Ağır hasarlı evleri yıkılan aile mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

GÜNDEM 1.01.2025 11:07:04 0
Ağır hasarlı evleri yıkılan aile mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da yaşayan Kemal ve Halise Çoğan çifti, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ağır hasar alan evlerinin yetkililer tarafından yıkıldığını, şu anda mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

19 Mayıs Mahallesi'ndeki evlerinin ağır hasar almasının ardından yetkililerce yıkıldığını ifade eden Çoğan çifti, hem yıkım süreci hem de evlerinin yeniden yapılması konusunda yaşadıkları zorlukları dile getirerek yetkililerden yardım talep ediyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ağır hasarlı evlerinin yeniden yapılması için sürekli ilgili yerlere başvurduklarını ancak yetkililerden bir çözüm alamadıklarını belirten Çoğan çifti, mağduriyetlerinin giderilmesi çağrısında bulundu.

Mağduriyetlerinin bir an önce çözüme kavuşturulması ve yıkılan evlerinin bir an önce yapılmasını isteyen Çoğan çifti, Batman Valisi Ekrem Canalp’ın ve ilgili kurumların, mağduriyetlerine çözüm bulmalarını istedi.

"Evimizin yapılması için birçok yere gittik ama sonuç alamadık."

Depremin ardından evlerinin ciddi şekilde hasar gördüğünü belirten Kemal Çoğan, "Biz de bunun üzerine AFAD ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunduk. İlgili memurlar evimize gelip kontrol ettiler. Kontrolün ardından evimize ağır hasarlı raporu verdiler. Ardından da yıkım emri verildi. Evimiz Çevre ve Şehircilik tarafından yıkıldı ve şu anda kiralık evde oturuyoruz." ifadelerini kullandı.  

"Evimizin yapılması için bize yardım edin"

Engelli olan bir çocuklarının maaşıyla ve hayırseverlerin yardımıyla geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Çoğan, "İlk aylarda kira desteği aldık ama süre bitiği için şu anda kira desteği alamıyoruz. Bundan dolayı çok mağduruz. Evimizin yapılması için birçok yere gittik ama sonuç alamdık. Buradan Batman Valimiz Sayın Ekrem Canalp'tan bize destek olmaları çağrısında bulunuyorum. Evimizin yapılması için lütfen bize yardım edin." dedi.

"Çok mağduruz ve evimizin kısa sürede yapılmasını istiyoruz"

Halise Çoğan ise şunları söyledi: "Evimiz depremde zarar gördü ve biz de gerekli yerlere başvurduktan sonra evimize gelip incelemelerde bulundular. Ardından 'Ev ağır hasarlıdır' raporu çıkartıldı ve evi boşaltmamızı söylediler. Biz evimizden çıkmak istemiyorduk ama bize 'Evden çıkın siz hak sahibisiniz. Size ya AFAD'tan konut verilecek ya da yerinde dönüşüm için evinizi yapacağız' dediler."

"Hakkımız olanı istiyoruz"

Çoğan, "Biz evden çıktıktan bir süre sonra evi yıktılar. Ardından evimizin yapılması için AFAD'a gittiğimizde bize 'burada bir şeyin yapılamayacağını' söylediler. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne gittiğimizde ise bize 'Arsanız dar olduğu için komşuluk hakkı kalmadığından bir şey yapamayız, isterseniz mahkemeye başvurun' dediler. Biz kimi, devleti mi mahkemeye vereceğiz? Biz devleti mahkemeye veremeyiz. Ama hakkımızı da istiyoruz. Çok mağduruz. Evimizi nasıl yıktıysalar öyle de yapmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Yükleniyor