• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bilden: 'Birileri gibi molotofa, mermiye, silaha talip olmadık'

09 Mart 2024, Cumartesi 12:20
09 Mart 2024, Cumartesi 12:20
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bilden:
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bilden: 'Birileri gibi molotofa, mermiye, silaha talip olmadık'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, Lice ilçesinde yaptığı konuşmada, birileri gibi molotof, top, ateş, mermi ve silaha talip olmadıklarını belirterek, projeleriyle halkın karşısına çıktığını ve Diyarbakır’ın 2 milyonunun hizmetkarı olmaya aday olduğunu söyledi.
AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden seçim çalışmaları çerçevesinde Kocaköy, Lice, Kulp, Silvan, Hazro, Eğil, Dicle ve Hani ilçelerine giderek vatandaşlarla bir araya geldi. İlçelerdeki belediye başkan adaylarının seçim bürolarının açılışlarını da gerçekleştiren Bilden’e milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu, Suna Kepoğlu Ataman ve Mehmet Sait Yaz ile AK Parti MKYK Üyesi Ali Karakaş ile AK Parti il teşkilatı üyeleri eşlik etti.

'Diyarbakır’ın 2 milyonunun hizmetkarı olmaya adayız'
Lice ilçesinde vatandaşlara seslenen AK Parti Büyükşehir adayı Bilden, projeleriyle halkın karşısına çıktıklarına vurgu yaparak DEM Parti’yi eleştirdi. Dem Parti’ye yönelik Kürtlerin hassas duygularını sömürerek kendi saltanatlarını sürdürdüklerini ifade eden Bilden, şöyle konuştu:
“Biz projelerimizle geldik, biz hizmetimizle geldik, 22 yıldır AK Parti bu ülkenin her köşesine hizmet getirdi, getirmeye de devam ediyoruz. Bunların yapmış olduğu tek bir iş yok, çaktıkları tek bir çivi yok, sadece sömürü, bizim Kürt kardeşlerimizin en hassas duygularını sömürerek kendi saltanatlarını sürdürüyorlar. Onu da geçtik bu sefer aileye saldırıyorlar, aile bizim inancımızın bir numaralı işidir, aile olmadan bir Müslüman bir Kürt yaşayabilir mi? Siz şundan emin olunuz ki seçildiğimiz zaman rozetlerimizi çıkartacağız, nasıl ki 22 yıldır hiç parti rozetine bakmadan herkesin yolunu, işini, aşını çözdüysek bu kardeşleriniz olarak Diyarbakır’ın 2 milyonunun hizmetkarı olmaya adayız”.
Birileri gibi molotof, top, ateş, mermi ve silaha talip olmadıklarını aktaran Bilden, kendisi ile rakiplerinin kıyas yapılmasını isteyerek şunları söyledi:
“Biz çöpü toplamak istiyoruz, asfalt yapmak istiyoruz, park yapmak istiyoruz, kardeşlerimize iş imkanı oluşturmak istiyoruz, ablalarımızın rahat bir ortamda huzurlu bir ortamda yaşamalarını istiyoruz, yaşlılarımızın rahat bir şekilde kalan ömürlerini huzurlu bir şekilde Lice’de geçirmelerini istiyoruz, buna talibiz. Biz birileri gibi molotof, top, ateş, mermi, silaha talip değiliz, artık sizin bunlara dur demeniz lazım. 40 yıldır bunların bu memlekete yaptıkları hiçbir hizmet yoktur. Bir kıyas yapın ne olursunuz kıymetli Liceliler, buradakiler benim gönüldaşlarım, lütfen DEM Partiye gönül vermiş kardeşlerim siz de bizim kardeşlerimizsiniz, biz düşman değiliz, sizin adaylarınızla rakibiz, sizinle kardeşiz, lütfen bizi anlayınız. Biz size gelecek vadediyoruz, ben istiyorum ki Lice’mizden uçak mühendisleri çıksın, mimarlar çıksın, doktorlar çıksın, ben bir kardeşinizim Türkiye’nin çok önemli yerlerinde görev yaptın AFAD Başkanlığı yaptım, başka kurumlarda önemli görevlerde bulundum, Lice’den de kardeşlerimiz çıksın ve biz üç yıl, beş yıl, on yıl sonra bu kardeşlerimize bu makamları, bu koltukları teslim etmek istiyoruz. Biz bu ülkeye faydalı evlatlar yetiştirmek istiyoruz projelerimizin gerçek amacı budur, projelerimizin ikinci amacı da size iş imkanı sağlamaktır”.

Bakan Uraloğlu: İstanbul ve Antalya havalimanları rekor kırdı

Bakan Yerlikaya: 2,8 milyondan fazla araç denetlendi

Diyarbakır'da sıcaklıklar döner ustalarının işini zorlaştırıyor

Batman'da hobi bahçeleri mağdurları süreci basınla paylaştı

LGS yerleştirme sonuçları yarın erişime açılacak

Gazze’de açlık felaketi büyüyor: 6 kişi daha şehit oldu

Kanada'dan işgal rejimine silah ihracatı açıklaması

Malatya'da "Parkistan Park Buluşmaları" gerçekleştiriliyor

Şırnak’ta bazı bölgeler geçici "özel güvenlik bölgesi” olarak ilan edildi

Gazze'de yardım bekleyen sivillere yönelik bir katliam daha

Rusya'da 600 yıl aradan sonra ilk Krasheninnikov Yanardağı patlaması

Çevreyi kirletenlere 6 ayda 2,6 milyar lira ceza

Güneydoğu’dan temmuzda 1,1 milyar dolarlık ihracat: Yüzde 2,1 büyüme

36 ilde 102 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Gram altın 4 bin 400 TL’yi aştı

Gaziantep'te 158 aranan şahıs yakalandı

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Rusya'da 6,7 büyüklüğünde deprem

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Ankara’da sağanak yaşamı felç etti

İtalya'dan Gazze'ye havadan yardım kararı

Siyonist esir ailelerinden Netanyahu'ya tepki

DMM: “Usulsüz atama” iddiaları asılsız

İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Uraloğlu: İstanbul ve Antalya havalimanları rekor kırdı

Bakan Yerlikaya: 2,8 milyondan fazla araç denetlendi

Diyarbakır'da sıcaklıklar döner ustalarının işini zorlaştırıyor

Batman'da hobi bahçeleri mağdurları süreci basınla paylaştı

LGS yerleştirme sonuçları yarın erişime açılacak

Gazze’de açlık felaketi büyüyor: 6 kişi daha şehit oldu

Kanada'dan işgal rejimine silah ihracatı açıklaması