• BIST 100

    17148,87%-1,10
  • DOLAR

    45,90% -0,01
  • EURO

    53,30% -0,14
  • GRAM ALTIN

    6492,27% -1,29
  • Ç. ALTIN

    10725,86% 0,00

Albanese: Halkı aylarca aç bırakıp, yiyecek için yalvaranlara ateş açmak sistematik zulümdür

31 Mayıs 2025, Cumartesi 07:35
31 Mayıs 2025, Cumartesi 07:35
Albanese: Halkı aylarca aç bırakıp, yiyecek için yalvaranlara ateş açmak sistematik zulümdür
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gazze'de milyonlarca insan açlık ve saldırılar altında hayatta kalma mücadelesi verirken, BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, siyonist rejimin vahşetlerini "insani çözümler" adı altında gizlemeye çalıştığını söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, uluslararası toplumu, siyonist rejimin Gazze'de işlediği korkunç suçları gizlemek ve kolaylaştırmak için insani mekanizmaları kasıtlı ve sürekli olarak kötüye kullanmasını durdurmaya çağırdı.

Albanese, "Siyonist rejim, insani çözümleri bahane ederek Gazze'de kontrolünü devam ettiriyor ve kuşatma altındaki aç halkın hayat kurtarıcı insani yardımlardan sistematik şekilde mahrum bırakılmasını sağlıyor" dedi.

Raportör, rejimin bu stratejisinin şunları amaçladığını vurguladı: "Vahşetleri gizlemek, yerinden edilenleri zorla sürmek, sivilleri bombalamak, Filistinlileri diri diri yakmak ve hayatta kalanları sakatlamak. Tüm bunlar, insani yardım diliyle kamufle edilerek uluslararası hesap verebilirlikten kaçınılıyor ve uluslararası insancıl hukukun temel ilkeleri hedef alınıyor."

Albanese, Birleşmiş Milletler ve diğer insani aktörlerin, rejimin denetiminde kurulan "Gazze İnsani Kurumu"nu şiddetle eleştirdiğini belirtti.

"Bu kurum, ABD ve israil tarafından destekleniyor ve tamamen askeri kontrol altında yardım dağıtımı yapıyor. Uluslararası hukuk ve insani ilkeler açısından ciddi kaygılar taşıyor. Gazze'den gelen dehşet verici görüntüler ve videolar, insani yardım mekanizmasının nasıl işlediğini ve rejim güçlerinin sivillere ateş açtığını gözler önüne seriyor. Siyonist rejimin sınırı yok." diye ekledi.

Albanese, "İşgalci güç olarak israil, insani yardımların girişine izin vermeli ve kolaylaştırmalı. Bu yardımlar siyasi veya askeri gerekçelerle engellenemez" dedi.

Raportör, 11 haftalık abluka sonrası Gazze'ye giren yardımların "okyanusta bir damla" olduğunu söyledi ve "Halkı aylarca aç bırakıp, yiyecek için yalvaranlara ateş açmak sistematik bir zulümdür" diye ekledi.

Albanese, "Yaptırımların zamanı geldi. Siyonist siyasetçiler çocukların yok edilmesini savunmaya devam ediyor. İsrail toplumunun yüzde 80'inden fazlası, medyaya göre, Gazze'den zorla sürgün edilmesini talep ediyor. Can kurtarma zamanı daralıyor" dedi.

Albanese, "Uluslararası Adalet Divanı'nın 19 Temmuz 2024 tarihli danışma görüşü ile 2024 yılındaki kararları, devletlerin harekete geçmesini zorunlu kılıyor" dedi.

"Bu kararlardan bu yana her geçen gün, masum Filistinlilerin kanı dökülüyor" diye devam etti.

Raportör, "israilin eylemlerinin ciddiyeti, siyasi ve maddi destek sağlayan ülkelerin ve bu suçlardan kazanç elde eden şirketlerin iş birliği ile eşleşiyor. Hesap verebilirlik artık ertelenemez. BM ve devletler, bağımsız bir koruma mekanizması kurmalıdır. israilin işgal altındaki topraklarda egemenliği yoktur. Artık devletlerin bu mekanizmayı uygulama zamanı gelmiştir. Dünyanın halkları izliyor ve tarih onları yargılayacak" dedi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Güney Lübnan'da 11 şehit: Hizbullah operasyonlarında bir işgalci asker öldü

BM, siyonist rejimi çatışma bölgelerinde cinsel şiddet uygulayan taraflar listesine aldı

Uluslararası yardım kuruluşları Afganistanlı yetimleri bayram gününde de yalnız bırakmadı

Gazze'de bayram katliamı: 4'ü çocuk 10 Filistinli şehit oldu

Petrol fiyatlarında jeopolitik gerilim etkisi

Umut Kervanı’ndan Ankara’da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti

Bayramda kabir ziyaretleri sürüyor

Bayramda trafik denetimleri devam ediyor

Malatya'da silahlı ve bıçaklı kavga: 3 yaralı

Yetimler Vakfı, Afganistanlı çocuklara yetim aylıklarını dağıttı

ABD'nin tükenen silah stoklarını yenilemesi en az 3 yıl sürecek

ABD, Francesca Albanese'yi yeniden yaptırım listesine aldı

Gaziantep'te kurban kesimi kazaları: 80 kişi yaralandı

HÜDA PAR Manavgat ve Kumluca İlçe Başkanlıklarının 4'üncü Olağan Kongreleri gerçekleşti

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz’dan Kurban Bayramı mesajı

Döviz kurlarında son durum

Altın fiyatları güne düşüşle başladı

Rüşvet almakla suçlanan CHP'li belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

İran’dan Kuveyt'te bulunan ABD üssüne misilleme

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı

"Donald Trump"a benzetilen manda kurban olmaktan kurtuldu

BM: Gazze'de "sarı hat" yakınında öldürmeler savaş suçu

Trump'tan Umman'a skandal tehdit: Aksi halde yok ederiz

Ben Gvir cezaevlerindeki denetimi engelliyor: Filistinli esirlerin durumu ağırlaşıyor

Körfez'de gerilim: ABD'den saldırı, İran'dan misilleme

Bayram gecesinde Gazze'de katliam: 7 şehit, en az 20 yaralı

Pakistan: İbrahim Anlaşmaları kabul edilemez

Guyana ile Venezuela arasında Esequibo bölgesi gerginliği

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Son 24 saatte 23 gemi geçiş yaptı

Acil servislerde acemi kasap yoğunluğu yaşandı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Güney Lübnan'da 11 şehit: Hizbullah operasyonlarında bir işgalci asker öldü

BM, siyonist rejimi çatışma bölgelerinde cinsel şiddet uygulayan taraflar listesine aldı

Uluslararası yardım kuruluşları Afganistanlı yetimleri bayram gününde de yalnız bırakmadı

Gazze'de bayram katliamı: 4'ü çocuk 10 Filistinli şehit oldu

Petrol fiyatlarında jeopolitik gerilim etkisi

Umut Kervanı’ndan Ankara’da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti

Bayramda kabir ziyaretleri sürüyor