• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Farahmand: İslam Emirliği özellikle Gazze'deki mücahitlerin dostudur

11 Ekim 2025, Cumartesi 12:28
11 Ekim 2025, Cumartesi 12:28
Afganistan
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyarbakır'da düzenlenen 10'uncu Alimler Buluşması'nda konuşan Afganistan İslam Emirliği'nin Ankara Büyükelçisi Saniullah Farahmand, "Afganistan İslam Emirliği yeryüzünde mücadele eden bütün mücahidlerin dostudur. Özellikle de Gazze'deki mücahidlerin dos

Afganistan İslam Emirliği'nin Ankara Büyükelçisi Saniullah Farahmand, İTTİHADUL ULEMA'nın merkez Yenişehir ilçesi Selahaddin Eyyubi Camii Konferans Salonunda yaptığı 10'uncu Alimler Buluşması'nda selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Konuşmasına salat ve selam ile başlayan Farahmand, böyle bir etkinlikte bulunduğu için teşekkür etti ve mutlu olduğunu söyledi.

Programı düzenleyen İTTHADÜL ULEMA'ya şükranlarını sunan Farahmand, "Allah-u Teala böyle bir buluşmayı, böyle bir kavuşmayı bir dahaki sene Filistin'de, Gazze'de, Kudüs'te yapmayı nasip ve müyesser eylesin." temennisinde bulundu.

Farahmand, şöyle devam etti:

"Değerli kardeşlerim, Allah-u Teala Gazze'deki kardeşlerimize yardımlarını esirgemesin, onları muzaffer eylesin. Çünkü Allah-u Teala böylelikle onları muzaffer eder diye diliyorum, umuyorum.  Nitekim bu konuda Allah-u Teala Kur'an-ı Kerim'de şöyle söyler: 'Bizler kullarımızdan bazılarını dinimize mirasçı kılarız.' Bugünün mirasçıları da Gazze'deki mücahitlerdir." dedi.

Yeryüzünde şu an İslam şeriatını tam olarak uygulayan tek devletin Afganistan İslam Emirliği olduğunu vurgulayan Farahmand, "Tabi birçok bedel ödedikten sonra, birçok ağır bedel ödedikten sonra, evleri yıkıldıktan sonra, başlarına belalar, musibetler geldikten sonra… Onlar öyle mücahit adamlardı ki kendilerini bile hesaba katmazlar, mallarına değer vermezler, çoluk çocuklarına, eşlerine, ticaretlerinin kaybolmasına, yok olmasına, evlerinin yıkılmasına aldırış etmezler. İşte buna aldırış etmeyenler asıl mücahitlerdir." diye konuştu.

"Afganistan İslam Emirliğinde muzaffer olduk"

'De ki eğer çocuklarınız Aileleriniz ve ticaretleriniz, korktuğunuz ticaretiniz ve evleriniz sizin için Allah ve Resulünden ve cihattan daha değerli ise Allah diyor ki bekleyin, Allah'ın azabını bekleyin." Ayetine atıfta bulunan Farahmand, "Onun için asıl özgür kavimler, özgür insanlar, değerli kardeşlerim, bu bedellerin hepsini göz önünde bulunduran ve hiçbir şekilde gözünü kırpmayan her türlü bedele hazır olan insanlardır. Evler mi yıkılmış, şehirler mi yıkılmış buna aldırış etmeden Allah'ı razı etmeye çalışan insanlardır. Allah bizlere bu rızkı nasip eyledi. Afganistan İslam Emirliğinde muzaffer olduk." şeklinde konuştu.

Farahmand, şöyle konuştu:

"Allah-u Teala Gazze'deki kardeşlerimize, Hamas'a da bunu nasip ve müyesser eylesin bu izzeti. En kısa zamanda onlara da nasip eylesin ve bize de o mukaddes toprakları ziyaret etmeyi özgürleştirilmiş bir şekilde tabii ki ziyaret etmeyi nasip etsin. İnşallah Müslümanların hepsi oranın özgürlüğünü görecek ve o şekilde bizler de orayı ziyaret edeceğiz. Şunu söylemek isterim ki, Afganistan İslam Emirliği yeryüzünde mücadele eden bütün mücahidlerin dostudur. Özellikle de Gazze'deki mücahitlerin dostudur. Onların yanındadır. Allah-u Teala bu dünyada da öbür dünyada da onları muzaffer eylesin, onlara güzellikler nasip eylesin. Ve şu an aktif olarak cihat eden kardeşlerime Allah-u Teala selametler versin. En yakın zamanda zaferler nasip eylesin. Allah'ın selamı hepinizin üzerinde olsun inşallah." (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Batman’da trafoda patlama: Mahalle elektriksiz kaldı

Gaziantep'te drift atan şehir içi otobüs sürücüsüne ceza

ABD'de 8 binden fazla uçuş iptal edildi

Yol kesip saldıran sürücü yakalanarak işlem yapıldı

Yüzyılın Konut Projesi’nde bu hafta 9 ilde kuralar çekilecek

Gaziantep'te kasten yaralama suçundan aranan şahıs yakalandı

Gaziantep'te hapis cezası bulunan 2 firari yakalandı

Avustralya'da köpekbalığı saldırıları: Bir ölü 3 yaralı

Soğuk hava balık tezgahlarına da vurdu

Gaziantep'te ruhsatsız silah ve uyuşturucu operasyonu: 4 şüpheli yakalandı

Afgan yönetimden kısıtlamaların kaldırılması çağrısı

Diyarbakır’da sis ve buzlanma zincirleme kazaya yol açtı: 7 yaralı

HAMAS liderlerinden Atallah Ebu El Subh vefat etti

Beylikdüzü'nde yaşanan elektrik kesintisi mahalleliyi mağdur ediyor

Türkiye üniversiteleri THE 2026’da yükselişte

Çalışma Bakanlığı 100 iş müfettiş yardımcısı alacak

Endonezya'da heyelan: 16 ölü, onlarca kişi kayıp

Geçmeyen öksürük ve boğaz ağrısına dikkat: Uzmanından önemli uyarılar

Yoğun sis Çanakkale Boğazı’nı kapattı, feribot seferleri durdu

Microsoft’un bazı şifreleme anahtarlarını FBI’a teslim ettiği ortaya çıktı

Hindistan'da yarasa kaynaklı Nipah virüsü salgını meydana geldi

İşgal rejimi, ateşkese rağmen Gazze’nin farklı bölgelerini bombalıyor

HÜDA PAR, Suriye’deki mazlum Kürtler için yardım seferberliğini destekliyor

UNRWA: Gazze'de 600 bin çocuk eğitimden mahrum

Kanada Başbakanı'ndan, Trump'ın gümrük vergisi tehdidine tepki

Diyarbakır'da yaban domuzu sürüsü havadan görüntülendi

Yardımlara yönelik engellemeler Gazze’de ateşkesin içini boşaltıyor

Sivas’ta kar nedeniyle 493 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Yüzde şimşek çaktıran hastalık günlük hayatı felç ediyor

MİT Başkanı Kalın, HAMAS heyetiyle bir araya geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman’da trafoda patlama: Mahalle elektriksiz kaldı

Gaziantep'te drift atan şehir içi otobüs sürücüsüne ceza

ABD'de 8 binden fazla uçuş iptal edildi

Yol kesip saldıran sürücü yakalanarak işlem yapıldı

Yüzyılın Konut Projesi’nde bu hafta 9 ilde kuralar çekilecek

Gaziantep'te kasten yaralama suçundan aranan şahıs yakalandı

Gaziantep'te hapis cezası bulunan 2 firari yakalandı