-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,19% 0,03
-
EURO
51,15% 0,31
-
GRAM ALTIN
7114,68% 0,03
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00
Aile Danışmanı Uraz: Aile, insana güven ve mutluluk aşılayan büyük bir nimettir
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Aile kurumunun önemini vurgulayan Batman Peygamber Sevdalıları Derneği Aile Danışmanı Leyla Uraz; ailenin, insana güven ve mutluluk aşılayan Allah'ın insanlara verdiği büyük bir nimet olduğunu söyledi.
Aile içindeki huzur ve mutluluğun, İslam'ın temel öğretilerinden biri olduğunu belirten Uraz, ailelerin sadece bir arada yaşamakla kalmayıp, aynı zamanda bir duygu, ideal, umut ve fikir birliğiyle de şekillendiğini ifade etti.
Uraz, konuşmasında "Rum Suresi 30/21. ayeti kerimesinde 'Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O'nun varlığının ve kudretinin delillerindendir. Şüphesiz burada düşünen bir toplum için ibretler vardır.' Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) bir hadisinde buyurduğu gibi 'Sizin en hayırlınız ailesine en güzel şekilde davranandır. Ben aranızda en güzel davranan kişiyim.' Müminlerin üzerine düşen önemli vazifeler vardır. Bu vazifelerin birinci derecede önem taşıyanlarından birisi, ailelerimize karşı olan sorumluluklarımızdır. Bu sorumlulukların önemi Kur'an ve sünnette önemle vurgulanmıştır." dedi.
"Allah, insanlara iyilikte yardımlaşacakları ve kendilerine güvende hissedecekleri bir aile ortamı lütfetmiştir"
Ailenin bireylerine karşı olan sorumlulukların Kur'an ve sünnette özellikle vurgulandığını belirten Uraz, "Yüce Allah varlıkların en değerlisi olan insanı erkek ve kadın olarak farklı cinsiyetlerde dünya hayatına yollamıştır. Birbirlerine eş olmaları, huzurlu bir yuva kurmaları için aralarında kuvvetli bir muhabbet ve merhamet bağı var etmiştir. İyilikte yardımlaşacakları ve kendilerine güvende hissedecekleri bir aile ortamı lütfetmiştir. Bir aile kurmak her şeyden önce yaratılışımıza uygundur. Cenabı Hak 'Aranızda bekar olanları evlendirin' buyurmuştur. Nedeni ise eğer ki evlenmezsek gözlerimiz harama kaçar." diye konuştu.
Son yıllarda, bazı çevrelerin aile kurumuna karşı olumsuz söylemler geliştirdiğine ve aileyi saygınlığını yitiren bir yapı olarak tanıttığına dikkat çeken Uraz, medya, sosyal medya ve diziler gibi platformların bu algıyı pekiştirdiğini ifade etti.
"Evlilik dışı ilişkiyi özendiren ve aile kurumunu değersizleştiren yapılar var"
Uraz, şöyle devam etti:
"Ancak özellikle son dönemlerde belli cenahların söylemlerinde sıkça ailesiz bir yaşamı idealize ettiğine şahit oluyoruz. Bununla beraber sosyal medya, diziler gibi mecralarda da aile kurumunun saygınlığına zarar veren, evlilik dışı ilişkilere özendiren veya aile kurumunu farklı algılar üzerinden fert ve toplum nezdinde değersizleştiren yapımlarda halihazırda, aile kurumuna karşı bakış açılarını olumsuz yönde etkilemektedir. Oysa aile içinde yaşamak her yaştan insana güven ve mutluluk aşılayan bir nimettir."
"Eşler birbirlerine dost olmalı, iyilik ve takvada yarışmalıdır"
Aile kurumunun güçlendirilmesi ve korunması için toplum olarak daha dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Uraz, "Aile olmak sadece aynı çatı altında yaşamak değildir, aile aynı zamanda bir duygu ideal umut ve fikir birlikteliğidir. Eşlerin birbirlerine dost olması iyilik ve takvada yarışmasıdır. Aile kurmanın değerini unutmayalım ki ailemiz bize Rabbimizden emanettir. İnsan ahirette ilk önce anne, babasına, eşine ve çocuklarına karşı davranışlarından hesaba çekilecektir. Rabbim bizleri eşlerimiz ve evlatlarımızın huzur bulacağı evlilikler nasip etsin inşallah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi
Artvin'de bayram öncesi gıda ve fiyat denetimleri sıkılaştırıldı
Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı
Bozcaada hattında bazı araçların geçişine kısıtlama
AB: Rusya ile diyalog kurmaya hazırlanmalıyız
Hatay'da 1.1 kilogram esrar ele geçirildi: 1 tutuklama
AB’nin Kosova’ya uyguladığı cezai tedbirler kaldırıldı
Yapıcıoğlu: Siyonistlerin "Vadedilmiş topraklar" hedefinde Türkiye de var
Mardin’de trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
Nijerya'da bombalı saldırı: 23 ölü, 100’den fazla yaralı
Kuşadası Belediye Başkanı Günel görevden uzaklaştırıldı
Polonya'dan Trump'a: İran savaşı bizi ilgilendirmiyor
Ortadoğu petrolünün gün içinde ki varil fiyatı 153 doları aştı
siyonist rejimden Lübnan'a saldırılar
İran: Besic Güçleri Komutanı Süleymani şehit oldu
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı
Siyonist rejim Mescid-i Aksa’yı 18 gündür kapalı tutuyor
İran’dan, okul saldırısı nedeniyle ABD ve siyonist rejimden tazminat talebi
Güney Marmara'da feribot seferlerine fırtına engeli
Uşak'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı
Rusya iki yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu
Yetimler Vakfı bayram öncesi Cizre'de yüzlerce yetim çocuğun yüzünü güldürdü
İran, bu savaşta yeni bir balistik füze daha kullandı
Kazakistan'da anayasa referandumundan "evet" kararı çıktı
Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü
Kenya'da kontrollü yıkımı planlanan bir bina çöktü: 4 ölü, 4 yaralı
Habizbinililer Derneği yeni dönem proje taslağını kamuoyuyla paylaştı
Meteorolojiden fırtına uyarısı
Tarsus Umut Kervanı muhtaçların yüzünü güldürdü
Şeker, ağız florasını bozarak çürüğü hızlandırıyor!
Yükleniyor






