• BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5953,52% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Eylül ayı için toplam 5.6 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladık”

07 Eylül 2024, Cumartesi 17:34
07 Eylül 2024, Cumartesi 17:34
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Eylül ayı için toplam 5.6 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladık”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Eylül ayı için toplam 5.6 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladık”

Siirt’te Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Türkiye Buluşmaları” programında kapsamında vatandaşlar ile buluştu. Bakan Göktaş, “Eylül ayı için toplam 5.6 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladık” dedi.
Siirt’te esnaf ziyaretinin ardından basın açıklaması yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tüm amaçlarının 85 milyonun refah içinde yaşamasına katkı sağlamak olduğunu, bakanlık olarak, ‘Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye’ hedefiyle toplumun tüm kesimlerini kucakladıklarını söyledi.
Öncelikle kültürün ve değerlerin gelecek nesillere aktarıcısı olan aileyi merkeze alan bir anlayışla politikaları belirliyor ve birer birer hayata geçirdiklerini ifade eden Bakan Göktaş, “Kadınların hak ettikleri tüm imkanlardan eşit biçimde faydalanabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize güvenli bir gelecek bırakmak için, kendine güvenen nesillerin yetişmesi için büyük çaba sarf ediyoruz. Engellilerin aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasına önem veriyoruz. Bu hizmetimizden de toplam 3 bin 754 vatandaşımız faydalanıyor. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanında olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda eylül ayı için toplam 5.6 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladık” dedi.
Bakanlık olarak engelli, yaşlı, kadın, çocuk, şehit ve gazilere hak temelli bir anlayışla sosyal hizmet sunmaya devam ettiklerini dile getiren Bakan Göktaş, “Aile ve Gençlik Fonu projemizin yeni dönem uygulamasını başlattık. Yeni dönemde doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak’ta da başvurularımızı almaya başladık. Aile ve Gençlik Fonu’na bugüne kadar 12 bin 132 genç çiftimiz başvurdu ve şartları yerine getiren 4 bine yakın çiftimiz krediden faydalandı. Diğer yandan bu fondan daha fazla genç çiftimizin yararlanabilmesi için şartları da kolaylaştırdık. Daha önce desteğe başvuru şartlarının arasında çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması şartı bulunuyordu. Şimdi de gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2.3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Böylece daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasının önünü açıyoruz. Aile ve Gençlik Fonu kapsamının genişletilmesine yönelik yakın zamanda yeni bir adım daha atacağız. Bu konudaki çalışmaların tamamlanmasının ardından kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.
Göktaş, bakanlık olarak kentte yaptıkları hizmetlere ilişkin bilgi de verdi. Programa Siirt, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Şırnak, Bingöl Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

20 yaş sonrasında miyopi yönetiminde Ortho-K tedavisi

Brown Üniversitesi saldırısının şüphelisi ölü bulundu

Yapay zekâ yeni bir tehdit çağının fitilini ateşliyor

Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

1 Ocak’ta toplu ulaşım ücretsiz olacak

Şırnak'ta pizza yedikten sonra ölüm iddiası: İş yerinin gıda maddeleri temiz çıktı

ABD, Green Card programını askıya aldı

Gaziantep’te izinsiz kazı yapan 4 kişi suçüstü yakalandı

Siyonist Yahudiler Kudüs'ü adım adım kuşatıyor: 3 bin 380 konutluk yeni yerleşim hamlesi

Adıyaman'da kasten adam öldürme suçundan aranan şahıs yakalandı

Diyarbakır'da farklı suçlardan aranan 6 firari yakalandı

Bakan Göktaş, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bilim Kurulu Toplantısı"nda konuştu

Gazze sessizce boşaltılıyor: "Yumuşak Tehcir"in perde arkası

“Kanatlar Kayboldu” diyen yolcu havada kabin kapısını açmaya çalıştı

Brent petrol 59,40 dolardan işlem görüyor

ABD'den uluslararası adalete açık tehdit: Washington, Lahey'i hedef aldı

Meslek lisesi öğrencileri, elektrik panosuyla kodlama robotu üretiyor

İşgal propagandası Kudüs'te sahnelendi: Büyükelçiler Burak Meydanı'na götürüldü

Vali Şahin, Ankara’nın kalkınma ve afet hazırlığı çalışmalarını ele aldı

Altın fiyatları hafif satıcılı seyirde

5 ilde mali müşavirlere yönelik sahte fatura operasyonu: 43 gözaltı

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

32 ilde DAİŞ operasyonu: 170 gözaltı

Ülke genelinde yağış beklenmiyor

Gazze'de patlamamış mühimmat can almaya devam ediyor

Sudan'da katliam sürüyor: Delenc'te siviller öldürüldü, mültecilere yönelik ihlaller belgelendi

Aksa Tufanı bahanesiyle idama giden yol: Filistinli esirler için özel mahkeme hazırlığı

Trump'tan Kiev'e çağrı: Planı değerlendirin, zaman daralıyor

Batı Şeria'da tarıma ağır darbe: Yahudi çeteler 3 binden fazla ağaca zarar verdi

Gazze için ABD, Katar, Mısır ve Türkiye cuma günü masada

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


20 yaş sonrasında miyopi yönetiminde Ortho-K tedavisi

Brown Üniversitesi saldırısının şüphelisi ölü bulundu

Yapay zekâ yeni bir tehdit çağının fitilini ateşliyor

Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

1 Ocak’ta toplu ulaşım ücretsiz olacak

Şırnak'ta pizza yedikten sonra ölüm iddiası: İş yerinin gıda maddeleri temiz çıktı

ABD, Green Card programını askıya aldı