• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,00
  • EURO

    45,61% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4288,99% 0,11
  • Ç. ALTIN

    6934,05% 0,00
Ahmet usta, 60 yıldır evinin avlusunda Ramazana özel tatlı yapıyor
GÜNDEM
Tarih: 5.03.2025 19:27
Güncelleme: 5.03.2025 19:27
Kaynak: ILKHA
Ahmet usta, 60 yıldır evinin avlusunda Ramazana özel tatlı yapıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaklaşık 60 yıldır evinin avlusunda Ramazan’a özel tatlı yapan Ahmet Kerimoğlu, dedesinden öğrendiği mesleği torunlarına öğretiyor.

Cizre’nin en eski tatlıcılarından olan Ahmet Kerimoğlu, çocuk yaştayken dedesinden öğrendiği tatlıcılık mesleğini, evinin avlusunda yaklaşık 60 yıldır aynı yerde severek sürdürüyor.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Ahmet Kerimoğlu, dedesinin yanında Ramazan aylarında yapılan tatlıcılık mesleğine, 1968 yılında çırak olarak başladı.

Dedesinden kalan mesleği devralan Kerimoğlu, tatlıcılığı çocuklarına ve torunlarına da öğreterek 60 yıldır evinin avlusunda Ramazan’a özel tatlı yapmayı sürdürüyor.

Kentin en eski tatlıcılarından olan Kerimoğlu, iftar sofralarının vazgeçilmezi haline gelen tatlıcılık mesleğini severek yaptığını söyledi.

Yaptıkları tatlıların rağbet gördüğünü ifade eden Kerimoğlu, “Tatlılarımız Ramazan ayında yöresel bir gelenek haline gelmiş durumda. Yıllardır aynı hijyen ve kaliteyle Cizre halkına tatlı yapıyoruz. 1968 yılından beridir aynı yerde ve aynı kalitede tatlılarımızı yapıyoruz. Hazır şerbet kullanmıyoruz, tatlının şerbetini kendimiz özel yapıyoruz. Bu nedenle tatlımız ve mesleğimiz Cizre’de meşhur oldu. Şu an mesleği çocuklarıma ve torunlarıma öğretiyorum. Onlarda bu geleneği ardımızdan yaşatacaklar.” dedi.

 

Amcasının yanında işi öğrendiğini söyleyen Yusuf Kerimoğlu, “ Amcamın dedesinden öğrendiği mesleği amcamdan alıyorum. Bu mesleği devam edeceğim ve çocuklarıma öğreteceğim. Her yıl Ramazan ayında evimizin avlusunda tatlı yapıyoruz. Nesilden nesile mesleğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Küçüklükten beri tatlı almaya geldiğini ifade eden Mahmut Usta, “Pete pete tatlıları olarak bilinen burası Cizre’nin en meşhur tatlısıdır. İftardan önce buraya gelip sıcak olarak çıkarılan tatılarımızı alıyoruz. Çocukluğumdan beri buraya gelip tatlı alıyoruz. Ramazan ayında sürekli geliyoruz. Burada temizliğe verilen önem ve meslekleri için tercih ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Mustafa Tetik ise, "Rahmetli babamla beraber buraya tatlı almaya gelirdim. Her Ramazan ayında buraya tatlı almaya gelirim. Cizre’nin en meşhur tatlılarıdır. Sizde görüyorsunuz kuyruk var. Cizre’ye gelen muhakkak buraya uğrayıp tatlısını alsın.” dedi. (İLKHA)

Yine yardım noktasında katliam: En az 50 şehit, yüzlerce yaralı

Siyonistler işgal topraklarından kaçıyor: Deniz yoluyla Rum Kesimi’ne akın

Siyonist işgalciler Nablus'ta cami bastı

İran Tel Aviv'i vurdu, siyonist rejim Tebriz'e saldırdı

Altın fiyatları dalgalı seyirde

Adana'da kontrolden çıkan araç bariyerlere çarptı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Kuzey Ege'den Doğu Anadolu'ya kuvvetli rüzgâr uyarısı

Gözler faiz kararına çevrildi: Ekonomistler sabit kalmasını bekliyor

Macron: İran'da rejimi zorla değiştirmek stratejik bir hata

G7’den ‘kendini savunma’ çıkışı: Siyonistlerin işgal ve saldırıları meşrulaştırılıyor

Axios: Netanyahu, Trump'ı İran'a saldırıya teşvik ediyor

Gazze'de katliam bitmiyor: 55 şehit

İngiltere, Tel Aviv ve Kudüs'teki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Trump'tan küstah tehdit: Tahran derhal tahliye edilmeli, anlaşmayı imzalamalıydılar

Siyonist rejimde 24 bina yerle bir oldu, binlerce kişi tahliye edildi

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yine yardım noktasında katliam: En az 50 şehit, yüzlerce yaralı

Siyonistler işgal topraklarından kaçıyor: Deniz yoluyla Rum Kesimi’ne akın

Siyonist işgalciler Nablus'ta cami bastı

İran Tel Aviv'i vurdu, siyonist rejim Tebriz'e saldırdı

Altın fiyatları dalgalı seyirde

Adana'da kontrolden çıkan araç bariyerlere çarptı

Dolar kuru bugün ne kadar?