• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Aktar Yağmurcu: Mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlendirmek için şifalı bitkiler kullanılmalı

19 Eylül 2025, Cuma 17:51
19 Eylül 2025, Cuma 17:51
Aktar Yağmurcu: Mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlendirmek için şifalı bitkiler kullanılmalı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Sonbahara girilmesiyle birlikte mevsim geçişlerin yaşandığı bu dönemlerde aktarların yolu tutulmaya başlandı. Aktar Remzi Yağmurcu, bu dönemde bağışıklığı güçlendirmek için tüketilmesi gereken şifalı bitkiler hakkında bilgi verdi.

Havaların bir ısınıp bir soğuyarak kışa hazırlandığı sonbahar dönemi, insan sağlığı açısından önemli riskler barındırıyor.

Mevsim geçişlerinin kendini gösterdiği bu dönemde, yavaş yavaş aktarların kapısı çalınmaya başlandı.

37 yılı aşkın aktarcılık yapan Remzi Yağmurcu, bu tür geçişlerde tüketilmesi gereken şifalı bitkiler hakkında İLKHA muhabirine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Aktar Yağmurcu, mevsim geçişlerinde başta adaçayı, yarpuz, gülhatmi ve papatya çayı gibi şifalı bitkilerin bağışıklık sistemini güçlendireceğini belirtti. 

"Mevsim geçişlerini atlatmak için şifalı bitkiyi kullanmak gerekir"

Mevsim geçişlerde tüketilmesi gerekenler ve oluşabilecek hastalıklara dikkat çeken Yağmurcu, "Mevsim geçişlerini atlatmak için şifalı bitkiler kullanmak, hastalıklara karşı bir nevi kalkan görevi görecektir. Adaçayı, hem ağız boğaz iltihaplarında hem de normal akıntıları bertaraf etmede etkilidir. Ayrıca onu kaynar suyun içine bırakarak, buharı ile nezleyi atlatmak için de tüketilebilir. Diğer şifalı bitkilerden yarpuz otunu sütle kaynatıp içebiliriz. Aynı şekilde gülhatmi bitkisi de insana bu tür durumlarda mükemmel bir fayda sağlar. Bununla beraber papatya çayı da demlenerek tüketilebilir. Bu gibi geçişlerde önerilen şifalı bitkiler tüketilirse, en azından kişi kendisini hastalıktan muhafaza etmiş olacak. O geçişlerde de insanlarda baş ağrısı, nezle, burun akıntısı ve boğaz enfeksiyonu çok fazla görülmekte. Bunu da engelleyen en önemli şifalı bitkilerden başta adaçayı, papatya ve yarpuz kullanılabilir." şeklinde aktardı.

Hastalık hususunda Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın önemli tavsiyelerine değinen Yağmurcu, "Hastalıklardan korunmak için Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın tavsiyeleri var. Kişi kendi sağlığını korumak için, tedbir alması lazım. Çünkü Hazreti Resulullah Aleyhisselam, 'Maişetin yarısı tedbir almaktır'. demiştir. Mevsim geçişlerinde 'Nasıl olsa benim bünyem kuvvetlidir' düşüncesiyle işi basite almak tabii ki doğru değildir." dedi.

Yağmurcu, "Mevsim geçişlerinde ister istemez aktarlarda bir hareketlenme söz konusu oluyor. Bilinçli ve güvenilir aktarlara gitmek en doğrusudur. Her aktara gitmek ile her zaman iyi sonuçlar alınamayabilir. İşin ehline, güvenilir ve işi bilen kişilere gitmek lazım. Bu geçiş, yaklaşık olarak bir aya kadar sürebilir." şeklinde konuştu.

Yağmurcu, ifadelerini şöyle sürdürdü: "Bu konuda hem aktarların hem de doktorların da bir fonksiyonu vardır. Her ikisini de dengede tutmak lazım. Bazen acil işlerde tabi ki doktora başvurulur ama basit rahatsızlıklarda, tamamlayıcı tedavi olarak alternatif tıbbın vermiş olduğu tedavileri uygulamak gerekir. Rabbim tüm mazlum ve masum insanları ferahlığa eriştirsin. Özellikle Filistin'deki Gazze halkının Rabbim onların içinde bulundukları zorluğu feraha erdirmesini niyaz ediyorum." (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Refah Sınır Kapısı açıldı: Gazze'ye dönüşler ağır denetimle başladı

"Dijital Dünyada Çocukların Güçlendirilmesine Yönelik Eylem Planı" Resmî Gazete'de

Witkoff-Arakçi görüşmesi İstanbul'da: Trump'tan "zaman daralıyor" açıklaması

Gazze'de ateşkes ihlalleri sürüyor: Han Yunus ve Cibaliya'da 3 şehit

İzmir açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Kastamonu’da 11 bin adet sentetik ecza hapı ele geçirildi: 6 tutuklama

Japonya'da kar felaketi: 27 ölü, 290 yaralı

Mersin Valiliği’nden feci kazaya ilişkin açıklama

Berat Kandili Bursa'da dualarla ihya edildi

Mersin'de Hür Gençlik tarafından Berat Kandili’nde cami cemaatine ikram

Hakkari’de yasa dışı avcılığa ağır para cezası

Gaziantep’te hatalı şerit değiştiren 775 sürücüye ceza

Mersin'de kontrolden çıkan araç yayalara çarptı: 3 ölü, 4 yaralı

İran’dan zenginleştirilmiş uranyum transferi iddialarına yalanlama

İstanbul Havalimanı’nda 200 bin adet kaçak tıbbi sülük ele geçirildi

Mardin’de yangında ölen evli çift yan yana defnedildi

Trump: Hindistan, Rusya'dan petrol alımını durdurdu, gümrük vergisi düşürülecek

Berat Kandili Siirt’te üç dilde mevlidlerle ihya edildi

Mardin’de Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili idrak edildi

Malatya'da Beraat Kandili coşkuyla idrak edildi

Beraat Kandili Cizre’de dualarla ihya edildi

Mersin'de mevzuata aykırı egzoz ve plakasız araç kullanan sürücüye ceza

Rusya'dan ABD-İran müzakerelerinde 'uranyum depolama' önerisi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Refah Sınır Kapısı açıldı: Gazze'ye dönüşler ağır denetimle başladı

"Dijital Dünyada Çocukların Güçlendirilmesine Yönelik Eylem Planı" Resmî Gazete'de

Witkoff-Arakçi görüşmesi İstanbul'da: Trump'tan "zaman daralıyor" açıklaması

Gazze'de ateşkes ihlalleri sürüyor: Han Yunus ve Cibaliya'da 3 şehit

İzmir açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak