• BIST 100

    16355,18%0,60
  • DOLAR

    43,42% 0,05
  • EURO

    52,12% 0,53
  • GRAM ALTIN

    7796,35% 3,92
  • Ç. ALTIN

    12150,23% 0,00

Akıllı şehirlere akıllı kameralar

26 Eylül 2022, Pazartesi 13:55
26 Eylül 2022, Pazartesi 13:55
Akıllı şehirlere akıllı kameralar
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Akıllı şehirlere akıllı kameralar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Hava Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (HAVELSAN) arasında Akıllı Şehirler Veri ve Koordinasyon Merkezi’nde (Gezegen Evi) akıllı kamera protokolü imzalandı.
İmzalanan protokol ile HAVELSAN’ın Akıllı ve Güvenli Şehirler alanında imkan ve kabiliyetlerini birleştirilecek, görüntüleme sistemlerinden alınan veriler için tasarlanmış, sahadan gelen görüntülerin eş zamanlı olarak analiz edildiği, donanım ve platformdan bağımsız yapay zeka destekli, video analiz yazılımı Büyükşehir Belediyesinin sistemleri ile entegre edilerek kullanılacak. Yangınla mücadele için ise bu yazılımın “Olay gerçekleşmeden tespit imkânı” özelliğiyle erken müdahale edilerek yangına karşı önlem alınması sağlanacak ve yangın, kavga, silah çekme gibi durumlarda olay tespitiyle de müdahale imkanı olacak. Yerli ve milli yapay zeka destekli yazılımla mevcut görüntüleme cihazlarıyla kolay entegrasyon sağlanarak kişi yoğunluk analizi, şüpheli kişi/cisim takibi de yapılabilecek.
’’Yapay zeka destekli çalışmalar neticesinde iki ürün ortaya çıkardık’’
HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Acar, akıllı şehirler konusunda uzun zamandır yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, ’’Kent güvenlik yönetim sistemleri, bütün Türkiye’nin 81 vilayetini kapsayan tüm kamera entegrasyonları ve video analiz uygulamalarının yazılımlarını geliştirmiştik. Bu anlamda edindiğimiz bilgi, birikim, tecrübenin ve bu anlamda görüntü kıymetlendirme, görüntüden yeni özellikler çıkarma gibi konularda yaptığımız yapay zeka destekli çalışmalar neticesinde iki ürün ortaya çıkardık. Bunlardan bir tanesi Orbit dediğimiz ‘veri kamera yönetim sistemi ‘diğeri ise Eyeminer dediğimiz ‘video analiz’ yani video görüntülerini data olarak alıp yapay zeka tarafından incelenip daha sonra buralarda birtakım anomalilerin yanlış veya olumsuz durumların tespit edilmesi gibi. Örneğin kayıp çocuk.”
Gaziantep’te uygulanacak sistemin Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi’nde kullanılacağını belirten Acar, “Kayıp, çalıntı motosiklet, kayıp çanta, boş bırakılmış eşya, kayıp çocuk, silah çekme gibi birçok durum otomatik olarak operatöre bağlı kalmadan yapay zekayla tespit ediliyor. Gerekli bilgilendirme ise ilgili birimlere yapılıyor. Böyle bir sistem. Gaziantep bu konuda öncü olan belediyelerimizden bir tanesi. Bunun hızla yayılacağını ve diğer parklara bahçelere ve kontrollü ortamlara yayılacağını düşünüyoruz. Bu ilk pilot uygulamanın devamında kentte yaygınlaştırılması söz konusu olabilecek” dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Acar protokolü imzalarken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da eşlik etti.
[gallery ids=',44004,44005']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Çocuk Metabolizma Uzmanı Dr. Aslantaş: Topuk kanı taraması hayati önem taşıyor

Türkiye-Özbekistan sanayi ve yatırım iş birliği ele alındı

Gönen Çayı’nda kirliliğe karşı denetimler artırıldı

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: Bir şüpheli tutuklandı

Çin, bir çetenin 11 üyesini idam etti

Konya Tren Garı’nda uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Yoğun kar yağışı 4 ilde 320 yerleşim yerinin yolunu kapattı

2026 yılının ilk anne dostu hastanesi Diyarbakır'dan

İşsizlik oranı yüzde 7,7 oldu

Afganistan'da bir evin çatısı çöktü: 7 ölü

Prof. Dr. Sönmez: Gazze'de soykırım bitmedi, insani kriz derinleşiyor

Şanlıurfa’da araç yangını: Alevler kontrol altına alındı

Brent petrol 68,40 dolara yükseldi

TCMB’den ödeme ve elektronik para kuruluşlarına sıkı denetim

ABD’de iki sınır muhafız ajanı idari izne çıkarıldı

HSK atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı

CSIS: Rusya'nın Ukrayna'daki askeri kayıpları 1,2 milyonu aştı

Karayolu taşımacılığı mesleki yeterlilik yönetmeliğinde değişiklik

Siber suç operasyonu: 200 şüpheli yakalandı, 65'i tutuklandı

Kolombiya’da uçak kazası: 15 ölü

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altın rekor üstüne rekor kırıyor

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve çığ uyarısı

Son umutları Refah: Gazze'de hastalar sınırın açılmasını bekliyor

Maskeler, kameralar, arama emirleri: Demokratlardan hükümeti kapatma tehdidi

Onlarca yıllık mağduriyet sona eriyor: Şam Kürtlere vatandaşlık sürecini başlattı

ABD-İran gerilimi tırmanıyor: "Trump seçenekleri değerlendiriyor"

Beytüllahim ve El Halil'de 2 Filistinli genç şehit edildi

Adana'da inşaatın bodrumunda biriken suya düşen kişi hayatını kaybetti

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çocuk Metabolizma Uzmanı Dr. Aslantaş: Topuk kanı taraması hayati önem taşıyor

Türkiye-Özbekistan sanayi ve yatırım iş birliği ele alındı

Gönen Çayı’nda kirliliğe karşı denetimler artırıldı

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: Bir şüpheli tutuklandı

Çin, bir çetenin 11 üyesini idam etti

Konya Tren Garı’nda uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Yoğun kar yağışı 4 ilde 320 yerleşim yerinin yolunu kapattı