• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Ağır hasarlı sağlık ocağı binasını boşalttılar metruk olarak bıraktılar

GÜNDEM 10.09.2024 14:42:31 0
Ağır hasarlı sağlık ocağı binasını boşalttılar metruk olarak bıraktılar

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde 6 Şubat depreminde ağır hasar aldığı gerekçesiyle boşaltılan Sur 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi, yüklenici firmanın yıkımdan çekilmesiyle metruklaşarak mahalle için güvenlik sorununa dönüştü.

Merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi Telgrafhane Sokak'ta bulunan Sur 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi binası 6 Şubat depreminde ağır hasar aldığı gerekçesiyle boşaltıldı. İddialara göre binanın yıkımını üstlenen yüklenici firma, yapıya ait kapı, pencere ve tesisat gibi iç aksamlarını söküp götürdükten sonra "buraya kepçe girmiyor" diyerek yıkımdan vazgeçti.

Mahalle sakinleri, söz konusu metruklaşmış binayı madde bağımlılarının mesken edinmesinden endişe duyduğunu ifade ederek yetkilileri yapının bir an önce yıkımına yönelik çalışma başlatmasını istiyor.

"Şayet müdahale edilmezse burası esrar, uyuşturucu, fuhuş yuvası olacak"

Daha önce mahallede metruk yapılara yönelik yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Cami Kebir Mahalle Muhtarı Orhan Çakmak, metruklaşan sağlık merkezi ile ilgili endişelerini dile getirerek şu ifadelere yer verdi:

"Mahallemizdeki bu yapının durumundan şikayetçiyiz. Bina depremde hasar gördü. Ekipler, buranın acilen boşaltılması gerektiğini söylediler, burasıyla beraber çevredeki bazı evleri çıkarttılar. Yıkılacak diyerek gelip uğraştılar ve o günden sonra bir daha uğramadılar. Binayı yıkacağını söyleyen firma geldi, içerisinde olanları söktü, gitti ve o da gelmedi. Sonradan yıkımdan çekildiğini öğrendik. Madem yıkımdan çekildi, içerideki malzemeleri neden götürdü? Ne kapı ne pencere bırakmışlar. Şu an burası metruk yapı oldu ve madde bağımlılarının yuvası olma yolunda. Buraya acil bir müdahale gerekiyor. Şayet müdahale edilmezse burası esrar, uyuşturucu, fuhuş yuvası olacak."

Hem binanın risk durumu hem de madde bağımlılarının adresi olması ihtimali yönünden çevredeki evlerin çok ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Muhtar Çakmak, "Gitmediğimiz yer, çalmadığımız kapı kalmadı. Kaymakamlığın ve Sağlık Bakanlığının bir an önce müdahale etmesini bekliyoruz. Sorunu kaymakama ilettim, ilgileneceklerini belirtti. Buraya gelip binayı yıkmaya çalışan aracı firma, malzemeleri geri getirsin. Yıkacak olan firma götürsün." dedi.

"Yetkililerden talebimiz burayla ilgilensinler, esrar yuvasına dönmesin"

İskenderpaşa Mahalle sakinlerinden Ramis Çiçek ise, sorunun bir an önce çözülmesi bakımından yıkım sürecine yönelik yeniden ihale yapılmasını veya daha önceki yüklenici firmanın ikna edilerek bu sorunu çözüme kavuşturulması hususunda yetkililere çağrıda bulundu.

Çiçek, "Bu bina depremde hasar gördüğünden sağlık ocağı burayı boşaltıp yan tarafa taşındı. Burası yıkım için ihaleye verildi. Firma 'buraya kepçe girmiyor' diyerek yıkmadı, bırakıp gitti. Yıkmayabilir fakat binaya girip tüm malzemeyi götürmüş. Yıkmayacak adam malzemeyi götürmez. Yetkililerden talebimiz burayla ilgilensinler, esrar yuvasına dönmesin. Binanın kapı penceresi bırakılmamış, bekçiliğini kim yapacak? Ya yeniden ihale yapılsın ya da firmayı ikna etsinler, burayı düzeltsinler." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Hindistan'da dini festival sırasında izdiham: 6 ölü, 30 yaralı

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu

Pakistan'da maymun çiçeği vakalarında artış

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ