DÜNYA 3.01.2025 23:16:07 0

Almanya'da Mekke’nin fethi programı düzenlendi

Almanya
Haberi Sesli Oku

Almanya'nın Hamburg şehrinde hizmet veren Vahdet Camii tarafından, Mekke'nin fethinin 1395. yıldönümü vesilesi ile bir program düzenlendi.

Hamburg’daki Vahdet Camii tarafından düzenlenen Mekke’nin Fethi programı, yoğun ilgi gördü. Class Düğün Salonundaki etkinliğe 1000’den fazla kişi katıldı.

TRT’nin Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında ikinci ve balkan bölge birincisi olan Osman Bedrettin Kaymakçı’nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın sunumunu Sertaç Demirci ve Muhammet Emin Şekerdağ yaptılar.

Ardından Vahdet Camii Dernek Başkanı Şirin Atlı, selamlama konuşması yaptı.

Murat Yaman, Servet Demirci ve Bilal Solmaz’dan oluşan Vuslat İlahi Grubu, gecede ara ara eserlerini seslendirdi.

Hüseyin Gülen ve Yazar Nurullah Genç’in şiirler okuduğu gecede, Avusturya’dan gelen Abdussamed Şener de sahne alarak eserlerini seslendirdi.

İbrahim Sarıtunç, Cüneyt Bayram ve Bilal Solmaz’dan oluşan Tevhid Tiyatro Ekibi ise “Kibir” adlı trajikomik oyununu sergiledi.

Gecede İsviçre’den gelen Eyüpcan Ateş’in sahnesinden sonra erkek çocuklarından oluşan Yusuf Kahraman, Samil Balat, Semih Kirim, Ali Aydın ile kız çocuklardan oluşan Eslem Asel Çelik, Hafsa Akbalık, Nida Gürgöze, Eslem Sekerdağ, Amine Dua Arslan, Marwa Qaderi ilahiler okudu.

Gecenin ana sohbetini yapan Araştırmacı Yazar Mücahit Hakseven Hoca, Mekke’nin Fethi sürecine değinerek, "Bütün Peygamberler, kavimleri tarafından yurtlarından çıkarılmışlardır. Hazreti Peygamberin kavmi de, O'nu Mekke'den çıkmaya mecbur bıraktılar. Peygamberimiz ve ashabı, yıllarca kendi memleketlerinden, sevdiklerinden uzakta kaldılar. Hicret, İslam tarihindeki en önemli olaylardan bir tanesidir. İslam tarihi, hicret ile başlamıştır." şeklinde belirtti.

Etkinlik; Ali Aydın’ın ilahi okumasından sonra sponsorlara teşekkür etme ve yemek ikramının ardından Muhammed Uyar Hocanın kapanış duasıyla sona erdi.

Gecede Yetimeli Derneği de stand açarak, mazlum ve mağdurlar için yaptıkları yardımlarını tanıttılar. (İLKHA)

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Isparta’da yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

Diyarbakır'da çatının uçması kameraya farklı bir açıdan yansıdı

Mevsim geçişlerinde en çok rastlanan alerjik vakalara dikkat!

Güney Sudan'da toplumsal şiddet: 15 ölü, 16 yaralı

Dr. Ömür: Türkiye'de kaza oranları yüksek, ilk yardım hayati önem taşıyor

Yükleniyor