Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Tarih: 16.06.2025 16:57 Güncelleme: 16.06.2025 16:57
Ağrı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Ağrı’da fırıncılar, artan maliyetler karşısında zam taleplerinin karşılanmaması üzerine marketlere ekmek satışını durdurma kararı aldı.

Ağrı’da faaliyet gösteren fırın işletmecileri, son dönemde un, enerji ve personel giderlerindeki artış nedeniyle zam talebinde bulundu. Ancak taleplerinin kabul edilmemesi üzerine, market ve bakkallara ekmek satışını durdurma kararı aldı. 

Ağrı Fırıncılar Derneği yetkilileri, maliyetlerin altında satış yapamayacaklarını belirterek, “Fiyatların gözden geçirilmesi ve üreticinin mağdur edilmemesi gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Ağrı Fırıncılar Derneği Başkanı Halis Tatlı çevre illere göre ekmeği uygun fiyata sattıklarını belirtti.

Tatlı, "Fırıncılar olarak çok sıkıntı içerisindeyiz, sesimizi ilgili birimlere iletemiyoruz, duyuramıyoruz. Ekmek fiyatına geçen yıl Aralık ayında 1 TL'lik zam yaptık, 8 TL idi 9 TL oldu. Çevre illerde fiyatlar bizden yüksek. Muş ilinde yanılmıyorsam 12,5 TL ekmek fiyatı, Kars'ta 12 TL, Erzincan'da 12,5 TL'dir, Van 12 TL'dir. Maalesef, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanlığına dilekçe verdik ama talebimize karşılık alamıyoruz, birlik başkanı bizi kovuyor, gidin kilitleyin diyor." ifadelerini kullandı.

Maliyetlerin yükseldiğinden dert yanan Tatlı, masraflarla ilgili şunları söyledi:

"Bir ekmeğin bize maliyeti hemen hemen 12 TL'yi bulmuş, biz kar istemiyoruz kendimizi muhafaza etmeye çalışıyoruz. Bizim talebimiz ise 12 TL'dir. Çok zor durumdayız ve çok zarardayız. Geçen yıl ekmeğin fiyatına zam yaptığımızda un torbasının fiyatı 650 TL idi şuan 1050 TL. Bir koli maya 1050 TL, araç yakıtı yüksek 49 TL litresi, doğalgaz o günden bugüne yüzde yüz zam almış. Biz nasıl ayakta duracağız, sesimizi duyuramıyoruz. Bizde mecburen kendi fırınımızın tezgâhında satış yapıyoruz, marketlere vermiyoruz. Fakat dürümcü ve lokantalara veriyoruz onları mağdur etmiyoruz. Biz ekmeği markete götürene kadar bize maliyeti 7,5 TL'ye 7 TL'ye düşüyor."

Ağrı'da toplamda 26 fırın var ve yaklaşık 250 kişi bu sektörde çalışıyor. (İLKHA)

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Yükleniyor