-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Aile Danışmanı Uraz: Aile, insana güven ve mutluluk aşılayan büyük bir nimettir
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Aile kurumunun önemini vurgulayan Batman Peygamber Sevdalıları Derneği Aile Danışmanı Leyla Uraz; ailenin, insana güven ve mutluluk aşılayan Allah'ın insanlara verdiği büyük bir nimet olduğunu söyledi.
Aile içindeki huzur ve mutluluğun, İslam'ın temel öğretilerinden biri olduğunu belirten Uraz, ailelerin sadece bir arada yaşamakla kalmayıp, aynı zamanda bir duygu, ideal, umut ve fikir birliğiyle de şekillendiğini ifade etti.
Uraz, konuşmasında "Rum Suresi 30/21. ayeti kerimesinde 'Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O'nun varlığının ve kudretinin delillerindendir. Şüphesiz burada düşünen bir toplum için ibretler vardır.' Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) bir hadisinde buyurduğu gibi 'Sizin en hayırlınız ailesine en güzel şekilde davranandır. Ben aranızda en güzel davranan kişiyim.' Müminlerin üzerine düşen önemli vazifeler vardır. Bu vazifelerin birinci derecede önem taşıyanlarından birisi, ailelerimize karşı olan sorumluluklarımızdır. Bu sorumlulukların önemi Kur'an ve sünnette önemle vurgulanmıştır." dedi.
"Allah, insanlara iyilikte yardımlaşacakları ve kendilerine güvende hissedecekleri bir aile ortamı lütfetmiştir"
Ailenin bireylerine karşı olan sorumlulukların Kur'an ve sünnette özellikle vurgulandığını belirten Uraz, "Yüce Allah varlıkların en değerlisi olan insanı erkek ve kadın olarak farklı cinsiyetlerde dünya hayatına yollamıştır. Birbirlerine eş olmaları, huzurlu bir yuva kurmaları için aralarında kuvvetli bir muhabbet ve merhamet bağı var etmiştir. İyilikte yardımlaşacakları ve kendilerine güvende hissedecekleri bir aile ortamı lütfetmiştir. Bir aile kurmak her şeyden önce yaratılışımıza uygundur. Cenabı Hak 'Aranızda bekar olanları evlendirin' buyurmuştur. Nedeni ise eğer ki evlenmezsek gözlerimiz harama kaçar." diye konuştu.
Son yıllarda, bazı çevrelerin aile kurumuna karşı olumsuz söylemler geliştirdiğine ve aileyi saygınlığını yitiren bir yapı olarak tanıttığına dikkat çeken Uraz, medya, sosyal medya ve diziler gibi platformların bu algıyı pekiştirdiğini ifade etti.
"Evlilik dışı ilişkiyi özendiren ve aile kurumunu değersizleştiren yapılar var"
Uraz, şöyle devam etti:
"Ancak özellikle son dönemlerde belli cenahların söylemlerinde sıkça ailesiz bir yaşamı idealize ettiğine şahit oluyoruz. Bununla beraber sosyal medya, diziler gibi mecralarda da aile kurumunun saygınlığına zarar veren, evlilik dışı ilişkilere özendiren veya aile kurumunu farklı algılar üzerinden fert ve toplum nezdinde değersizleştiren yapımlarda halihazırda, aile kurumuna karşı bakış açılarını olumsuz yönde etkilemektedir. Oysa aile içinde yaşamak her yaştan insana güven ve mutluluk aşılayan bir nimettir."
"Eşler birbirlerine dost olmalı, iyilik ve takvada yarışmalıdır"
Aile kurumunun güçlendirilmesi ve korunması için toplum olarak daha dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Uraz, "Aile olmak sadece aynı çatı altında yaşamak değildir, aile aynı zamanda bir duygu ideal umut ve fikir birlikteliğidir. Eşlerin birbirlerine dost olması iyilik ve takvada yarışmasıdır. Aile kurmanın değerini unutmayalım ki ailemiz bize Rabbimizden emanettir. İnsan ahirette ilk önce anne, babasına, eşine ve çocuklarına karşı davranışlarından hesaba çekilecektir. Rabbim bizleri eşlerimiz ve evlatlarımızın huzur bulacağı evlilikler nasip etsin inşallah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı
Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi
Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı
Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu
Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı
Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı
Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz
Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!
Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü
Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır
Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı
Aniden yola fırlayan çocuk ölümden döndü
Eğil ve Kocaköy'e doğalgaz müjdesi: Kamulaştırma süreci başladı
Van-Hakkari karayoluna çığ düştü: Çok sayıda araç mahsur kaldı
Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 14 gözaltı
Beyşehir Gölü’nde su seviyesinin yükseltilmesi için yeni proje
Kuyumcu Yüzgeç: Altın uzun vadede yeniden yükselişe geçecek
Konya’da kapalı yol ulaşıma açılıyor
Batman'da kaza: 2 yaralı
Gaziantep'te 30 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Gaziantep'te güvenlik operasyonu: 25 şüpheli yakalandı
Endonezya, 16 yaş altı çocuklar için sosyal medya yasağını yürürlüğe koydu
Deprem bölgesindeki esnafa "iş sürekliliği" desteği
İran, Dubai'de 500'den fazla Amerikalı askerin saklandığı yerleri hedef aldı: "Ağır kayıplar var"
Bingöl’de HES tepkisi: Çocuklarımızın yarınlarını karartmayın
Bursa’nın kadim zanaatları meslek liselerinde yeniden hayat buluyor
APP plaka ile standart plaka nasıl ayırt edilebilir?
Siirt’te yaşanan olumsuz hava şartlarına karşı ekipler sahada
Yükleniyor







