GÜNDEM 9.02.2023 13:40:36 0

Aksaray’daki süt üreticilerinden deprem bölgesine 1 milyon lira yardım

Aksaray’daki süt üreticilerinden deprem bölgesine 1 milyon lira yardım
Haberi Sesli Oku

Aksaray’daki süt üreticilerinden deprem bölgesine 1 milyon lira yardım

Türkiye’yi yasa boğan depremin acıları sarılmaya çalışırken Türkiye’nin dört bir yanından deprem bölgesine yardım yağıyor. Aksaray’da süt üreticileri tarafından toplanan 1 milyon TL AFAD yardım hesabına yatırılarak bölgeye ulaştırıldı.
Kahramanmaraş’ta Pazartesi sabahı ve öğleden sonra meydana gelen ve 10 ili ciddi anlamda etkileyen 2 ayrı depremin ardından Türkiye birlik ve beraberlik içerisinde bölgeye adeta yardım yağdırıyor. Aksaray’da vatandaşlar yardım maksatlı hummalı bir çalışma sergilerken, Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yardım kampanyası başlattı. Başlatılan kampanya çerçevesinde süt üreticileri tarafından 1 milyon TL para toplandı. Paraları kendi elleriyle birliğe getiren üreticiler yetkililere teslim etti. 1 Milyon TL AFAD’ın yardım hesabına yatırılarak depremzedelere ulaştırıldı. Öte yandan birlik personeli de birer maaş yardımda bulunarak deprem bölgesine gönderdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, “Türkiye’miz büyük bir sınavdan geçti. 10 ilde deprem oluştu. Bu depremde mağdur olan insanlara yardımcı olmak amacıyla üreticilerimiz, damızlık birliği personelimiz, süt üreticilerimiz ve toplayıcılarımız bir yardım kampanyası başlattık. Buradaki arkadaşlarımızın hepsinden Allah razı olsun. Çok güzel oldu, orada soğukta yaşayan insanlara bir nebze de olsa yardımcı olabilirsek ne mutlu bize. Tabi oradaki insanların çektiği sıkıntıları paylaşmaya çalışıyoruz ama bazen de elimizden bir şey gelmiyor. İnşallah oradakilerine de bir merhem olmak amacıyla birlik personelimiz birer maaşlarını verdi, üreticilerimiz ise gönüllerinden ne koparsa verdiler. Süt toplayıcı arkadaşlarımızda yardımda bulunda ve yaklaşık 1 Milyon TL para topladık. Bunu da AFAD’ın hesabına yatırarak devlet eliyle oradaki insanların yaralarına merhem olur. Bu acının tarifi, anlatılacak bir şeyi yok” dedi.
Süt üreticisi Ali Balealioğlu (34), “Amacımız oradaki arkadaşlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmak. Bunun da devam etmesini istiyoruz. Az demeden herkesin yardımcı olmasını istiyoruz. Damlaya damlaya göl olur” diye konuştu.
Üretici Hacı Öksün (65), Türkiye’mize geçmiş olsun diyorum. Deprem bölgesinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalarımıza da acil şifalar diliyorum. Aksaray Damızlık Birliği olarak böyle bir kampanya başlattık. Topladığımız parayı AFAD bölgesine gönderiyoruz, Allah kabul etsin. Buradaki arkadaşlarımıza da yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Üretici Yakup Ok (48) ise, “Türkiye’mizin yaşadığı bu vahim olaydan dolayı bütün yaralılarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Ülkemizin bu zor durumunda bizde burada elimizden geleni yapmak istedik. Damızlık birliği üzerinden süt üreticilerimiz ve personeller tarafından elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Personel ve Muhasebe Müdürü Ömer Aksu (72) da geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, “Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği personeli olarak arkadaşlarımız birer maaşlarını yardım maksatlı bağışladılar. Hepsine teşekkür ediyorum. Allah’tan iyilik diliyoruz, inşallah bir daha böyle bir felaket olmaz. Allah’ım bizleri böyle felaketlerden korusun” dedi.
[gallery ids=',95843,95844,95845,95846']

Rumenler tekrarlanan cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında

Nisan ayında EİB’den 1 milyar 468 milyon dolarlık ihracat

Kassam Tugayları, işgal saldırısında yaralanan siyonist esirin görüntülerini yayımladı

Ankara'da "Büyük Gazze Konferansı" gerçekleştirildi

Ensarullah Hareketi, işgal altındaki Ben Gurion Havalimanı'nı vurdu

İşgal çetesi 12 savaş uçağıyla Suriye’ye hava saldırısını gerçekleştirdi

İhmalkarlığın Bedeli Ağır Oldu: Belediye Kazısında Tonlarca Su Boşa Aktı

Yılın ilk 4 ayında havadan yapılan denetimlerde 37 binden fazla araca işlem yapıldı

Tapu masraflarına büyük zam! Yabancıya rekor artış

Tırın gizli bölmesine saklanan 351 bin euro  ele geçirildi

Nisan ayı enflasyon verileri yarın açıklanacak

Ankara'da kumar operasyonu: 15 gözaltı

Ticari taksi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar yarısı

Kütahya'da 4 büyüklüğünde deprem

Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer mesaj

Cizre-Nusaybin kara yolunda trafik kazası: 6 yaralı

Yemen'in yeni Başbakanı Salih Bin Brik oldu

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Yükleniyor