• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın: “Bütün Diyarbakırlı hemşehrilerimizi 16 Kasım’da milli takımımıza destek olmaya davet ediyoruz”

08 Kasım 2022, Salı 04:25
08 Kasım 2022, Salı 04:25
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın: “Bütün Diyarbakırlı hemşehrilerimizi 16 Kasım’da milli takımımıza destek olmaya davet ediyoruz”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın: “Bütün Diyarbakırlı hemşehrilerimizi 16 Kasım’da milli takımımıza destek olmaya davet ediyoruz”

Diyarbakır’da oynanacak olan Türkiye-İskoçya maçı öncesi açıklama yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, “Diyarbakırlı hemşerilerimizi, hangi partiden, düşünceden, meşrepten olursa olsun, ortak paydamız olan milli takımımıza destek olmaya ve 16 Kasım’da tribünlerde yer alarak bu müsabakayı izlemeye davet ediyoruz” çağrısında bulundu.
AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı kasım ayı değerlendirme toplantısı düzenledi. Yeni Diyarbakır Stadyumunda düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Aydın, 16 Kasım’da Diyarbakır’da düzenlenecek milli maç vesilesiyle basın buluşmasının Diyarbakır Stadyumunda yapılmasını istedi.
Diyarbakır’ın böyle güzel organizasyona ev sahipliği yapmasının heyecanını yaşadıklarını dile getiren Aydın, “Yaklaşık bir yıllık süre boyunca Diyarbakır AK Parti İl Başkanlığı olarak böyle bir milli futbol müsabakasının Diyarbakır’da gerçekleşmesi için çeşitli girişimlerde bulunarak önemli bir çaba sarf ettik. Ve nihayetinde bu milli maç Diyarbakır’a verilerek kentimiz ilk defa böyle bir organizasyona ev sahipliği yapacak duruma gelmiş oldu” dedi.
Diyarbakır’daki huzur ortamının artarak devam etmesi için bu tür organizasyonların olması gerektiğini söyleyen Aydın, “Bizler bu maçı çok önemsiyoruz. Diyarbakır’daki huzur ortamının artarak devam etmesinin bu tür organizasyonla olacağına inanıyoruz. Böyle organizasyonların artmasının Diyarbakır’daki huzurun ve Diyarbakır’ın kendisi üzerinden bölgedeki huzurun artarak sürmesinin önünü açacağına inanıyoruz. Cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa Diyarbakır böyle bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Oynanacak olan milli futbol müsabakası ile birlikte Diyarbakır’daki güzellikler ve huzur ortamı, Avrupa’dan Ortadoğu’ya kadar çok geniş bir coğrafyada, Diyarbakır’ın tanıtımına katkı sunmuş olacak” dedi.
Diyarbakır halkını milli takıma destek çıkmaları için 16 Kasım’da tribünlerde yer alarak müsabakayı izlemeye davet eden Aydın, “Bu anlamda biz, bütün Diyarbakırlı hemşerilerimizi, hangi partiden, düşünceden, meşrepten olursa olsun, ortak paydamız olan milli takımımıza destek olmaya ve 16 Kasım’da tribünlerde yer alarak bu müsabakayı izlemeye davet ediyoruz. Diyarbakır, özellikle son dönemdeki festival ile aslında kültürel anlamda ne kadar ihtiyaç sahibi bir şehir olduğunu göstermiş oldu. İnsanlarımız festivale bir takım odakların boykot çağrılarına rağmen çok büyük bir oranda katılım göstererek sahiplendiler” diye konuştu.
Son olarak Diyarbakır Stadyumunda yaklaşık bin 500 kişilik misafir tribününün oluşturulduğunu ifade eden Aydın, “Aldığımız bilgilere göre bin 100 İskoçyalı misafirimiz Diyarbakır’da otel rezervasyonlarını gerçekleştirmiş durumda. İskoçya’dan gelmiş olan misafirlerimizi şehrimizde hep beraber ağırlamış olacağız. Bu anlamda da Diyarbakır’a yakışır enstantanelerin ortaya çıkacağına inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.
[gallery ids=',57882,57883,57884,57885']

Gaziantep'te 30 yıl kesinleşmiş cezası bulunan şahıs yakalandı

Siyonist rejim, El Cezire'nin Ramallah'taki ofisini bastı ve kapatma süresini uzattı

Trump'tan "Gazze'ye yemek" çağrısı: Uluslararası tepkileri yumuşatmaya yönelik vitrin

Altın fiyatları bugün ne kadar?

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Meteoroloji'den birçok il için sağanak uyarısı

Temmuz enflasyonu bugün açıklanıyor

Yemen ordusu, siyonist hedeflere 3 İHA operasyonu düzenledi

HAMAS: Netanyahu esirleri aç bırakarak öldürmeye çalışıyor

Siyonist zindanlarda şehit olanların sayısı 76'ya yükseldi

Eski işgal istihbarat şefi: israil derin siyasi ve stratejik bir felakete yaklaşıyor

Katil rejim, Gazze'de yardım bekleyenleri hedef aldı: Yüzlerce şehit ve yaralı, 54 kayıp

İki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Batan göçmen teknesinde ölü sayısı 54'e yükseldi

"Küresel Direniş Günü"nde Peygamber Sevdalılarından çağrı: Zalime dur demenin vakti gelmedi mi

Ebu Ubeyde'den esir askerlerle ilgili açıklama: Açlığın nedeni biz değil israil ablukası

Hatay'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Ukrayna Soçi'de petrol deposunu vurdu!

Siyonist ordudan itiraf: Askerler arasında Gazze intihar vakaları artıyor

Soykırımın baş destekçisi ABD İstanbul'da protesto edildi

Küçük uçak Avustralya ile Tazmanya arasında kayboldu

Rusya ve Çin donanmalarından Japon Denizi'nde ortak tatbikat

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç Mersin’de esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Siirtli çocuklardan vicdanlara çağrı: Gazze'de artık çocuklar ölmesin

Malatya'dan Gazze'deki soykırıma tepki: Kadın, yaşlı ve çocuklar açlıktan ölürken dünya sessiz

Siyonist işgalcilerin saldırılarında 119 sivil daha katledildi

Siirt’te “Gazze Ölüyor, ayağa kalk!” çağrısıyla yaşanan soykırıma tepki gösterildi

Şırnak’ta örtü yangını havadan ve karadan müdahale ile söndürüldü

Yemen açıklarında tekne alabora oldu: 20 ölü

Mescid-i Aksa’ya yapılan baskınlara Dışişleri Bakanlığından kınama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te 30 yıl kesinleşmiş cezası bulunan şahıs yakalandı

Siyonist rejim, El Cezire'nin Ramallah'taki ofisini bastı ve kapatma süresini uzattı

Trump'tan "Gazze'ye yemek" çağrısı: Uluslararası tepkileri yumuşatmaya yönelik vitrin

Altın fiyatları bugün ne kadar?

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Meteoroloji'den birçok il için sağanak uyarısı

Temmuz enflasyonu bugün açıklanıyor