• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Afet bölgesinde fide ve fidan üretiminde sertifikasyon işlemleri için son başvuru süresi uzadı

25 Şubat 2023, Cumartesi 16:04
25 Şubat 2023, Cumartesi 16:04
Afet bölgesinde fide ve fidan üretiminde sertifikasyon işlemleri için son başvuru süresi uzadı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Afet bölgesinde fide ve fidan üretiminde sertifikasyon işlemleri için son başvuru süresi uzadı

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen illerde asma fidanı, çilek fidesi, meyve fidanı ve pancar tohumluk sertifikasyonu beyannamelerin son verilme süreleri uzatıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası tarım alanları da zarar gördü.

11 il afet bölgesi ilan edilirken; asma fidanı, çilek fidesi, meyve fidanı ve pancar tohumluk sertifikasyonu için yeni karar alındı.

Beyannamelerin süreleri uzatıldı

Buna göre asma fidan ve üretim materyalinin sertifikalandırılabilmesi veya standart fidan olarak adlandırılması için 2023 yılı için verilecek beyannamelerin son verilme tarihi afet bölgesi ilan edilen illerde 1 ve 2 no'lu damızlık üniteleri için 31 Mayıs'a, 3 no'lu damızlık ünitesi ve standart üretim materyali fidan da dahil tüm aşamalardaki fidan parselleri için 30 Haziran'a kadar uzatıldı.

Fidan parselleri

Çilek fidesinin sertifikalandırılabilmesi veya standart olarak üretilebilmesi için 2023 yılı tüm fide üretiminde beyannameler de 30 Haziran'a kadar verilebilecek.

Bu yıl meyve fidan ve üretim materyali beyannamelerinin, 1 ve 2 no'lu damızlık üniteleri için 31 Mayıs'a, 3 no'lu damızlık ünitesi ve standart üretim materyali/fidan da dahil tüm aşamalardaki fidan parselleri için 30 Haziran'a kadar verilebilmesine imkan sağlandı.

Pancar tohumluk ve sebze tohumluk sertifikasyonu beyannameleri ise bu yıl ekiliş tarihinden itibaren 65 altmış gün içinde verilebilecek.

Tahıl tohumu düzenlemesi

Tahıl tohumu için yapılan düzenlemeyle 2023 yılı için arpa, buğday, yulaf, çavdar ve tritikale türlerinde beyanname vermek üzere yapılacak başvurular afet bölgesi ilan edilen Akdeniz Bölgesi'nde bulunan iller için 1 Mayıs'a kadar, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan iller için 15 Mayıs'a kadar, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan iller için 1 Haziran'a kadar uzatıldı.

60 gün içinde verilecek

Diğer bitki türlerinde beyannameler ekim tarihinden itibaren 60 gün sonuna kadar kabul edilecek ve üretimler, ilgili yönetmeliğin diğer hükümlerine uygun olması halinde, tohumluk olarak değerlendirilecek.

Tohumluk patates sertifikasyonu ve pazarlamasında 2023 yılı tohumluk beyannameleri, dikiliş tarihinden itibaren, yağlı, lifli, tıbbi ve aromatik bitki tohumluk beyannameleri de ekiliş tarihinden itibaren 60 gün içinde verilecek.

Yürürlüğe girdi

Yem bitkileri ve yemeklik tane baklagil tohumluk beyannameleri de kışlık ekim yapılan üretimlerde 1 Haziran'a, yazlık ekimlerde ise ekim tarihinden itibaren 65 gün içinde başvuru kuruluşuna verilecek.

Öte yandan afet bölgesinde tohumculuk sektöründe düzenlenen yetki belgelerinin geçerlilik süresi de 31 Temmuz'a kadar uzatıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın konuya ilişkin yönetmelikleri Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

ABD'de üniversitede silahlı saldırı. 2 ölü, 9 yaralı

İşgalin Gazze Tümeni'ni bozguna uğratan "Eriha Surları" planının mimarı: Raad Saad

Tekirdağ’da aranan 160 şüpheli yakalandı

Küba'dan ABD'ye sert tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı