• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Aksa Tufanına Destek İnisiyatifi: Mescid-i Aksa özgür olana kadar şehitlerimizin kutlu yolunu sürdüreceğiz

GÜNDEM 1.10.2024 23:43:32 0
Aksa Tufanına Destek İnisiyatifi: Mescid-i Aksa özgür olana kadar şehitlerimizin kutlu yolunu sürdüreceğiz

Siyonist işgalcilerin Filistin ve Lübnan'a yaptığı vahşi saldırıları protesto etmek için Aksa Tufanına Destek İnisiyatifi tarafından Ankara'da basın açıklaması düzenlenerek işgalci siyonistler telin edildi.

7 Ekim Aksa Tufanı Operasyonuna ve Gazze'ye destek veren Lübnan İslami Direnişine sahip çıkmak ve siyonist işgal çetesi tarafından Filistin'de yapılan soykırım ile birlikte son olarak Lübnan'a da yapılan saldırıya tepki göstermek için Aksa Tufanına Destek İnisiyatifi tarafından Ankara'da siyonist elçilik önünde basın açıklaması düzenlendi.

Açılış konuşmasının ardından Aktivist Harun Özkarakaş tarafından da bir konuşma yapıldı.

Sık sık tekbir ve sloganların atıldığı basın açıklaması, Aksa Tufanına Destek İnisiyatifi adına Kudüs Günü Haber Sitesi Yayın Yönetmeni Kemal Kemahlı tarafından okundu.

Maide Suresi 56. ayet-i kerimenin mealini okuyarak açıklamasına başlayan Kemahlı, "Şanlı Aksa Tufanı’nın birinci yıldönümüne yaklaştığımız bu günlerde, Gazze’de, siyonist israilin vahşice saldırıları sonucu çoğunluğu çocuk ve kadınlardan olmak üzere şehid olan 41 bin kardeşimizi rahmetle anıyoruz. Bu soykırımı gerçekleştiren ırkçı israili ve ona her türlü desteği veren başta büyük şeytan ABD olmak üzere İngiltere, Fransa, Almanya ve tüm işbirlikçi rejimleri şiddetle lanetliyoruz. Bu zulme yaklaşık bir yıldır direnen izzetli Gazze halkını selamlıyoruz. Onların bu şanlı direnişine olan desteğimizi bir kez daha ilan ediyoruz." dedi. 

Kemahlı, siyonist suikast sonucu Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın şehit olduğunu hatırlatarak direniş gruplarına baş sağlığı ve tebriklerini iletti.

"Türkiye halkı olarak Lübnan halkının ve direnişinin destekçisi olmaya devam edeceğimizi bir kez daha Ankara’dan ilan ediyoruz. Kudüs ve Mescid-i Aksa özgür olana kadar şehitlerimizin kutlu yolunu sürdüreceğiz inşallah." diyen Kemahlı, şunları ekledi:

"Irkçı israilin bu savaşı tüm bölgeye yayma stratejisi izlediği bu kritik dönemde artık ülkemizin idarecilerinin de elini taşın altına koyma vakti geldi de geçiyor bile. Aziz milletimiz, hükümetten bir an önce Kürecik NATO radarını söküp atarak gasıp israili kör etmesini, siyonist israille hemen bugün tüm ilişkileri kesmesini, bu zalim rejimi tanımaktan vazgeçmesini, Azerbaycan petrolünün Bakü-Ceyhan boru hattından işgalci israile sevkiyatının durdurulmasını, siyonist elçiliğin kapatılmasını, siyonist israilde askerlik yapan çifte vatandaşlığa sahip Yahudileri tespit edip vatandaşlıktan çıkarmasını, bu bağlamda HÜDA PAR’ın verdiği kanun teklifinin hemen yasalaşmasını, Mavi Marmara davasını yeniden açmasını, başta İncirlik olmak üzere Türkiye’deki NATO üslerinden ABD eliyle siyonist israile herhangi bir askeri ve istihbari yardımın gitmesini engellemesini ve Haydarpaşa limanında keyfi olarak bekletilen Vicdan Gemisi’ne hareket izni vermesini istemektedir. Şimdi hamasi sözler söyleme vakti değil, eylem vaktidir!"  (İLKHA)

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

BM: Esad rejiminin çöküşünden bu yana 1,4 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yeni Zelanda'da şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle OHAL ilan edildi

Diyarbakır'da fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

HAKSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Gazze'de can kaybı 52 bin 418'e yükseldi

Düzce’de servis minibüsü kaza yaptı: 8 işçi yaralandı

Mısır'da kamyonet devrildi: 7 ölü 9 yaralı

Şanlıurfa'da sağanak yağış etkili oldu

Bangladeş serbest ticaret bölgesi kuracak

Mardin’de şiddetli fırtına etkili oldu

Meteoroloji'den Bursa'ya kuvvetli yağış uyarısı

İran'dan ABD'ye yaptırım tepkisi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ