• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Aile Danışmanı Uraz: Aile, insana güven ve mutluluk aşılayan büyük bir nimettir

02 Aralık 2024, Pazartesi 11:59
02 Aralık 2024, Pazartesi 11:59
Aile Danışmanı Uraz: Aile, insana güven ve mutluluk aşılayan büyük bir nimettir
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Aile kurumunun önemini vurgulayan Batman Peygamber Sevdalıları Derneği Aile Danışmanı Leyla Uraz; ailenin, insana güven ve mutluluk aşılayan Allah'ın insanlara verdiği büyük bir nimet olduğunu söyledi.

Aile içindeki huzur ve mutluluğun, İslam'ın temel öğretilerinden biri olduğunu belirten Uraz, ailelerin sadece bir arada yaşamakla kalmayıp, aynı zamanda bir duygu, ideal, umut ve fikir birliğiyle de şekillendiğini ifade etti.

Uraz, konuşmasında "Rum Suresi 30/21. ayeti kerimesinde 'Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O'nun varlığının ve kudretinin delillerindendir. Şüphesiz burada düşünen bir toplum için ibretler vardır.' Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) bir hadisinde buyurduğu gibi 'Sizin en hayırlınız ailesine en güzel şekilde davranandır. Ben aranızda en güzel davranan kişiyim.' Müminlerin üzerine düşen önemli vazifeler vardır. Bu vazifelerin birinci derecede önem taşıyanlarından birisi, ailelerimize karşı olan sorumluluklarımızdır. Bu sorumlulukların önemi Kur'an ve sünnette önemle vurgulanmıştır." dedi.

"Allah, insanlara iyilikte yardımlaşacakları ve kendilerine güvende hissedecekleri bir aile ortamı lütfetmiştir"

Ailenin bireylerine karşı olan sorumlulukların Kur'an ve sünnette özellikle vurgulandığını belirten Uraz, "Yüce Allah varlıkların en değerlisi olan insanı erkek ve kadın olarak farklı cinsiyetlerde dünya hayatına yollamıştır. Birbirlerine eş olmaları, huzurlu bir yuva kurmaları için aralarında kuvvetli bir muhabbet ve merhamet bağı var etmiştir. İyilikte yardımlaşacakları ve kendilerine güvende hissedecekleri bir aile ortamı lütfetmiştir. Bir aile kurmak her şeyden önce yaratılışımıza uygundur. Cenabı Hak 'Aranızda bekar olanları evlendirin' buyurmuştur. Nedeni ise eğer ki evlenmezsek gözlerimiz harama kaçar." diye konuştu.

Son yıllarda, bazı çevrelerin aile kurumuna karşı olumsuz söylemler geliştirdiğine ve aileyi saygınlığını yitiren bir yapı olarak tanıttığına dikkat çeken Uraz, medya, sosyal medya ve diziler gibi platformların bu algıyı pekiştirdiğini ifade etti.

"Evlilik dışı ilişkiyi özendiren ve aile kurumunu değersizleştiren yapılar var"

Uraz, şöyle devam etti:

"Ancak özellikle son dönemlerde belli cenahların söylemlerinde sıkça ailesiz bir yaşamı idealize ettiğine şahit oluyoruz. Bununla beraber sosyal medya, diziler gibi mecralarda da aile kurumunun saygınlığına zarar veren, evlilik dışı ilişkilere özendiren veya aile kurumunu farklı algılar üzerinden fert ve toplum nezdinde değersizleştiren yapımlarda halihazırda, aile kurumuna karşı bakış açılarını olumsuz yönde etkilemektedir. Oysa aile içinde yaşamak her yaştan insana güven ve mutluluk aşılayan bir nimettir."

"Eşler birbirlerine dost olmalı, iyilik ve takvada yarışmalıdır"

Aile kurumunun güçlendirilmesi ve korunması için toplum olarak daha dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Uraz, "Aile olmak sadece aynı çatı altında yaşamak değildir, aile aynı zamanda bir duygu ideal umut ve fikir birlikteliğidir. Eşlerin birbirlerine dost olması iyilik ve takvada yarışmasıdır. Aile kurmanın değerini unutmayalım ki ailemiz bize Rabbimizden emanettir. İnsan ahirette ilk önce anne, babasına, eşine ve çocuklarına karşı davranışlarından hesaba çekilecektir. Rabbim bizleri eşlerimiz ve evlatlarımızın huzur bulacağı evlilikler nasip etsin inşallah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Samsun'da 4 büyüklüğünde deprem

Umut Kervanı İstanbul'da ikinci sosyal marketini dualarla açtı

Samsun'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Avrupa’da yer altı gaz depoları tarihi dip seviyeyi gördü

Feribot seferlerine fırtına engeli

Gaziantep’te maddi hasarlı trafik kazası

Beş ülkeden Putin'e Navalni suçlaması

Libya'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Rutte: AB, Ukrayna’ya ihtiyaç dışı silah vermemeli

Norveç ve Almanya’dan savunma iş birliği anlaşması

Dışişleri Bakanı Fidan, Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi Başkanı Şaas ile görüştü

Kayseri'de yolcu otobüsü ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

Zelenskiy: Ukrayna'daki tüm enerji santralleri Rus saldırılarında hasar gördü

Malatya'da silahlı kavga: 1 gözaltı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile ABD’li mevkidaşı Rubio görüştü

ABD-İran müzakerelerinde ikinci tur Cenevre'de

Meteorolojiden denizlerde fırtına uyarısı

Siyonist işgalciler ateşkese rağmen saldırıyor: Gazze'de can kaybı artıyor

MİT Başkanı Kalın Münih Güvenlik Konferansı'na katıldı

Küba’da petrol rafinerisinde yangın 

Mersin'de 2 otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Meteorolojiden bazı bölgeler için çığ uyarısı

Bulgaristan'da park halindeki bir tır'a başka bir tır çarptı: 2 ölü

Zelenskiy, NATO Genel Sekreteri ile görüştü

Dr. Tekruri: Şehitliği istemek, cihadı imkânlarımız el verdiği kadar yerine getirmek ile mümkün olur

Bitlis’te iş yerleri heyelanın altında kaldı

HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı'ndan Kürtçe anadil yürüyüşü

Emine Erdoğan 22 okul kütüphanesinin açılışını yaptı

ABD ordusu Karayipler'de bir tekneye saldırdı: 3 ölü

Sağanak yağış Bitlis’te yolları göle çevirdi: Vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Samsun'da 4 büyüklüğünde deprem

Umut Kervanı İstanbul'da ikinci sosyal marketini dualarla açtı

Samsun'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Avrupa’da yer altı gaz depoları tarihi dip seviyeyi gördü

Feribot seferlerine fırtına engeli

Gaziantep’te maddi hasarlı trafik kazası

Beş ülkeden Putin'e Navalni suçlaması