• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,13% -0,04
  • GRAM ALTIN

    5962,35% 1,03
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00

Akciğeri embolisi geçiren hasta akılcı tedaviyle kurtarıldı

21 Temmuz 2023, Cuma 11:40
21 Temmuz 2023, Cuma 11:40
Akciğeri embolisi geçiren hasta akılcı tedaviyle kurtarıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Akciğeri embolisi geçiren hasta akılcı tedaviyle kurtarıldı

Nefes darlığı, bacak şişliği ve halsizlik şikâyetiyle Liv Hospital Gaziantep’e getirilen Zöhre Atilla’nın akciğer embolisi geçirdiği ortaya çıktı. Hasta acil olarak uygulanan ameliyatsız yöntemlerle sağlığına kavuştu.
Liv Hospital Gaziantep Kalp ve Damar Cerrahisi (Vasküler Cerrahi) Uzmanı Op. Dr. Altay Nihat Acar, bacak toplardamar tıkanıklığına bağlı gelişen akciğer damarında pıhtı atması sonucu hayati tehlikesi olan Zöhre Atilla’yı kasıktan anjiyografik olarak uyguladığı tedaviyle sağlığına kavuşturdu.
“Hayati tehlikesi vardı”
Atilla’nın tomografi görüntülemesinde sol akciğerin ana damarında pıhtı (pulmoner emboli) tanısı konuldu. Bacak toplardamar tıkanıklığına bağlı gelişen akciğer damarında pıhtı atması sonucu hayati tehlikesi olan Zöhre Atilla, Liv Hospital Gaziantep Damar Cerrahisi (Vasküler Cerrahi) Uzmanı Op. Dr. Altay Nihat Acar tarafından uygulanan akılcı tedaviyle sağlığına kavuşan hasta, yeniden hayata tutundu.

“Akciğer pıhtısı tespit edildi”
Yaptıkları incelemelerde hastanın akciğerinde pıhtı olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Op Dr. Acar, “Hasta bize geldiğinde Nefes darlığı şikâyeti ve bacaklarında ciddi şişlikler vardı. Yaptığımız tahlil ve tetkiklerin ardından akciğerine pıhtı attığını tespit ederek hastamızı işleme aldık. Kasıktan anjiyografik olarak uyguladığımız, pıhtı eritici ilaç ve ultrasonik ses dalgasıyla pıhtı parçalanmasını bir arada gerçekleştiren özel bir cihaz sayesinde hastamızın akciğerindeki pıhtı eritildi. Erken teşhis ve müdahale sayesinde hastamız sağlığına kavuştu’’ dedi.

‘’Akciğer pıhtısı en az kalp krizi kadar ölümcül bir hastalıktır’’
Akciğer pıhtısının en az kalp krizi kadar ölümcül bir hastalık olduğunu vurgulayan Op. Dr. Acar, “Erken teşhis ve tedavi uygulandığında kalıcı nefes problemleri ve pıhtıya bağlı kalp yetmezliklerinin gelişmesinin önüne geçilebilir. Bacak pıhtısının nedenlerinin en önemlileri arasında tedavi edilmemiş ve aksatılmış varis hastalığı bulunmaktadır. ’Varis tedavisi çok kolay ve sonuçları gayet yüz güldürücü olan bir hastalıktır. Damar cerrahisi alanında son teknoloji cihazlar ve yöntemler kullanıldığında hastaların şifaya ulaşmasında daha yüksek başarıyla vesile olabilmekteyiz. Akciğer pıhtısında kasıktan anjiyografik olarak uyguladığımız, pıhtı eritici ilaç ve ultrasonik ses dalgasıyla pıhtı parçalanmasını bir arada gerçekleştiren özel bir cihaz sayesinde artık bu hastalığın yıkıcı sonuçlarının önüne geçilebiliyor” şeklinde konuştu.
Kontrole yürüyerek gelen Zöhre Atilla, “Allah hocamızdan razı olsun, şükür daha iyiyim. Altay hocam ve ekibine ne kadar teşekkür etsem azdır’’ diye konuştu.

Havada kaos: ABD ordusu bir yolcu uçağını çarpışmanın eşiğine getirdi

Battalgazi Belediyesi'nden kapsamlı temizlik çalışması

Siirt’te nadir görülen kafa tabanı ameliyatı ilk kez başarıyla yapıldı

Hatay’da 4,2 büyüklüğünde deprem

Avustralya hükümeti, toplu silahlı saldırının ardından silah yasalarını güçlendirme konusunda anlaştı

Diyarbakır’da aranan şahıslara yönelik operasyon: 89 kişi yakalandı

11. Yargı Paketi'nin yılbaşından önce yasalaşması bekleniyor

Rusya'dan NATO'ya tepki

Zelenskiy’den NATO açıklaması: Güvenlik garantileri karşılığında vazgeçilebilir

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Sokak köpekleri sorunu artık cesur adımlarla çözülmeli

Bursa'da deprem ve yangın senaryosuyla tatbikat gerçekleştirildi

BESO Başkanı Çiftçi: Madde bağımlılığıyla mücadelede yeni bir dönem başlıyor

Bangladeş, Hasina'nın açıklamaları nedeniyle Hindistan'ın Dakka Büyükelçisini çağırdı

Turşuya kış talebi: 30'u aşkın çeşidiyle tezgâhlarda

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Elazığ'da köy halkını ziyaret etti

MI6’nın Başkanı Metreweli: Teknoloji güvenliğin merkezinde olmalı

Çocuklarda otizmin 6 işaretine dikkat!

İşgalciler, Batı Şeria'da bir yerleşimciyi yanlışlıkla vurdu

MASKİ, Arguvan’da 114,6 Milyon TL’lik altyapı yatırımını tamamladı

Evde Bakım Yardımı ödemeleri hesaplara aktarıldı

Şırnak güne yoğun sisle uyandı

Siyonist rejim destekçisi Jose Antonio Kast Şili'nin yeni başkanı oldu

Çocuklarda içe basmaya karşı etkili önlemler!

Asgari ücret mesaisinde ikinci durak perşembe

Ekim ayında inşaat üretim endeksi arttı

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde akşam polikliniklerinin kapasitesi artırıldı

Brent petrol 61,23 dolardan işlem görüyor

Bursa’nın su kaynağı Uludağ alarm veriyor: Son 10 yılda kar örtüsü yüzde 50 azaldı

Batman'da durdurulan otomobilde 56 kilo toz esrar ele geçirildi

Kassam Tugayları, Askeri Sanayileşme Komutanlığı'na yeni atamayı duyurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Havada kaos: ABD ordusu bir yolcu uçağını çarpışmanın eşiğine getirdi

Battalgazi Belediyesi'nden kapsamlı temizlik çalışması

Siirt’te nadir görülen kafa tabanı ameliyatı ilk kez başarıyla yapıldı

Hatay’da 4,2 büyüklüğünde deprem

Avustralya hükümeti, toplu silahlı saldırının ardından silah yasalarını güçlendirme konusunda anlaştı

Diyarbakır’da aranan şahıslara yönelik operasyon: 89 kişi yakalandı

11. Yargı Paketi'nin yılbaşından önce yasalaşması bekleniyor