• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,05% 0,00
  • EURO

    48,51% -0,02
  • GRAM ALTIN

    5417,14% 0,10
  • Ç. ALTIN

    8987,69% 0,00

ALKÜ’den ücretsiz “yardım marketi”

15 Şubat 2023, Çarşamba 12:15
15 Şubat 2023, Çarşamba 12:15
ALKÜ’den ücretsiz “yardım marketi”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

ALKÜ’den ücretsiz “yardım marketi”

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliğinde tüm ülkeyi yasa boğan deprem felaketinden etkilenen depremzedelerin ihtiyaçlarının ücretsiz karşılandığı “Yardım Marketi” oluşturuldu.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), 10 ilde yaşanan deprem felaketinin ilk gününden itibaren yaraları sarmaya devam ediyor. Üniversite personelinin, öğrencilerin ve Alanyalı vatandaşların katkılarıyla bölgeye yardım tırı gönderen ALKÜ, bölgeden Alanya’ya gelen depremzedeleri Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda ağırlıyor. ALKÜ ile Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü personelinin özverili çalışmalarıyla KYK yurtlarına yerleştirilen 2 bin 300 depremzedenin ihtiyaçları, üniversite personeli ve yakınlarının bağışlarıyla oluşturulan “Yardım Marketi”nden karşılanıyor. Gönüllü ALKÜ personeli ve öğrencilerinin katkılarıyla düzenlenen “Yardım Marketi”; “giyim”, “gıda” ve “temel ihtiyaç malzemeleri” bölümlerinden oluşuyor. Depremzedelerin oluşturdukları ihtiyaç listesini ilgili personele iletmesinin ardından malzemeler hazırlanıyor. Gönüllü personel ve öğrenciler, hazırlanan malzemeleri depremzedelerin kaldıkları odalara kadar çıkararak teslim ediyor.

“Hep birlikte yaraları saracağız”
ALKÜ personeli ve öğrencilerinin özverili çalışmalarıyla yaraları bir nebze olsun sarmaya çalıştıklarını ifade eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, “Şehrimize, üniversitemize gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Devletimizin ve milletimizin desteği, bizlerin gayreti ile bu zor günleri en kısa zamanda atlatacağız. KYK yurdunda kalan misafirlerimizin ihtiyaçlarını her gün yeniliyoruz. Bu ihtiyaç listesinin eksilerini necip üniversitemiz personeli ve yakınlarının yardımları ile tamamlıyoruz. Bu yardımlarla 2 bin 300 misafirimizin ihtiyacını, oluşturduğumuz ‘Yardım Marketi’ ile gideriyoruz. Başta Alanya Gençlik ve Spor Bakanlığı İlçe Müdürü Emre Kıldırgıcı olmak üzere yardımları ile bizleri destekleyen, gelip bizzat bu marketin oluşumuna katkı sunan gönüllü personelimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bizler hep birlikte bu yaraları en kısa zamanda saracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde AFAD çatısı altındaki çalışmalarına devam eden diğer kurumlar gibi ALKÜ ailesi olarak bizler de depremzede vatandaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz” dedi. Rektör Kalan, yardımda bulunmak isteyenlerin ALKÜ Kestel Yerleşkesi içerisinde bulunan ALKÜ Yaşam Merkezine teslim edebileceklerini belirtti.
[gallery ids=',119062,119063,119064,119065,119066']

Filistin'in ilk 'felaketi': Balfour Deklarasyonu

TÜED Batman Şube Başkanı Ekmen: Emeklilik bir lütuf değil, kazanılmış haktır

Muhammed Emin Yıldırım, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nı ziyaret etti

Karaman'da kayalıklardan düşen genç hayatını kaybetti

Diyarbakır'da traktör kazası: 2 yaralı

Akciğer kanserinin yüzde 85’inden sigara sorumlu!

Konya'da "Bilimle Keşfediyorum" projesiyle 13 bin öğrenci bilimle buluşuyor

Konya’daki TOKİ konut dağılımları belli oldu

Mardin'de İmam Hatip öğrencilerinden "Yeşil Vatan" projesine destek

Onlarca siyonist, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Batman'da mahalle sakinleri: Alt yapı çalışması çileye dönüştü, iki aydır içme suyu boşa akıyor

Ticaret Bakanlığı’ndan “Kurasız Hac” reklamlarına ceza

Batı Şeria'da 2 Filistinli şehit edildi

Ticari kuantum bilgisayarlara bir adım daha: IBM’den hata düzeltme atılımı

Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı

Brent petrol 65,21 dolardan işlem görüyor

Manisa’da trafik kazası: Sürücü ve eşi hayatını kaybetti

Bursa bölgesi, organ bağışında Türkiye birincisi oldu

Şanlıurfa’da iyilik buluşması: Kermesin geliri Gazze’ye ve yoksullara

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve silah operasyonu

Şanlıurfa’da düzenlenen narkotik operasyonunda 7 kilo skunk ele geçirildi

Sulanabilir arazi 7,3 milyon hektara ulaşması hedefleniyor

Siber suç operasyonu: 539 şüpheli yakalandı

İtalyan'da çığ felaketi: 5 ölü

Ekim ayı enflasyon verileri bugün açıklanacak

Türkiye, Gazze Zirvesi'ne İstanbul'da ev sahipliği yapacak

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den sis ve yağış uyarısı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun gündemle toplanacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Filistin'in ilk 'felaketi': Balfour Deklarasyonu

TÜED Batman Şube Başkanı Ekmen: Emeklilik bir lütuf değil, kazanılmış haktır

Muhammed Emin Yıldırım, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nı ziyaret etti

Karaman'da kayalıklardan düşen genç hayatını kaybetti

Diyarbakır'da traktör kazası: 2 yaralı

Akciğer kanserinin yüzde 85’inden sigara sorumlu!

Konya'da "Bilimle Keşfediyorum" projesiyle 13 bin öğrenci bilimle buluşuyor