• BIST 100

    11250,77%1,04
  • DOLAR

    40,94% 0,02
  • EURO

    47,80% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4392,39% -0,32
  • Ç. ALTIN

    7064,06% -0,14

Aferin size çocuklar

26 Eylül 2020, Cumartesi 09:10
26 Eylül 2020, Cumartesi 09:10
Aferin size çocuklar
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Aferin size çocuklar

Dünyayı etkileyen koronavirüs salgınına karşı tüm kurum ve kuruluşlar seferber olurken, Meslek ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullar da salgınla mücadele önemli bir rol oynuyor. Gazetemize konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu, meslek liselerin bu süreçteki başarılarını anlattı. Numanoğlu şunları söyledi: Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda salgınla mücadelede en çok ihtiyaç duyulan dezenfektan malzemelerinden tek kullanımlık tulumlara, cerrahi maskelerden yüz koruyucu siperliklere, solunum cihazından N-95 standartlarındaki maskeye kadar çok çeşitli ürünler üretildi ve üretilmeye devam ediliyor. Bugüne kadar 52 milyon koruyucu maske, 1 milyon yüz koruyucu siperlik, 1 milyon tek kullanımlık önlük-tulum, 6 milyon litre yüzey dezenfektanı, 650 bin litre el dezenfektanı ve 30 bin litre kolonya üretildi. Koruyucu maske üretimi de 142 okuldan gelen talepler doğrultusunda sürüyor.

ALTYAPILARI GÜÇLENDİRİLDİ

Solunum cihazı ve maske makinesi gibi cihazların tasarlanması ve üretilmesine yönelik merkezlerin, altyapısı güçlendirildi. Bu kapsamda cerrahi maske makinesi, solunum cihazı, N-95 standardında maske makinesi, video laringoskop cihazı, ozon hava dezenfekte cihazı,  yoğun bakım yatağı, hava filtrasyon cihazı, temassız kızılötesi termometre, kumandalı ve zaman ayarlı UV-C ışınlamalı sterilizasyon cihazı, mobil uv-c robot sterilizasyon cihazı, Taşınabilir Mekanik Solunum Cihazı (Ventilatör) gibi çok sayıda ürün tasarlanarak üretildi.

OKULLARIN İHTİYACINI KARŞILIYOR

Yüz yüze eğitimin başlamasına yönelik hazırlıklar yapıldığını ifade eden Numanoğlu, liselerin üretim kapasitelerini üst seviyeye çıkardıklarını söyleyerek “Mevcut şartlarda okullarımızın tüm ihtiyaçları meslek liseleri tarafından karşılanabiliyor. İhtiyaçlar doğrultusunda okullarımıza yatırımlar da devam ediyor” ifadelerini kullandı. Numanoğlu, bu liselerde üretilen malzemelerin il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri vasıtasıyla belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda ilgili okullara ulaştırıldığını belirtti.

FARKINDALIK OLUŞTURDULAR

Meslek liselerinin pandemi sürecinde önemli bir farkındalık oluşturduğuna dikkat çeken Numanoğlu şöyle konuştu: Özellikle sınırların kapatıldığı bir dönemde kendi ihtiyacımızı karşılamada büyük rol oynayan meslek liseleri bu anlamda ekonomik olarak da önemli bir katkı sağladı. Bilindiği üzere salgın sürecinde bazı ürünlerin tedarikinde büyük zorluk yaşanıyor. İşte böyle bir dönemde, meslek liselerinin AR-GE çalışmaları sonucunda ürettiği solunum cihazı, N-95 maske makinesi, tam otomatik maske makinesi gibi ürünler hem salgınla mücadelede önemli bir etki oluşturmuş hem de ekonomik anlamda büyük katkı sunmuştur. Bunun yanı sıra çeşitli meslek liselerimiz ürettikleri ürünleri ihraç ederek de ekonomiye önemli bir katkı sağlıyor.

STAJLAR 28 EYLÜL'DE

MEB'e bağlı Anadolu meslek ve Anadolu teknik programı öğrencileri, 28 Eylül'den itibaren işletmede beceri eğitimi veya staj yapabilecek.

Türkiye Gazetesi

Malatya Valisi Yavuz deprem konutlarını yerinde inceledi

Siyonist Netanyahu: HAMAS ateşkes anlaşmasını kabul etse de Gazze'yi işgal edeceğiz

Yunan unsurlarınca geri itilen 30 düzensiz göçmen kurtarıldı

Mardin’de bir kadın daha evinde ölü bulundu

Konya’da 10. BilimFest Festivali bşladı

Malatya'da feci kaza: 1 ölü

İslam İşbirliği Teşkilatı, Gazze gündemiyle olağanüstü toplanacak

Siirt’in İkizbağlar köyünde fıstık üretimi olumsuz hava koşullarına rağmen korundu

Siirt’te “Balımız Sizden Kovan Bizden” projesiyle 100 aileye kovan dağıtılacak

ABD, Kuzey Kore'nin Çin sınırına yakın bir yerde kıtalararası bir füze üssü inşa ettiğine inanıyor

Sinop'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Başkan Taşkın: Doğayı koruyarak suyun cazibesiyle görseli güzel bir alan oluşturacağız

Kuzey Akımı'na sabotaj yaptığı belirtilen Ukraynalı İtalya'da yakalandı

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 271'e yükseldi

IAEA ve ABD, gelecek hafta İran görüşmeleri yapabilir

Mescid-i Aksa'nın yakılmasının yıldönümünde alimlerden cihad vurgusu

Lavrov: Putin, Zelenskiy'le görüşmeye hazır

Litvanya: Ukrayna'ya barış gücü göndermeye hazırız

Hindistan’dan balistik füze denemesi

Ağrı'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 kişi tutuklandı

HAMAS: Halkımız, durdurulması ve faillerinin yargılanması gereken barbar israil terörünün kurbanıdır

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

İl Sağlık Müdürünün bulunduğu araç ile başka bir araç çarpıştı: 6 yaralı

Memur Sen Adıyaman: Ortaya çıkan duruma ne rızamız ne de tahammülümüz var

Muğla ve Adana’da orman yangınlarıyla mücadele sürüyor

Nijerya'da silahlı saldırı: 15 çiftçi öldürüldü

İsveç, Kuzey Avrupa'daki NATO güçleri için lojistik merkez olacak

Hindistan'da yağışlar sele yol açtı: 21 ölü

Bursa'da bal hasadına başlandı

Mardin’de10 gündür kendilerinden haber alınamayan iki kardeş evlerinde ölü bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya Valisi Yavuz deprem konutlarını yerinde inceledi

Siyonist Netanyahu: HAMAS ateşkes anlaşmasını kabul etse de Gazze'yi işgal edeceğiz

Yunan unsurlarınca geri itilen 30 düzensiz göçmen kurtarıldı

Mardin’de bir kadın daha evinde ölü bulundu

Konya’da 10. BilimFest Festivali bşladı

Malatya'da feci kaza: 1 ölü

İslam İşbirliği Teşkilatı, Gazze gündemiyle olağanüstü toplanacak