklar ciddi risk altında

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi: ABD yönetimini Gazze’deki açlıktan tam sorumlu tutuyoruz

Gazze'de abluka devam ediyor: Hükümetten acil ve yeterli gıda ile bebek maması talebi

İşgalciler 3 Suriyeliyi alıkoydu, tarım traktörüne el konuldu

Türkiye'den Suriye'ye ilk gaz akışı sağlandı

BM: Gazze'de 10 bin aileye nakdi yardım yapıldı, ama gıda bulunamıyor

Gazze'de kıtlık nedeniyle bir çocuk daha hayatını kaybetti