DÜNYA 26.03.2025 12:02:48 0

Afrika Birliği, Somali'deki barış çabaları için fon çağrısında bulundu

Afrika Birliği, Somali
Haberi Sesli Oku

Afrika Birliği Komisyonu'nun yeni seçilen başkanı Mahmud Ali Yusuf, uluslararası topluma Somali'deki istikrar çabalarına fon sağlama çağrısında bulundu.

Afrika Birliği misyonundan yapılan açıklamaya göre Yusuf göreve başladıktan sonra Somali'ye yaptığı ilk ziyareti tamamladı.

Yusuf, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile birlikte yaptığı ortak basın açıklamasında Afrika Birliği (AU) Somali Destek ve İstikrar Misyonu için kritik finansman açıklarına dikkat çekerek, ülkenin barış ve istikrar çabalarına yeniden taahhütte bulunulması çağrısında bulundu.  

Yusuf, "Somali'nin terk edilmemesi için bazı ortaklarımızla görüşmek üzere Addis Ababa'ya gittim. Somali, uluslararası toplumun ilgi odağı olmaya devam ediyor." dedi.

Somali'nin uluslararası ortaklarıyla işbirliği yapma sözü veren Yusuf, Somali'nin militan grup Eş-Şebab'a karşı mücadelesinde sürekli desteğin önemini vurguladı.

Somali'deki Afrika Birliği barış misyonunun bir geçiş sürecinde olduğunu söyleyen Yusuf, "Burada bu zorlukların üstesinden gelinebileceğini vurgulamak istiyorum. Ancak kararlılığa, angajmana ve uluslararası toplumun desteğine ihtiyacımız var." dedi.

Somali'nin istikrarının ve güvenliğinin sadece insanlara değil, aynı zamanda bir bütün olarak uluslararası topluma da fayda sağladığını belirten Yusuf, Somali'den çekilme zamanı olmadığını söyledi.

Yusuf ayrıca Aden Körfezi, Guardafui Kanalı ve Somali Denizi'ndeki korsanlığın önlenmesinde uluslararası desteğin önemli rol oynadığını vurguladı.

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ise Afrika Birliği Komisyonu'nun yeni liderliğiyle işbirliği yaparak Afrika Birliği barış misyonunun karşı karşıya olduğu zorlukların üstesinden gelineceği konusunda iyimserliğini dile getirerek, Somali'nin Afrika Birliği'nin Afrika sorunlarına Afrika çözümleri arayışında çok başarılı bir deneyim ve deney olduğunu söyledi.

Mahmud, "Bunun bir gerçek olduğu ve yapılabilir olduğu kanıtlandı. Afrika, uluslararası toplumun desteğiyle kendi sorunlarını çözebilir elbette." dedi. (İLKHA)

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

BM: Esad rejiminin çöküşünden bu yana 1,4 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yeni Zelanda'da şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle OHAL ilan edildi

Diyarbakır'da fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

HAKSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Gazze'de can kaybı 52 bin 418'e yükseldi

Düzce’de servis minibüsü kaza yaptı: 8 işçi yaralandı

Mısır'da kamyonet devrildi: 7 ölü 9 yaralı

Şanlıurfa'da sağanak yağış etkili oldu

Bangladeş serbest ticaret bölgesi kuracak

Mardin’de şiddetli fırtına etkili oldu

Meteoroloji'den Bursa'ya kuvvetli yağış uyarısı

İran'dan ABD'ye yaptırım tepkisi

Yükleniyor